Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Silos, njive i pašnjaci ponuđeni za 79 miliona dinara
Imovina novosadskog "Wholemark-a" u stečaju u Čurugu, Melencima i Srpskom Elemiru ponuđena je na prodaju, a početna cena je 79 miliona dinara
Imovina novosadskog "Wholemark-a" u stečaju u Čurugu, Melencima i Srpskom Elemiru ponuđena je na prodaju, a početna cena je 79 miliona dinara.Najvredniji deo imovine je u Čurugu gde se prodaje silos kapaciteta 10,2 hiljade tona kao i nekoliko pomoćnih zgrada a početna cena ove celine je 70,8 miliona dinara.
Njive i pašnjaci u Melencima i Srpskom Elemiru ponuđeni su početnoj ceni od 8,4 miliona dinara.

Javno nadmetanje zakazano za imovinu Wholemarka zakazano je za 25. septembar.


U prvih šest meseci 1,9 milijardi evra stranih investicija
Srbija je u prvih šest meseci imala 1,9 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je za 31,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine.
To je izjavio danas ministar finansija Siniša Mali.

"Srbija nezaustavljivo ide napred", rekao je on.Ministar je gostujući na TV Pink, kazao da je juče dobio najnoviji podatak o vrednosti direktnih stranih investicija u našu zemlju i da to potvrđuje da Srbija napreduje velikim koracima.

"I Fajnenšl tajms je prošle nedelje potvrdio da smo rekoderi po broju direktnih stranih investicija. Taj trend se nastavlja i u ovoj godini. Verujemo da ćemo i ove godine biti šampioni u privlačenju stranih direktnih investicija u regionu", kazao je Mali.


Amerikanci kupili Bajerovu kompaniju za skoro 8 MILIJARDI DOLARA
Američka kompanija Elanko Animal Helt (Elanco Animal Health) ugovorila je kupovinu Bajerove veterinarske jedinice za 7,6 milijardi dolara, čime će nastati druga najveća kompanija na svetu koja se bavi proizvodnjom preparata za zdravlje životinja.

Transakcija će biti realizovana u gotovini i u akcijama, prenosi Rojters.

S ovim sporazumom je proširena lista prodate imovine Bajera, pošto nemačka kompanija nastoji da smanji dug nakon prošlogodišnje kupovine Monsanta za 63 milijarde dolara.

Elanko je saopštio da očekuje da će transakcija biti okončana sredinom 2020. Dve kompanije su navele da će Bajer dobiti u gotovini 5,3 milijarde dolara i Elankove akcije u vrednosti od 2,3 milijarde dolara, na bazi cene od 33,60 dolara po akciji, što je nivo 30-dnevne prosečne cene Elankove akcije do 6. avgusta.

Iz američke firme su precizirali da je reč o 68 miliona akcija, što čini vlasnički udeo od oko 18,2 odsto na osnovu podataka Refinitiva, ali bi broj akcija mogao da poraste ili padne za čak 7,5 procenata u zavisnosti od kretanja Elankove cene na dan zatvaranja transakcije.


Mattoni 1873 i PepsiCo završili zajedničku akviziciju kompanije Knjaz Miloš
Kompanija Mattoni 1873, kroz svoju ćerku kompaniju Karlovarské minerální vody (KMV) i kompanija PepsiCo Inc. kroz svoju kompaniju Frito-Lay Trading Company (Europe), zajedničkim ulaganjem završili su akviziciju 100% kompanije Knjaz Miloš, srpskog proizvođača mineralne vode i bezalkoholnih pića.

Kompanija Knjaz Miloš prethodno je bila u vlasništvu Investicionog fonda Mid Europa Partners.

Transakcija je odobrena od strane antimonopolske komisije i obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix Knjaz, Tube, Gusto i druge.

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.
PepsiCo, multinacionalna kompanija i jedan od najvećih svetskih proizvođača hrane i napitaka koja posluje u više od 200 zemalja širom sveta, i Mattoni 1873, najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, već uspešno sarađuju.

Mattoni 1873 je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija gaziranih pića u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

- Želimo dobrodošlicu kompaniji Knjaz Miloš u Mattoni 1873 porodicu. Ova prilika će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Ujedinjenje portfolija Mattoni 1873 sa portfolijom Knjaz Miloša obezbediće izvanredan kvalitet našim kupcima i potrošačima - rekao je Alessandro Pasquale, generalni direktor u kompaniji Mattoni 1873.

- Partnerstvo kompanija PepsiCo i Mattoni 1873 je do sada bilo veoma uspešno i ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je Mattoni 1873 naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu - istakao je Christophe Guille, Senior Vice President GM, Central Europe, Great Balkans & DACH PepsiCo.

- Knjaz Miloš je već sproveo inovacije vezane za proizvode i ambalažu kako bi ojačao svoje liderstvo u kategoriji vode i pića. Novi i osveženi brendovi kompanije doveli su do direktne digitalne komunikacije sa mlađim potrošačima. Ovaj inovativni rast doveo je do toga da se poslovanje više nego udvostručilo tokom perioda u kome je vlasnik bio investicioni fond Mid Europe. Želimo menadžmentu Knjaz Miloša da nastavi uspeh kao deo kompanija Mattoni 1873 i PepsiCo - dodao je Robert Knorr, Co-Managing Partner of Mid Europa Partners.

- Unapređujući svaki aspekt našeg poslovanja u poslednjih nekoliko godina, učinili smo Knjaz Miloš uglednom kompanijom naše industrije u Evropi. Radujemo se što ćemo se pridružiti vodećim brendovima, jer to je najbolji dokaz našeg uspeha - rekao je Miloš Stojisavljević, generalni direktor kompanije Knjaz Miloš.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta