Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Najglasniji izlazak na berzu u najavi, Uber prodaje 10 mlrd $ vredne akcije
Kompanija Uber odlučila je da će u početnoj javnoj ponudi pokušati da proda deonice vredne oko 10 milijardi dolara.
Kompanija će objaviti registraciju ponude u četvrtak, izjavili su ljudi koji su upoznati s ovom temom.

IPO ove veličine bi Uber učinio jednim od najvećih tehnoloških IPO-a svih vremena, a najveći od kineskog giganta za elektronsku trgovinu Alibabe 2014. godine.Uber želi da dostigne vrednost između 90 i 100 milijardi dolara. Investicioni bankari ranije su rekli Uberu da bi kompanija mogla da dostigne vrednost i do 120 milijardi dolara.

Tržišna vrednost Ubera nedavno je procenjena na 76 milijardi dolara.

Uber planira da svoju registraciju IPO-a u američkoj Komisiji za hartije od vrednosti objavi u četvrtak, a početak trgovanja akcijama očekuje se početkom maja, kažu izvori bliski kompaniji.

Izvori su upozorili da su planovi i dalje podložni promenama i tržišnim uslovima, pa su zatražili da se ne identifikuju jer je pitanje poverljivo.


"Agrounija" kupila "BD Agro" za 1,5 milijardu RSD
Beograd -- Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila je da je kompanija BD Agro u stečaju iz Dobanovaca kao pravno lice prodata "Agrouniji" iz Inđije.
Kompanija je prodata po početnoj ceni od 1,5 milijardi dinara.

Najvažnija imovina BD Agra je 542 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega je 465 hektara u katastarskoj opštini Dobanovci.
U Dobanovcima je i više desetina objekata BD Agra koji se nalaze na više od 56.000 kvadratnih metara, a među kojima je 27 štala, mešaona stočne hrane, veterinarska stanica, laboratorija i poslovna zgrada - mlekara.

U oglasu za prodaju BD Agra kao pravnog lica navedena su i brojna poljoprivredna mehanizacija, oprema na farmi, više teretnih i putničkih vozila kao i kancelarijska i druga oprema.


Loše prognoze: MMF opet srezao rast svetske ekonomije
Vašington -- Međunarodni monetarni fond ponovo je smanjio prognozu rasta globalne ekonomije za 2019. godinu.
Zbog rastućih trgovinskih tenzija i pooštravanja monetarne politike u SAD.

Svetska ekonomija će ove godine porasti po stopi od 3,3 odsto, što je usporavanje u odnosu na procenu rasta iz januara od 3,5 odsto, navodi se u najnovijem izveštaju MMF-a o svetskim ekonomskim izgledima objavljenom na zvaničnom sajtu tog kreditora.
Ipak, projekcija rasta za 2020. godinu zadržana je na 3,6 odsto.

Ekonomisti MMF-a su, takođe, smanjili prognozu rasta ekonomije SAD za ovu godinu na 2,3 odsto, u odnosu na prošlogodišnji rast od 2,9 odsto.

Evrozona će, prema izveštaju, porasti po stopi od 1,3 odsto, što je opet slabije u odnosu na prošlogodišnji rast od 1,8 procenata i niže nego u bilo kojoj godini od 2013. godine.

BDP Japana će, prema procenama, porasti za 1,0 odsto, što je više nego rast od 0,8 odsto iz 2018. godine, ali blago niže u odnosu na raniju procenu Fonda.

Za kinesku ekonomiju, međunarodni kreditor predviđa ovogodišnju stopu rasta od 6,3 odsto, što je niže u odnosu na rast od 6,6 odsto iz 2018. godine, ali više nego januarska projekcija rasta kineske privrede od 6,2 odsto.

"Kineske perspektive su se poboljšale", saopštio je Fond, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp odlučio da suspenduje planirano povećanje tarifa na 200 milijardi dolara vredan kineski uvoz.

MMF očekuje i da će rast svetske trgovine usporiti na 3,4 odsto u ovoj godini, što je drastično usporavanje u odnosu na rast od 4,0 odsto koliko je očekivano u januaru i u odnosu na rast trgovine od 3,8 odsto u prošloj godini.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta