Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
PONOVO PROPALA PRODAJA Nema zainteresovanih za Fabriku motokultivatora i motora
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika proglasila je neuspešnim pokušaj prodaje imovine Fabrika motokultivatora i motora IMT, Knjaževac - u stečaju, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Stečajni upravnik proglasio je neuspelom prodaju, s obzirom na to da nije bilo zainteresovanih kupaca, odnosno da niko nije uplatio depozit niti položio bankarsku garanciju.Fabrika je više puta do sada tražila kupca imovine, a preduzeće je od 2011. godine u bankrotu.


ATRAKTIVNA LOKACIJA ZA ULAGANJE Pomoravskom okrugu 24,5 miliona evra podsticaja
Ministarstvo privrede je firmama lokalnih samouprava Pomoravskog okruga u poslednjih deset godina dodelilo sredstva podsticaja u iznosu većem od 24,5 miliona evra.

"Ministarstvo privrede je u periodu od 2008. do 2019. godine zaključilo 12 ugovora o dodeli sredstava podsticaja za realizaciju projekata na području Pomoravskog okruga", rekla je na sastanku privrednika Rekovca Jasmina Kušmuk iz Ministarstva privrede.

Ona je precizirala da je na taj način zaposleno 2.372 radnika.Polazeći od činjenice da Pomoravski okrug predstavlja jednu od atraktivnih investicionih lokacija u ovom delu Srbije, Ministarstvo privrede nastaviće i dalje da sprovodi i unapređuje primenu politike podsticaja kroz dodelu finansijskih sredstava za privredna društva koja su zainteresovana za realizaciju projekata, rekla je Tanjugu Kušmik.

U skladu sa zakonskim propisima, kojima je uređena ova oblast ulaganja, pored finansijskih sredstava podsticaja, postoje i drugi oblici i instrumenti državne pomoći u jedinicama lokalne samouprave koji se odnose na otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta ispod cene ili bez naknade, obezbeđivanje građevinskog zemljišta koje je infrastrukturno opremljeno, davanje poslovnog prostora u zakup na određeno vreme bez naknade ili ispod tržišne cene i opremanje poslovnog prostora, objasnila je Kušmuk.

"Ovo su oblici i instrumenti državne pomoći, koji stoje na raspolaganju onim privrednim društvima koji žele da ulažu i otvaraju nova radna mesta", istakla je ona.

Pomoravski okrug čine grad Jagodina i opštine Ćuprija, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac.


NA PRODAJU IMOVINA JOŠ JEDNOG PREDUZEĆA Evo koja je početna cena za 22 objekta u Zemunu
Imovina poslovnog sistema "Grmeč" a.d. u stečaju iz Zemuna ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 477,1 miliona dinara, oglašeno je danas.

Prodaju se 22 objekta a među njima su i "Vinaz", hala "Taurunum", hala "Vinfleks", štamparija, ambulanta, pumpna i kompresorska stanica, kotlarnica, silos i pomoćne zgrade - sve na lokaciji u Zemun polju.Ponuđena imovina "Grmeča" u stečaju unovčava se po prvi put, navedeno je u oglasu, a javno nadmetanje zakazano je za 28. avgust.


OGLAŠENA PRODAJA Kuršumlijska banja ponuđena za 1,4 miliona evra
Banjski kompleks "Žubor" u Kuršumlijskoj Banji prodaje se po početnoj ceni od 1,4 miliona evra, oglasili su Republička direkcija za imovinu i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Pored hotela "Žubor", čija je površina veća od 16.000 kvadratnih metara, kompleks čini i više ugostiteljskih objekata među kojima su vila "Milica" i restoran "Prepolac".

Predmet prodaje čini i 95,9 hiljada kvadratnih metara zemljišta u Kuršumlijskoj Banji.Kako se navodi, kućica za termo izvor nije predmet otuđenja, a budući kupac će način korišćenja termalnog izvora regulisati po Zakonu o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a naknadu u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Ukupna početna cena kompleksa "Žubor" u Kuršumlijskoj Banji je 1.415.836 evra a pisane ponude za kupovinu dostavljaju se do 12. avgusta.


UZLETELE AKCIJE NA LONDONSKOJ BERZI Objavljena vest o transakciji vrednoj 27 milijardi dolara
Akcije Londonske berzanske grupe (London Stock Exćange Group), koja upravlja Londonskom berzom, porasle su danas za više od deset odsto nakon što je grupa objavila da je u pregovorima o kupovini provajdera finansijskih usluga, Refinitiv Holdingsa.

Kako je saopšteno, reč je o transakciji vrednoj 27 milijardi dolara, uključujući dug, prenosi agencija Rojters.Najnoviji dogovor bi došao manje od godinu dana nakon što je investicioni fond Blekstoun Grupa otkupila većinski udeo u Refinitivu od Tomson Rojters korporacije, procenjujući tadašnju vrednost kompanije na 20 milijardi dolara, uključujući dug.

Sklapanje sporazuma bi, kako ocenjuje Rojters, transformisalo LSE u globalnog igrača u sferi finansijskih podataka i proširilo prisustvo grupe u oblasti stranih valuta i fiksnih prihoda.

Tomson Rojters, matična kompanija agencije Rojters, poseduje 45-procentni udeo u Refinitivu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta