Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Priboj dobija regionalni startap centar - U septembru tender za gradnju i opremanje
U Priboju će biti otvoren Regionalni inovacioni startap centar koji će biti četvrti po redu u Srbiji, a prvi u Zlatiborskom okrugu.

Projekat koji je vredan oko 50 miliona dinara, većim delom će biti finansiran sredstvima ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, ali i lokalne samouprave.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, cilj projekta je obezbeđivanje potrebnih uslova i jednakih šansi za realizaciju i razvoj inovacionog preduzetništva i inovacionih ideja kroz unapređenje infrastrukturnih uslova za razvoj inovacija u privredi na teritoriji opštine Priboj.

- Specifičnim ciljem pravimo i izgrađujemo regionalni inovacioni startap centar, prvi i jedini u Zlatiborskom okrugu - kazao je rukovodilac projekta Veljko Bojović.

On je istakao da se na raspisani javni poziv javila opština Priboj i pribojska firma Industrijski parkovi i to za tri mere, a to su rekonstrukcija i izgradnja, opremanje prostora i realizacija programa upravljanja centrom.

- Planirana sredstva za koja smo konkurisali su za radove na rekonstrukciji prostora 25 miliona dinara sa PDV-om, opremanje prostora koštaće 20 miliona i realizacija programa i rada startap centra šest miliona. Od strane ministarstva je odobreno 42 miliona dinara dok će opština sopstvenim sredstvima finansirati deo oko izgradnje i rekonstrukcije prostora u iznosu od 8, 8 miliona dinara - precizirao je Bojović.

On je naglasio da je projektom predviđeno opremanje ulaznog dela Doma kulture iz pravca trga FAP – a i to oko 550 m2 sa ulaznom rampom za invalide i kancelarijama Regionalnog inovacionog startap centra.

- To će biti deo sa salama za sastanke, kancelarijom za pravnu i ekonomsku pomoć, kancelarijom za rad invalida i multifunkcionalnom salom sa oko 70 mesta. Radni prostor predviđa 25 radnih jedinica sa najbržim internetom u Priboju. Za kompletan projekat obezbeđena je građevinska dozvola, u septembru će biti sprovedena javna nabavka za izgradnju i opremanje objekta, a radovi bi trebalo da počnu u oktobru - zaključio je Bojović.

Koordinator regionalnog inovacionog startap centra u Priboju Danilo Prijović kazao je da je otvaranjem startap centra planirana saradnja sa privrednim subjektima iz Zlatoborskog okruga kako bi im se omogućilo unapređenje proizvodnje. Takođe saradnja će se odvijati i sa neprivrednim subjektima kao što su škole, lokalne samouprave, zdravstvo kao i bezbednosne strukture.


Kragujevac inviting bids for construction of public garage – Works worth EUR 3 million
The City of Kragujevac has invited bids for the construction of a public garage in city center, in Kneza Milosa Street. The garage will have a capacity of 197 parking spaces, as said in the documentation.

Let us remind that the garage was designed by Masinprojekt, whereas the Kragujevac-based PUE Sumadija finances this project. The garage will be financed with the proceeds from a loan, and, as announced at a session of the City Assembly, EUR 3 million will be set aside for this purpose.

The deadline for the submission of bids for the construction of the garage is September 2, 2019.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta