Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Na dobošu: Desetine bivših giganata SFRJ biće prodato ovog meseca
Bograd -- Prodaja više desetina preduzeća koja su u stečaju, zakazana je do kraja ovog meseca.
Među njima su IMR Rakovica, Putevi iz Sremske Mitrovice, Termoelektro, subotički 29. Novembar, PPT Zaptivke i Hidraulika iz Trstenika, kao i niz hotela u Vranju, Banji Koviljači, na Jastrepcu...

Nekadašnji poznati jugoslovenski giganti i brendovi, tokom niza godina nisu bili u mogućnosti da servisiraju svoje obaveze, pa su na njihovu adresu stigli stečajni upravnici.
Poslednja će biti prodata Industrija motora Rakovica, bivši industrijski gigant, čija ja procenjena vrednost 2,9 milijardi dinara.

Na prodaju je i subotička kompanija 29. Novembar čija je početna cena 59 miliona dinara, kao i nepokretna imovina Termoelektra, preduzeća koje postoji od 1948. godine. Procenjena vrednost nepokretnosti ovog preduzeća premašuje 200 miliona dinara.

PPT Hidraulika i PPT Zaptivke procenjene su na 443 i 416 miliona dinara.

Na aukciji će biti ponuđena i dva hotela u vlasništvu HTP Banja Koviljača u stečaju, i to po ukupnoj početnoj ceni od 71 milion dinara.

Ugostiteljski objekti kruševackog IMK 14. Oktobar na Jastrepcu prodaju se po početnoj ceni od 20 miliona dinara, dok će prodaja hotela Vranje krenuti sa cifre od 95 miliona dinara.

Velefarmov kompleks u Vrnjačkoj Banji nudi se treći put i po početnoj ceni od 101 milion dinara.

Knjaževačka kompanija Tina nudi se za 299 miliona dinara.

Na prodaju su i Putevi iz Sremske Mitrovice, čija je cena 194 miliona,.

Napredak iz Požege nudi se po početnoj ceni od 174 miliona dinara..

Na aukciji će se naći i preduzeća Mlinostep, Skvadra, Leskodrva, kao i imovine firme Milan Blagojević MINERVA iz Lučana, brodogradilište Sava iz Mačvanske Mitrovice, zemljoradnička zadruge iz Tutina, imovina preduzeća Delta legal...


Berza: Država prodala svoj udeo u Jubmes banci za pet miliona evra
Beograd -- Srbija je prodala danas na Beogradskoj berzi svoj udeo u Jubmes banci od 28,51 odsto kapitala Alta Pay grupi za 592,59 miliona dinara (pet miliona evra).
"Republika Srbija od danas zvanično nema udeo u Jubmes banci, pošto je na Beogradskoj berzi realizovana blok transakcija, kojom je vlasništvo nad akcijama Republike u toj banci prešlo na kupca", saopštilo je MInistarstvo finansija.

"Republika Srbija od danas zvanično nema udeo u Jubmes banci, pošto je na Beogradskoj berzi realizovana blok transakcija, kojom je vlasništvo nad akcijama Republike u toj banci prešlo na kupca", saopštilo je MInistarstvo finansija.
Na tender za prodaju Jubmes banke Beograd, kako se navodi, stigle su dve ponude, od kojih je jedna, koju je dostavila Alta Pay Group d.o.o, ispunila sve uslove.

Iz Ministarstva preciziraju da je ponuda podrazumevala ponuđenu cenu od 7.207 dinara po jednoj akciji za 82.225 komada običnih akcija (paket od 28,51 odsto kapitala), što ukupno iznosi 592.595.575 dinara, ili 5.023.754,71 evro po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan podnošenja ponuda.

Akcijski kapital banke ponuđen na prodaju sastoji se od običnih akcija u vlasništvu Republike i akcija banaka u stečaju u kojima je Agencija za osiguranje depozita stečajni upravnik.

Ukupna aktiva Jubmes banke je oko 120 miliona evra, a njeno učešće u aktivi ukupnog bankarskog sektora Srbije, prema podacima Narodne banke, iznosi 0,42 odsto. Banka ima dve filijale.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta