Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NEMA KUPACA Propao i treći pokušaj prodaje nekadašnjeg srpskog giganta
Fabrika šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke u stečaju ni iz trećeg pokušaja nije dobila novog vlasnika, pošto niko od zainteresovanih kupaca nije dostavio ponudu na oglas za prodaju neposrednom pogodbom.

Uprkos najavama da je za palanačku fabriku šinskih vozila interesovanje pokazalo nekoliko domaćih, ali i kompanija iz Kine, Bugarske i Australije, zvaničnih ponuda nema. Posle dva neuspela pokušaja licitacije, imovina "Goše" ponuđena je na prodaju direktnom pogodbom, ali do 19. jula, kada je istekao rok, nije bilo zainteresovanih.
"Jedan mogući kupac otkupio je prodajnu dokumentaciju, ali u ovom roku niko nije uplatio depozit od 60 miliona dinara, pa je Komisija donela odluku da prodaju proglasi neuspešnom", kaže stečajni upravnik "Goše" Aca Mitić.

On navodi da je, nadalje, sve u rukama Odbora poverilaca.

"S obzirom na to da iz tri puta nismo uspeli da nađemo kupca, novi oglas za prodaju na ovaj način nema svrhe raspisivati. Kupca ćemo pokušati da pronađemo direktno, a o tome će odlučivati Odbor poverilaca", kaže Mitić.Procenjena vrednost "Goše" iznosi 515.727.000 dinara. Najvažniju imovinu čine građevinski objekti, oprema, zalihe, udeli, akcije, licence i patenti.


Na prodaju zemljište u Vranjskoj banji i hotelski kompleks Žubor u Kuršumlijskoj banji
Republička direkcija za imovinu raspisala je oglase za prodaju zemljišta Vranjeske banje i banjskog kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj banji u svojini Republike Srbije i PIO fonda, putem prikupljanja pisanih ponuda.

U Vranjskoj banji, na prodaju je zemljište površine 8.426 m2. U oglasu je istaknuto da predmet prodaje nije objekat zdravstva koji se nalazi na tom zemljištu, a koji je, kako je navedeno, predviđen za rušenje, jer nema upotrebnu dozvolu.

Početna cena zemljišta u Vranjskoj banji je 252.564,21 EUR.
U Kuršumlijskoj banji Direkcija prodaje brojne nepokretnosti u okviru banjskog kompleksa Žubor, među kojima su ugostiteljski objekti, vila i bazen. U ovom glasu istaknuto je da na prodaju nije kućica za termo izvor u kojoj se nalazi izvorište geotermalne vode.

Ukupna početna cena ovih objekata je 1.415.836,5 EUR.

Zainteresovani za ova dva tendera ponude mogu poslati najkasnije do 12. avgusta 2019. na adresu Direkcije u Beogradu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta