Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Atlantic grupa u prvoj polovini 2019. ostvarila prihod od 343,2 mil EUR - Argeta i sektor pića pogur
Atlantic Grupa je u prvom polugodištu 2019. ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 343,2 mil EUR, što u odnosu na isti period 2018. predstavlja rast od 3,5%. Dobit iz poslovanja (EBIT) iznosi 36,8 mil EUR i veća je za 11,3%, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 28,5 mil EUR i veća je za 13,9%, posmatrano u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

- Nakon uspešne 2018. godine, i u prvom polugodištu ove godine nastavili smo da ostvarujemo izuzetne stope rasta, najviše zahvaljujući Argeti, ali i brendovima iz kategorije pića (Cedevita, Cockta, Donat Mg) kao i odličnim rezultatima Farmacije i Dietpharma. Fokus je stavljen na upravljanje robnim markama i ljudskim potencijalima, pa posebno vesele uspesi poput Zlatnog Effija za Argetu, nagrada Atlantic Grupi kao najboljem oglašivaču u Sloveniji kao i nagrada Atlanticu kao najboljem poslodavcu. Sve to sigurno je doprinelo poverenju finansijske zajednice, pa smo tako u prvom polugodištu zabeležili i istorijsko rekordnu vrednost naših akcija - istakao je potpredsednik Uprave za finansije Zoran Stanković.

Sva tržišta su ostvarila rast

Na ukupan rast prihoda od prodaje najviše su uticala Strateška poslovna područja delikatesni namazi s rastom od 9,7% i Pića s rastom od 3,5%. Sa 71,0 mil EUR prihoda od prodaje i 20,7% udela u ukupnim prihodima kafa se ističe kao najveća pojedinačna kategorija. U distributivnom poslovanju sva tržišta su ostvarila rast, a najznačajnije je, čak 11,8%, raslo tržište Hrvatske. U ukupnoj prodaji sopstvenibrendovi čine 65,4%, brendovi principala u distribuciji 26,1%, a farmaceutski lanac Farmacia učestvuje s 8,5%.

Implementacija logističkih robota i otvaranje nove Štark R&D laboratorije

Krajem marta Atlantic Grupa je otvorila novi, savremeno opremljeni logističko-distributivni centar kraj Velike Gorice, kojim obezbeđuje adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distributivnog poslovanja. Investicija u izgradnju i opremanje vredna oko 20 mil EUR realizovana je u saradnji sa kompanijom Kamgrad, a u prvoj fazi osiguran je skladišni kapacitet od 30.000 paletnih mesta, s mogućnošću modularnog širenja u skladu s poslovnim potrebama.

Takođe, u istom su skladištu implementirani i pušteni u rad tehnološko visoko sofisticirani logistički roboti kompanije Gideon. Rastu inovacija u segmentu slatko i slano će doprineti novootvorena savremena laboratorija za istraživanje i razvoj u Štarku, a rast kategorije pića nastavio se lansiranjem novih proizvoda, prvenstveno Cockte Free, i reklamnih kampanja poput Ukus generacije CE brenda Cedevita koji obeležava 50 godina postojanja.

Nakon odličnih rezultata ostvarenih širenjem distributivnog portfolija prošle godine, novi distributivni ugovori potpisani početkom godine u Makedoniji (Ficosota i Beiersdorf) potvrđuju kontinuirani fokus na razvoj distributivnog segmenta kompanije. Istovremeno, Strateško poslovno područje Sportske i aktivne prehrane je u potpunosti dezinvestirano čime je nastavljen procesdezinvestiranja ne strateških poslovnih operacija.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta