Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Novo spajanje na bankarskom nebu? Unikredit i Komercbanka
Italijanska Unikredit banka bi mogla da razmotri spajanje sa Komercbankom ako razgovori tog nemačkog kreditora sa Dojče bankom propadnu.
To javlja Rojters pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Isti izvori navode i da Unikredit banka neće ugroziti tekuće pregovore o spajanju dve najveće nemačke banke.
Italijanska banka je spremna da dostavi više milijardi evra vrednu ponudu za preuzimanje značajnog udela u Komercbanci, piše "Fajnenšel tajms" pozivajući se na neimenovane izvore.

Najnovija vest je izazvala skok akcija tog nemačkog kreditora za oko tri odsto, javlja CNBC, i dodaje da su u Komercbanci i Unikreditu odbili da komentarišu najnovije navode.


Kompanija Tigar po rezultatima druga u Evropi i treća u svetu - U 2018. izvezeno 550.000 pari gumeni
Kompanija Tigar iz Pirota je u grupi proizvođača-izvoznika gumene obuće po poslovnim rezultatima druga u Evropi a treća u svetu, saopštila je danas ta kompanija.

U saopštenju je navedeno da su u toj kategoriji od kompanije Tigar bolje rangirani samo proizvođači iz Kine i Francuske.

Prema rečima generalnog direktora Tigra, Vladimira Ilića, izvoz kompanije u 2018. godini je bio u vrednosti oko 9,2 mil EUR, odnosno izvezeno je 550.000 pari obuće u grupaciji pod nazivom "rubber boots hand made" (gumenih čizama ručne izrade).

Izvoz te robe, koji čini 70% u ukupnoj prodaji kompanije, u odnosu na 2017. godinu povećan je za 35%.

- Ovakav rang kompanije na svetskom nivou dokaz je da kompanija Tigar sigurnim korakom osvaja ne samo evropsko, već i svetsko tržište, a da vešte ruke pirotskih majstora prave visokokvalitetnu čizmu u kojoj se korača u celom svetu - rekao je Ilić.

On je istakao da je rast izvoza rezultat promene strukture proizvodnje, strateškog usmerenja ka skupljim proizvodima i izvozne orijentisanosti kompanije.

Uspehu kompanije i ekspanziji na svetskom tržištu, kako je rekao, doprinela je izrada visoko kvalitetne obuće specijalne namene za armije skandinavskih zemalja, izrada zaštitne obuće koja se izvozi u Hong Kong za tamošnje vatrogasce, Poljsku i kanadsko tržište, kao i izrada visoko kvalitetne gumene obuće za lovce i rudare širom Evrope.

Tigar proizvodi lovačku, modnu i dečju obuću i obuću specijalne namene, a prema rečima Ilića, prosečna izvozna cena po paru obuće je oko 17 EUR, odnosno 19,5 EUR u Evropskoj uniji, dok Kina, kao ubedljivo prvi proizvođač-izvoznik u svetu, ima prosečnu prodajnu cenu po paru od 5,86 EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta