Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Za lokal konfekcije Beko početna cena 202.500 evra
Beograd -- Agencija za licenciranje stečajnih upravika oglasila je prodaju poslovnog prostora Beogradske konfekcije Beko u stečaju u Vrbasu.
Poslovni prostor se prodaje po početnoj ceni od 23,78 miliona dinara, odnosno 202.500 evra.

Javno nadmetanje je zakazano za 11. februar u 12 časova u Nemanjinoj 4/II u Beogradu, u prisustvu komisije formirane odlukom stečajnog upravnika, a potencijalni kupci mogu da se jave do 6. februara.Poslovni prostor, čija je procenjena vrednost 47,56 miliona dinara, odnosno 405.000 evra, ukupne je površine 545,30 metara kvadratnih, a nalazi se u Ulici palih boraca 11a.

Reč je o poslovnom prostoru na dva nivoa, u centru Vrbasa, kod opštine, koji Beko ne koristi već 15 godina.

Jedno vreme je taj poslovni prostor bio izdat u zakup i u tu se prodavala bela tehnika i tehnička roba. Najvrednija imovina konfekcije Beko, robna kuća u centru Beograda u Knez Mihailovoj, prodata je iz 30. pokušaja u martu prošle godine, za 2,9 miliona evra.

Beko je imao imovinu i u bivšim jugoslovenskim republikama, tačnog popisa te imove nema, a rešenje tog pitanja je u nadležnosti Republičke direkcije za imovinu.


Svetski dug dostigao 250,9 biliona dolara: Evo ko su najveći dužnici
Vašington -- Svetski dug je u odnosu na ukupnu globalnu proizvodnju dostigao najviši nivo u istoriji u trećem kvartalu 2019. godine.Naime, globalni dug dostigao je preko 322 odsto svetskog BDP-a i nastaviće da raste, objavio je Institut za međunarodne finansije (IIF) iz Vašingtona u izveštaju o svom novom istraživanju.

Ukupan globalni dug popeo se na blizu rekordnih 253 biliona dolara na kraju septembra, poguran uglavnom većim zaduživanjem država i nefinansijskih preduzeća.Na kraju drugog kvartala prošle godine, ukupan svetski dug je iznosio 250,9 biliona dolara, prenosi CNBC.

"Procenjujemo da će ukupan globalni dug, podstaknut niskim kamatnim stopama i blagim finansijskim uslovima kreditiranja, u prvom kvartalu 2020. godine premašiti 257 biliona dolara, predvođen uglavnom zaduživanjem nefinansijskog sektora", navodi se u izveštaju IIF-a.

Rekordno niske kamatne stope u zemljama širom sveta su privukle i učinile lakšim zaduživanje preduzeća, pojedinaca i vlada, što je za posledicu imalo rast duga.

Što se tiče dugova pojedinačnih država, SAD i Australija su zabeležile u trećem kvartalu istorijski najviše nivoe, navodi se u dokumentu, ali CNBC ne prenosi o kolikim iznosima ili nivoima je reč.

S druge strane, napominje da je, prema izveštaju IIF-a, rast duga u Kini ponovo krenuo uzlaznom putanjom, preokrenuvši potpuno trend iz prethodnih perioda.

"Nakon značajnog usporavanja 2017/18. godine, tokom velikog pritiska Pekinga za razduživanje, akumulacija duga u Kini ponovo se povećala 2019. godine, naročito u nefinansijskom korporativnom sektoru“, piše u istraživanju.

Kineski dug domaćinstava i opšte države, kako se dodaje, sada iznosi rekordnih 55 odsto BDP-a zemlje, dok ukupan kineski dug dostiže blizu 310 odsto BDP-a, i jedan je od najvećih među tržištima u usponu, navodi se u izveštaju, a prenosi CNBC.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta