Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
PONOVO PRODAJA "JUGOREMEDIJE" Početna cena 800 miliona dinara
Fabrika lekova "Jugoremedija" u stečaju ponuđena je ponovo na prodaju po početnoj ceni od 800 miliona dinara, objavljeno je danas.

Jugoremedija se prodaje kao pravno lice, a njenu imovinu čini industrijski kompleks u Zrenjaninu, 24 žiga, koji su intelektualna svojina, 28 motornih vozila, oprema i inventar.

Javno nadmetanje za Jugoremediju zakazano je za 9. avgust, a na njemu će moći da učestvuju oni koji u međuvremenu uplate depozit.


Ministarstvo finansija priprema budžet za 2020. - Povećanje minimalca, metro, 300 mil EUR za puteve.
Ministarstvo finansija uveliko priprema budžet za 2020. godinu, izjavio je resorni ministar Siniša Mali i naveo da će veliki deo novca iz državne kase biti opredeljen za javne investicije, odnosno za putnu i železničku infrastrukturu.

- Očekujemo da za to bude izdvojeno skoro 300 mil EUR, što je najveća svota koja je za tu namenu određena u budžetu poslednjih godina - rekao je Mali za Srpsku ekonomiju, povodom godišnjice preuzimanja funkcije ministra finansija.

On je naveo da država želi da gradi još više puteva, kako bi se na taj način Srbija povezala s regionom i Evropom, za šta su obezbeđena značajna sredstva za narednu godinu u budžetu.

Kaže da je danas, pošto su konsolidovane javne finansije, najveći izazov naći nove izvore rasta i da se zato radi na smanjenju opterećenja za privredu, novim zakonima, a - sa Svetskom bankom - i na Novoj agendi rasta.

Jedna od stavki u projektovanju budžeta, svakako će biti, kaže, i novac za održavanje izbora na proleće naredne godine.

Navodi i da će u septembru biti novo povećanje minimalne cene rada, da ono neće biti malo povećanje, a navodi, takođe, da još jedno povećanje plata može da se očekuje u javnom sektoru.

Da bi se mere države koje se preduzimaju, odrazile na čitav ambijent u zemlji i sprečio odlazak mladih i obrazovanih ljudi, potrebno je, kaže, malo više vremena i ukazuje da je država svesna problema odlaska mladih.

Vlada, dodaje, osniva Agenciju za cirkularne migracije, kako bi konkretnim merama motivisala mlade i uticala na njih da se vrate u zemlju, a jedna od već donetih mera je, kaže, oslobađanje mladih preduzetnika od plaćanja poreza i doprinosa u prvoj godini poslovanja.

Govoreći o izgradnji metroa u Beogradu, Mali kaže da se nada da će uskoro biti završena finansijska konstrukcija za taj, ističe, veoma važan i skup projekat.

- Upravo zbog njegove veličine, Republika će pomoći Beogradu u finansiranju, jer Grad to ne bi mogao sam da iznese. U prethodnoj studiji izvodljivosti francuske kompanije Egis procenjeno je da će prve dve linije koštati 4 mlrd EUR. To je ogroman novac, ali ovo je ipak dobar trenutak za tako nešto, jer imamo zdrav budžet i stabilne finansije.


Iz novog fonda EBRD-a 10 mil EUR za mala i srednja preduzeća u zemljama bivše Jugoslavije
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) uložiće 10 mil EUR u fond "Invera Prajvat Ikvajati" (Invera Private Equity), koji će se fokusirati na podršku i razvoj malih i srednjih privatnih preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, saopšteno je danas (u utorak, 9. jula 2019.) iz EBRD-a.

- EBRD-ova investicija će omogućiti banci da se pozabavi segmentom privatnog kapitala malih i srednjih preduzeća u jugoistočnoj Evropi. Uzbuđeni smo što podržavamo osnivanje novog lokalnog i nezavisnog tima - izjavila je direktorka i šefica EBRD-ovog tima za kapitalne fondove En Fosmal.

"Invera Ikvajati Partners" je novoosnovani fond privatnog kapitala, čija je ciljana vrednost 100 mil EUR, navodi se u saopštenju EBRD-a dostavljenom Tanjugu, uz ocenu da ovaj region ima snažan preduzetnički potencijal koji često koči otežan pristup finansiranju.


Prva Petoletka kupila imovinu Petoletki u stečaju za 84 miliona dinara
Privredno društvo Prva petoletka - Zaptivni elementi DOO za 84 miliona dinara postala je novi vlasnik firme u stečaju PPT-Zaptivke, kao i imovine stečajnih dužnika PPT-Remont i energetika i PPT-Ishrana, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Pred majsku prodaju procenjena vrednost imovine bila je 416 miliona dinara, a kako je ponuđenih 84 miliona dinara manje od polovine o prihvatanju je su odlučivali odbori poverilaca firmi u stečaju.

- Odbori poverilaca svih stečajnih dužnika koji su učestvovali u zajedničkoj prodaji su doneli odluku da se prihvata ponuđena cena - objavila je ALSU.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta