Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ministarstvo privrede prodaje akcije Fonda u preduzeću Napredak
Ministarstvo privrede Srbije donelo je Odluku o prodaji akcija u vlasništvu Akcionarskog fonda u preduzeću AD Napredak iz Pirota.

Određeno je da se postupak prodaje akcija u vlasništvu Akcionarskog fonda sprovede na tržištu hartija od vrednosti.

- Ministarstvo privrede će se uključiti u trgovanje akcijama ovog preduzeća na Beogradskoj berzi i ispostaviti nalog za prodaju akcija u vlasništvu Akcionarskog fonda - objavilo je ministarstvo.

Preduzeće Napredak bavi se završnim radovima u građevinarstvu i listrirano je na Beogradskoj berzi.

U vlasništvu Akcionarskog fonda nalazi se 247 akcija, što čini nešto više od 9,5% od ukupne emisije akcija preduzeća iz Pirota.


Ministry of Economy to sell Equity Fund"s shares in Napredak
The Ministry of Economy of Serbia has reached the decision on the sale of the Equity Fund"s shares in the Pirot-based company AD Napredak.

The sale is to be carried out on the securities market.

– The Ministry of Economy will get involved in the trading of shares of this company on the Belgrade Stock Exchange and issue an order for the sale of shares owned by the Equity Fund – the ministry announced.

Napredak does finishing construction works and is listed on the Belgrade Stock Exchange.

The Equity Fund owns 247 shares, making up slightly over 9.5% of the total issue of the Pirot-based company"s shares.


Na prodaju imovina nekadašnjeg giganta Leteks - Početna cena 46 miliona dinara
Stečajni upravnik leskovačke vunarske industrije Leteks, oglasio je prodaju dela imovine ovog preduzeća, javnim nadmetanjem. Početna cena imovine iznosi 46.810.734 miliona dinara.

Predmet prodaje su objekti koji se nalaze u Leskovcu: zgrada apriture i dorade površine 1.742 m2, tkačnica ukupne površine 3.906 m2 i spratnosti Pr+Sp, magacin i zgrada uprave.

Kako je rečeno za eKapiju, objekti su u lošem stanju i potrebna su značajna ulaganja, ali je moguća prenamena prostora.

- Objekti su izuzetno devastirani i potrebna su velika ulaganja. Fabrika teško da će ponovo zaživeti, ali ono što je dobro, jeste da se zgrade nalaze na dobroj lokaciji, na 5 minuta od centra grada i idealni su za poslovno-stambenu namenu - rečeno je za naš portal.

Podsetimo, u fabrici Leteks je do sredine poslednje decenije prošlog veka, na prostoru bivše SFRJ bilo zaposleno oko 2.000 radnika. Fabrika je 2006. godine prodata a privatizacija je nakon dve godine raskinuta.

Preduzeće je od 2010. u stečaju.

Rok za otkup prodajne dokumentacije je 4. septembar, dok će se javno nadmetanje održati 11. septembra u 11h, na adresi Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.


Bokić Gojko DOO iz Niša ima nameru da preuzme 59,9% akcija Niš-ekspresa
Društvo za izradu predmeta od plastičnih masa Bokić Gojko DOO iz Niša ima nameru da preuzme 59,9% akcija akcionarskog društva za saobraćajnu delatnost Niš-ekspres, objavljeno je na Beogradskoj berzi.

Bokićeva firma je vlasnik više od 40% akcija Niš-ekspresa, a namerna je da preuzme svih ostalih 294.000 akcija tog niškog saobraćajnog preduzeća.

U roku od 15 radnih dana firma Bokić Gojko DOO trebalo bi da podnese zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje akcija i objavi ponudu za preuzimanje, navodi se u dokumetu objavljenom na berzi.

Cena jedne akcije Niš-ekspresa u utorak je iznosila 1.424 dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta