Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
BESPLATNE AKCIJE Na najbližem šalteru sutra vas čeka novih 1.300 dinara, evo šta treba da URADITE
Građani koji poseduju akcije Aerodroma "Nikola Tesla" dobiće po 1.300,87 dinara dividende za svaku deonicu 16. aprila. To znači da ako je strpljenje vaša jača strana i do sada ništa niste podigli od 2010. godine, od kada se dele akcije i dividende, na računu će vas sačekati oko 10.600 dinara.

Ako ste imali pravo na besplatne akcije 2008. godine, kada su se građani za njih prijavljivali, i u međuvremenu ih niste prodavali, onda vas na šalteru neke od pošta u Srbiji čeka sledeće:
- Imate pet akcija NIS-a koje vrede po 730 dinara pojedinačno, što je oko 3.650 dinara ukupno

- Posedujete jednu akciju Aerodroma koja vredi 830 dinara

- Uplaćeno vam je 1.700 dinara na osnovu akcija Akcijskog fonda

- Od dividendi tokom prethodnih godina svakom građaninu je uplaćeno ukupno 3.100 dinara
Zaključak je da ako prodate sve akcije koje su se delile do sada možete da dobijete 4.500 dinara i kada se na sve to doda novac od dividendi ukupan iznos je 10.600 dinara.

Kako da preuzmete novac?

Novac građani treba da podignu na šalteru preduzeća "Pošta Srbije", uz obavezno pokazivanje lične karte.

Novac od akcija možete dobiti samo ako prodate deonice i to se takođe vrši u "Pošti" davanjem naloga za prodaju.

Upis akcija 2008. godine trajao je šest meseci, a pravo na njih ostvarilo je oko četiri miliona građana.


Dogovor SAD i Kine? Tržišta rastu, očekuju pozitivan ishod
Peking -- Azijska tržišta su dobitnički ušla u novu nedelju zaslugom američkog optimizma oko mogućeg trgovinskog dogovora sa Kinom.
MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,6 odsto, na najvišui nivo od kraja jula prošle godine. Kineski bluechip indeks CSI300 predvodio je rast skokom od 2,2 odsto, a optimizma je bilo i na drugim stranama, pa je Hang Seng skočio 1,2 odsto dok je Kosipi podignut za 1,2 odsto. Nikkei 225 ojačao je 1,4 odsto, na najviši nivo za četiri meseca, piše SEEbiz.

Ovakav rasplet se može pripisati izjavama američkog ministra finansija Stivena Mnučina, koji je izjavio kako su SAD i Kina blizu završnog kruga trgovinskih pregovora. Rojters je javio da su američki pregovarači smekšali zahteve prema kojima bi Kina trebalo da ukine industrijske subvencije kao uslov za trgovinske pregovore. Ti zahtevi su, naime, naišli na snažan kineski otpor.
Na valutnim tržištima, dolar je oslabio 0,1 odsto prema korpi valuta, jer je popustila tražnja za valutama koje predstavljaju sigurno utočište za investitore. Dolar je srezan na najniži nivo u poslednje tri nedelje, na 96,745.


Domaća valuta stabilna: Evro danas 117,99 dinara
Beograd -- Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,9913 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).
U odnosu na evro, dinar je za 0,2 odsto jači nego pre godinu dana, za 0,1 odsto jači nego pre mesec dana, a za 0,2 odsto je jači nego na početku godine.

Dinar je ove godine bio najslabiji 29. januara, kada je jedan evro iznosio 118,4940 dinara, a najjači 21. marta kada je jedan evro vredeo 117,9290 dinara.
Da bi ublažila dnevne promene kursa NBS je ove godine na medjubankarskom deviznom tržištu prodala 130 miliona evra, a kupila 215 miliona evra.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta