Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Na prodaju preduzeće za preradu ribe Sqadra - Početna cena 150 miliona dinara
Stečajni upravnik preduzeća Squadra koje se bavi preradom zamrznute, sveže i žive ribe i morskih plodova oglasio je četvrtu prodaju ovog stečajnog dužnika kao pravnog lica.

Kako se navodi u tenderu, nepokretnu imovinu preduzeća čine zgrada za preradu ribe, magacin, upravna zgrada, objekat tehničkih prostorija, portirnica, objekat za prečišćavanje voda i zemljište pod zgradama i uz zgrade.

Nepokretnu imovinu čine proizvodna oprema, kancelarijski oprema, nameštaj i ambalaža prema specifikaciji i popisu iz procene.

Početna cena ovog preduzeća je 150 miliona dinara, i umanjena je u odnosu na predthodnu prodaju, kada je iznosila 179 miliona dinara. Podsetimo, prodaja kompanije Squadra prvi put je oglašena u maju 2018. godine, a tada je početna vrednost preduzeća iznosila 242,8 miliona dinara.

Pravo učešća na tanderu imaju sva pravna i fizička lica koja ispune zahtevane uslove i uplate depozit u iznosu od 97.123.706,40 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 2. aprila u 10 časova u Ulici Palmira Toljatija 5, u Beogradu.


Arapska kompanija dala ponudu za Luku Novi Sad
Arapska kompanija "P&O Port" iz Dubaija dala je ponudu za kupovinu Luke Novi Sad, jedine preostale luke u državnom vlasništvu u Srbiji.
Kako je za N1 potvrdio direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, to je jedina do sada pristigla ponuda.
"Iz Dubaija su sada već drugi put dolazili. Još postoji mogućnost da neko ponudu pošalje poštom, ali to bi moralo biti sa današnjim datumom, budući da danas ističe rok", kaže Milovančev.
Navodi i da detaljnijim informacijama raspolaže samo Ministarstvo privrede, gde će u utorak, 5. marta u podne biti uprličeno zvanično otvaranje ponuda.
Kompanija "P&Q Ports" bila je jedna od 12 zainteresovanih koje su po objavljivanju poziva 2016. godine upitile pisma Ministarstvu privrede. U septembru prošle godine prvi put je raspisan tender za prodaju Luke Novi Sad po ceni od 15,98 miliona evra, međutim, niko se nije javio.
Novi tender raspisan je 12. decembra 2018. godine, a cena jedine preostale luke u državnom vlasništvu je tada prepolovljena i iznosila je 7,99 miliona evra. Taj javni poziv je, zbog izostanka zainteresovanih kupaca, tri puta produžavan, a krajnji rok za dostavljanje ponuda ističe danas.
Iz Ministarstva privrede još nema informacija o pristigloj ponudi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta