Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS ulaže gotovo milion evra u zdravstvene ustanove u Srbiji - Konkurs otvoren do 22. aprila
Kompanija NIS uložiće ove godine oko milion evra u zdrvstvene ustanove u 13 gradova i opština širom Srbije, a sredstva će biti uložena u okviru projekta "Zajednici zajedno".

Tim povodom, Memorandum o saradnji su u Skupštini Srbije, 22. marta, potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i predstavnici gradova i opština u kojima se program sprovodi.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je zdravlje dece i mladih dragoceno, te da su iz tog razloga sredstva iz programa "Zajednici zajedno" u ovoj godini usmerena upravo na zaštitu dečjeg zdravlja.

On je ukazao da je i prethodnih godina NIS ulagao u zdravstvo i da je siguran da oprema koju su donirali već daje dobre rezultate.

- U ovoj godini pravimo još veći korak. Uložićemo oko milion evra u zdravlje dece. Ova ulaganja ostaju naše trajno opredeljenje i ne zavisi od ostvarene dobiti. Naša prava dobit je najbolje moguća budućnost naše dece, a investicija u to nije obaveza već privilegija - naglasio je Tjurdenjev.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji ujedno počinje i ovogodišnji konkurs "Zajednici zajedno", čiji je ovogodišnji budžet 116,5 miliona dinara usmeren isključivo u oblast zdravstvene zaštite dece i omladine u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje.

Koji će projekat u zdravstvu biti finansiran sredstvima kompanije NIS odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja, kompanije NIS i lokalne zajednice.

Konkurs traje do 22. aprila , a rezultati će biti objavljeni 31. maja.

Tokom poslednjih 11 godina kompanija NIS je u društveno odgovorno poslovanje uložila 3,7 milijardi dinara, a samo u rad zdravstvenih ustanova širom Srbije uloženo je gotovo 100 miliona dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta