Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Rekordna prodaja NIS-ovog avio goriva
NIS je u 2018. godini modernizovao poslovanje sa avio gorivom kupovinom tri nove specijalizovane cisterne za snabdevanje aerodroma „Nikola Tesla“
Kompanija NIS postigla je rekordnu prodaju avio goriva u godini koja je iza nas - više od 187.000 tona prometa koji je ostvaren kroz snabdevanje beogradskog i niškog aerodroma, kao i putem izvoza i veleprodaje.
Takođe, NIS je u 2018. godini modernizovao poslovanje sa avio gorivom kupovinom tri nove specijalizovane cisterne za snabdevanje aerodroma „Nikola Tesla“ koje će uz postojeće, u dužem vremenskom periodu obezbediti uredno, pravovremeno i bezbedno snabdevanje.

„Gorivo koje se toči u avione mora biti vrhunskog kvaliteta, pre svega zbog bezbednosti. Dokaz kvaliteta usluge koju NIS pruža su i pokazatelji prometa koji iz godine u godinu raste. NIS snabdeva skoro sve avio kompanije koje sleću na beogradski aerodrom, a među najvećim kupcima su Air Serbia, Aeroflot, Alitalia, Austrian Airlines, Etihad Airways, Lufthansa, Turkish Airlines i Qatar Airways. Naša prednost je zaokružen sistem – u Rafineriji nafte Pančevo proizvodimo mlazno gorivo prema strogim međunarodnim i domaćim standardima kvaliteta, poštujemo sve procedure kontrole ovog goriva od Rafinerije Pančevo do utakanja u vazduhoplove, posedujemo specijalizovano skladište u neposrednoj blizini aerodroma, opremljene cisterne za točenje goriva i obučeno osoblje“, ističe Andrej Pokoev, direktor Sektora za prodaju aviogoriva u NIS-u.

U okviru aerodromskog kompleksa u Beogradu, NIS poseduje i specijalizovan objekat za skladištenje i distribuciju avio goriva - „Aeroservis“. Ovaj objekat ispunjava stroge standarde u pogledu pouzdanosti i brzine snabdevanja i zapošljava licencirano osoblje, o čemu svedoče i visoke ocene međunarodnog udruženja IATA koje kontroliše sve segmente avio saobraćaja.


Imovina "Zorka obojene metalurgije" ponuđena na prodaju
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju imovine šabačke "Zorka obojene metalurgije" AD u stečaju koja je procenjena na 372 miliona dinara.
Imovinu čini više od 55 objekata na kojima je "Zorka" upisana kao jedini vlasnik i desetak nepokretnosti na kojima je ova kompanija ima vanknjižnu svojinu, a svi se nalaze u Šapcu u ulici Hajduk Veljkovoj broj 1, navodi se u oglasu ALSU koja je stečajni upravnik Zorke.


Aik banka preuzela većinski paket akcija Gorenjske banke - Prva srpska banka koja je izašla na tržiš
AIK banka je uspešno zaključila postupak za preuzimanje većinskog paketa akcija Gorenjske banke. Preuzimanjem 90,11% akcija, postala je novi vlasnik ove slovenačke banke. Jačanjem svoje pozicije u regionu, AIK Banka učvršćuje položaj i ujedno dobija mogućnost da, zajedno sa Gorenjskom bankom, nudi svojim klijentima kvalitetan servis i u Evropskoj uniji.

Sa druge strane, kao strateški investitor, AIK Banka će podržavati razvoj Gorenjske banke u snažnu regionalnu banku prisutnu na celom tržištu Slovenije, istakla je predsednica Izvršnog odbora AIK Banke i predsednica Nadzornog odbora Gorenjske banke Jelena Galić.

- Preuzimanjem Gorenjske banke postali smo prva banka iz Srbije koja je iskoračila na tržište Evropske unije. Naš cilj je da Gorenjska banka postane čvrsta nacionalna, a zajedno sa AIK bankom, internacionalna banka. Činjenica da smo ispunili sve preduslove za ovaj postupak, govori u prilog snazi i održivom razvoju temelja na kojima AIK Banka zasniva svoje poslovanje. Nastojaćemo da i u narednom periodu osluškujemo i razmatramo sve dobre prilike u regionu, kako bismo se vremenom pozicionirali kao jedan od vodećih igrača na bankarskom tržištu ovog dela Evrope - navodi Jelena Galić.

Po rečima predsednika uprave Gorenjske banke Maria Henjaka, ova slovenačka banka je u novom vlasniku AIK Banci dobila strateškog partnera, koji je najavio punu podršku banci u njenom daljem razvoju. Time se formira nova bankarska grupa koja će u budućnosti imati važnu ulogu kako u Sloveniji, tako i šire.

- Naš strateški cilj je da budemo prepoznati kao jedna od najinovativnijih banaka, ne samo u Sloveniji, već i u regionu. Da bismo to lakše postigli, iskoristićemo sinergiju nove bankarske grupe, unutar koje ćemo tražiti nove prilike, koje nam nudi zajednički nastup. Nova poslovna saradnja nudi Gorenjskoj banci mogućnost međusobne razmene inovacija i tehnologije kao iskustva u digitalizaciji, ali i dobru bazu klijenata. Uveren sam da će se sa novim strateškim vlasnikom AIK Bankom, finansijska moć Gorenjske banke dodatno pojačati. Gorenjska banka i nakon promene vlasništva nastavlja da posluje samostalno u skladu sa slovenačkom i evropskom bankarskom regulativom - naglasio je Henjak.

Gorenjska banka i AIK Banka u 2019. godini planiraju razvoj novih proizvoda i zajedničkih usluga za komitente. Kao rezultat ove saradnje, slovenačkim preduzećima koja posluju na srpskom tržištu već su na raspolaganju naročito povoljne tarife, a isto važi i za srpka preduzeća koja posluju u Sloveniji.

Od danas, bez provizije, komitenti mogu da koriste bankomate obe banke u Sloveniji i u Srbiji.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta