Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Domaći AbelaPharm kupio fabriku američke kompanije Alvogen u okolini Vršca - Slede radovi na uređenj
Kompanije Alvogen i AbelaPharm potpisale su kupoprodajni ugovor i zvanično izvršile primopredaju fabričkog postrojenja u mestu Barice, u okolini Vršca.

Moderno postrojenje, sa najvišim standardima dobre proizvođačke prakse (GMP), pruža preduslov za proizvodnju 20 miliona farmaceutskih jedinica godišnje i zapošljavanje 50 novih radnika, a izgradila ga je američka kompanija Alvogen 2011. godine, navodi se u saopštenju kompanije AbelaPharm.

- Ova akvizicija je strateški potez koji će kompaniji AbelaPharm omogućiti da učvrsti svoje prisustvo na farmaceutskom tržištu u Srbiji i regionu, ali i stvoriti preduslove za brže širenje poslovanja u inostranstvu. Izgradili smo jaku regionalnu kompaniju. Jedini način da to uradimo je bilo da radimo mnogo, da razumemo potrebe potrošača i da im ponudimo inovativna rešenja - rekao je Davor Korčok, generalni direktor kompanije AbelaPharm.

- Kupovina, ovog za nas trećeg po redu, fabričkog pogona značajan je korak na tom putu. Ona omogućava specijalizaciju postojećih postrojenja i snažan razvoj našeg portfolija uz povećanje tržišnog učešća u oblastima gastroenterologije, kardiologije, pulmologije i reumatologije. Samo proizvodi najvišeg kvaliteta mogu da budu isporučeni pod imenom AbelaPharm. Zbog toga konstantno ulažemo u razvoj resursa, znanja i veština, a sve u cilju pronalaska najboljih rešenja za unapređenje zdravlja i kvaliteta života naših porodica i svih drugih korisnika AbelaPharm proizvoda - istakao je on.

Jelena Nikolić, direktor Alvogena za Srbiju i regionalni menadžer za Zapadni Balkan rekla je da je Ugovor o kupoprodaji zaključen sa zadovoljstvom:

- Pakovni pogon u Baricama predstavljao je važno mesto proizvodnje za Alvogen u našoj ranijoj fazi rasta poslovanja. Sa razvojem našeg poslovanja, kako u Srbiji i regionu Centralne i Istočne Evrope, tako i globalno, kapaciteti pogona u Srbiji nisu bili dovoljni. Doneta je odluka o preseljenju proizvodnje pre svega u našu veliku fabriku Labormed u Rumuniji, a takođe i u naše fabrike u SAD i Aziji. Sa zadovoljstvom konstatujemo da smo postigli sporazum o prodaji sa ozbiljnim kupcem kao što je kompanija AbelaPharm. Novim vlasnicima želimo puno uspeha u njihovom novom poslovnom poduhvatu.

Kompanija AbelaPharm će započeti sa radovima na dodatnom uređenju i opremanju objekata u skladu sa najvišim evropskim standardima, koji će biti zavšeni u narednih nekoliko meseci.

Uz nastavak ulaganja u razvoj novih i unapređenje postojećih proizvodnih programa i tehnologija i edukaciju kadrova, plan je da do 2021. godine kompanija AbelaPharm više od 70% svojih prozvoda izveze u zemlje Evropske unije, Azije i Afrike.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta