Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Erste Grupa odustala od kupovine Komercijalne banke
Generalni direktor austrijske Erste Grupe Andreas Trajhl izjavio je da je njegova banka razmatrala kupovinu Komercijalne banke, ali da su odustali i odlučili da novac ulože u unapređenje svog ogranka u Srbiji.

- Razmatrali smo kupovinu Komercijalne banke, jer smo zainteresovani za Srbiju - kazao je on u intervjuu za Danas.

Prema njegovim rečima, kupovina Komercijalne banke bi pomogla da Erste banka u Srbiji dobije mnogo više klijenata, ali se od toga odustalo, jer su duboko u procesu instalacije digitalne platforme nazvane Džordž.

- Uz činjenicu da smo odlučili da ove godine promenimo kor informacioni sistem, odlučili smo da umesto da kupimo Komercijalnu banku, damo našoj banci u Srbiji dosta novca da ubrza uvođenje kor sistema i ubrza instalaciju Džordža i digitalne banke - kazao je Trajhl.

Kako je dodao, kupovina Komercijalne banke bi Erste banku koštala 500 mil EUR, pa je odlučeno da se taj novac uloži u digitalno bankarstvo i zaposlene.

Na pitanje da li Erste banka odustaje od eventualne akvizicije neke manje banke u Srbiji, Trajhl je odrečno odgovorio.

- Ne. Kladimo se na Srbiju i mislimo da će se dobro razvijati - rekao je generalni direktor Erste grupe.


Javno nadmetanje: "Radijator" prodaju za milijardu dinara
Beograd -- Imovina firme "Radijator" u stečaju koja ima 26 objekata i zemljište na teritoriji Zrenjanina, kao i poslovni prostoru u Beogradu ponuđena je na prodaju.
"Radijator" se prodaje po početnoj ceni većoj od milijardu dinara, objavljeno je na portalu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

U paketu pored nepokretne imovine su postrojenja, oprema i zalihe, kao i dati avansi, potraživanja stečajnog dužnika, kao i zalihe, udeli i akcije u drugim pravnim licima.Kao posebna celina ponudjen je na prodaju i poslovni prostor u beogradskoj Golsvordijevoj ulici po početnoj ceni od sedam miliona dinara.

Javno nadmetanje za Radijator zakazano je za 12. septembar a depozit za učešće u ovoj prodaji iznosi više od 400 miliona dinara.

Više decenija ovo akcionarsko društvo uspešno je proizvodilo kotlove i radijatore za centralno grejanje a u stečaju je od februara 2017. godine.


British American Tobacco ostvario rast prihoda za 4,1%
Multinacionalna duvanska kompanija British American Tobacco objavila je danas (1. avgust 2019.) finansijske rezultate za prvih šest meseci ove godine koji pokazuju rast prihoda grupe za 4,1%, na 12,004 mlrd GBP i rast operativne dobiti na 5,103 mlrd GBP.

- Zahvaljujući rastu prihoda i dobiti, nastavili smo sa ispunjenjem zadatih finansijskih ciljeva, što nam prvenstveno omogućavaju snažne performanse u delu klasičnih duvanskih proizvoda. Takođe su i nove kategorije proizvoda zabeležile zadovoljavajući rast. U tom segmentu nas svakako očekuje još dosta posla, a sa novim proizvodima koje ćemo predstaviti u drugoj polovini godine planiramo dodatno povećanje prihoda do kraja godine - izjavio je Džek Bouls (Jack Bowles), izvršni direktor BAT, a navodi se u saopštenju.

Prihodi nove kategorije proizvoda, koja uključuje uređaje za zagrevanje duvana, e-cigarete i moderni oralni duvan, porasli su za 27%, na 531 mil GBP, dok je rast zabeležen u svim kategorijama. Prihodi od uređaja za zagrevanje duvana porasli su 4% na 301 mil GBP, prihodi od e-cigareta 58% na 183 mil GBP, dok su prihodi od modernog oralnog duvana porasli 284% na 47mil GBP.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta