Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Prodata imovina kompanije Zorka-Energetika za 3,67 miliona dinara
Preduzeće DPTU Veselinovići iz Šapca novi je vlasnik imovine Zorka-Energetike.

Zgrada telefonske centrale "Zorka" prodata je na javnom nadmetanju za 3.669.788 dinara, saopštila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Imovinska celinu čini nepokretna imovina i to građevinski objekat i pokretna imovina prema specifikaciji iz prodajne dokumentacije.

Zorka-Energetika se inače bavi proizvodnjom energetskih fluida i pružanjem zanatskih usluga, a osnovna delatnost im je snabdevanje parom i klimatizacija.


Prodat kapital preduzeća za turizam i ugostiteljstvo Trem za 178,5 hiljada EUR
Beograđanin Aleksandar Radovanac je za 178.500 EUR kupio paket od 37,9% kapitala Društva sa ograničenom odgovornošću za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu Trem iz Beograda, objavilo je Ministarstvo privrede.

Pre zaključenja ugovora o prodaji Ministarstvo privrede je pribavilo, u skladu sa Zakonom o privatizaciji i Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, mišljenje od Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje Ugovora.

Podsetimo, Ministarstvo privrede je u oktobru 2020. objavilo javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju oko 37,9% udela kapitala u preduzeću za turizam i ugostiteljstvo Trem iz Beograda, a više o tenderu pročitajte u posebnoj vesti.

Prethodno je u avgustu iste godine objavljen javni poziv, a početna cena je tada bila 267.553,24 EUR, dok je mesec dana ranije, na objavljenom pozivu, početna cena iznosila 535.000 EUR.

Inače, preduzeće Trem poseduje nekoliko objekata širom Srbije, restoran, hotel Niš, vilu u Sićevu, a direktor preduzeća je Aleksandar Radovanac


Ponude za kupovinu imovine Goše niže od 50% procenjene vrednosti - Konačnu odluku doneće Odbor pover
Za kupovinu dve celine Goše-fabrike za proizvodnju alata i mašina na adresu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika pristigle su ponude niže od 50% procenjene vrednosti, te će konačnu reč o prodaju dati Odbor poverilaca.

Imovina Goše-fabrike u stečaju iz Smederevske Palanke, inače, ponuđena je na prodaju u decembru 2019. godine u dve razdvojene celine, a više o tenderu pogledajte u posebnoj vesti.

Prvu celinu čini mašinska radionica sa aneksom, površine 4.915 m2 procenjene vrednosti 61.400.000 dinara.

Drugu celinu čine oprema za mašinku obradu, nameštaj, kao i zalihe rezervnih delova za održavanje mašina i i alat u upotrebi. Procenjena vrednsot ove celine iznosi 19.530.200 dinara.


Akcije Ikarbusa ponovo na Beogradskoj berzi
Beogradska berza donela je rešenje o uključenju 2,9 miliona akcija Ikarbusa na Open market ovog tržišta kapitala.

Trgovanje će biti omogućeno od 27. januara, indikativna vrednost za trgovanje je 50 dinara, a obračunska vrednost akcije je - 197,51 dinar.

Akcije Ikarbusa su se vratile na berzu pošto su bile isključene zbog usvajanja i sprovođenja Unapred pripremljenog plana reorganizacije.

Najveći akcionar je Republika Srbija sa 26,9% akcija, slede Univerzal banka u stečaju (7,5), Beobanka-AD Beograd u stečaju (6,3), Grad Beograd (5,4), Fond za razvoj Republike Srbije (4,5), Republički fond za penzijsko i invalidskog osiguranje (4,1), saobraćajno preduzeće Lasta (3,5) i JKP Gradska Čistoća sa 2,1% akcija Ikarbusa.

U strukturi vlasnisništva akcija Ikarbusa 92,1% je u rukama pravnih lica.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta