Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
RTB BOR NAJPROFITABILNIJI, EPS NAJVEĆI APR objavio izveštaj o poslovanju privrede za 2018.
Najveće privredno društvo u 2018. godine je JP EPS sa poslovnim prihodom od 263,9 milijardi dinara, što je za 4,7 odsto više nego prethodne godine, objavljeno je danas u Agenciji za privredne registre.

Ti prihodi EPS -a čine 2,5 odsto poslovnih prihoda cele privrede, rečeno je na konferenciji za medije povodom objavljivanja liste 100 naj privrednih društava u 2018. godini.

Najuspešnije privredno društvo je kompanija NIS, koja je druga prema ostvarenim poslovnim prihodima od 258,5 milijardi dinara, uz njihov godišnji rast od 19,8 odsto.

Najveći neto dobitak u 2018. godini - u kategoriji privrednih društava sa najvećim neto dobitkom kao odraz stranih direktnih investicija iskazalo je privredno društvo Zi Djin u Boru (bivši RTB), čiji dobitak iznosi 90,05 milijardi dinara.Taj dobitak je znatno veći od prošlogodišnjeg - 975 miliona dinara i čini 12,1 odsto ukupnog neto dobitka svih privrendih društava.Drugo mesto prema neto dobitku zauzima Aerodorm "Nikola Tesla" Beograd čiji je neto dobitak u 2018. bio 53,1 milijardu dinara, a na trećem mestu je Al Dahra Srbija u Padinskoj Skeli (PKB) sa neto dobitkom od 12,1 milijarde dinara.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta