Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
CENA NAFTE SKOČILA ZBOG NOVOG MINISTRA Opstaje sporazum OPEK
Cene nafte su danas porasle, nakon što je Saudijska Arabija, najveći svetski izvoznik tog energenta, imenovala princa Abdulaziza bin Salmana za svog novog ministra energetike.

Takav potez bi, kako ocenjuje Rojters, mogao poboljšati primenu sporazuma o smanjenju proizvodnje nafte postignutom između Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i drugih proizvođača.
Cena severnomorske nafte "brent" porasla je danas za 35 centi na 61,89 dolara za barel, dok je američka "laka" nafta (WTI) poskupela za 31 cent na 56,83 dolara za barel.

Princ Abdulaziz, sin saudijskog kralja Salmana i dugogodišnji član saudijske delegacije u OPEK, zamenio je u nedelju Kalida al-Faliha na funkciji ministra energetike.Princ Abdulaziz učestvovao je u pregovorima o trenutnom sporazumu o smanjenju proizvodnje nafte između OPEK-a i zemalja koje nisu članice tog naftnog kartela.

Princ je poručio danas da se temelji saudijske politike neće menjati i da će opstati sporazum OPEK.


SPLASNULA ZABRINUTOST ZBOG RECESIJE Neočekivana snaga privrede Britanije
Britanska ekonomija porasla je više od očekivanog u julu, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

Kao posledica toga je splasnula zabrinutost da će britanska privreda podleći prvoj recesiji od finansijske krize, ocenjuje britanska agencija Rojters.

Bruto domaći proizvod (BDP) Britanije je samo u julu porastao za 0,3 odsto u odnosu na jun, saopštila je britanska Kancelarija za statistiku (ONS).To je najveći rast BDP od januara i iznad projekcije ekonomista koje je anketirao Rojters, a koji su predviđali rast od 0,1 odsto.

Nakon takvih podataka, funta je ojačala prema dolaru."Posle pada BDP u drugom kvartalu, šanse da i u trećem tromesečju dođe do negativnog BDP sada su značajno manje, što znači da će se verovatno izbeći tehnička recesija", smatra Dejvid Čitam iz onlajn brokerske kuće XTB.


Imovina kikindske Prime ponuđena za 220 miliona dinara
Firma čija je delatnost konzerviranje i prerada voća i povrcća prodaje 18 objetaka u Kikindi
Nepokretna i pokretna imovina kikindskog "Prima produkta" u stečaju ponuđena je po početnoj ceni od 220,5 miliona dinara, navodi se današnjoj objavi stečajnog upravnika.

Firma čija je delatnost konzerviranje i prerada voća i povrcća prodaje 18 objetaka u Kikindi među kojima su proizvodna hala i magacini, kao i upravna zgrada i hladnjača čiji je kapacitet 5.000 tona.Javno nadmetanje za imovinu Prima produkta u stečaju zakazano je za 11. oktobar u Kikindi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta