Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
www.ekapija.com/news/2763659/dinarske-obveznice-nadomak-ukljucenja-u-indeks-jp-morgan-odluka
Novi početak zemunske fabrike autobusa, uspešno sproveden unapred pripremljeni plan reorganizacije. Deonicama, kojih je 2,9 miliona, trgovaće se od danas
AKCIJAMA "Ikarbusa" na Beogradskoj berzi ponovo će moći da se trguje što je rezultat sprovedenog unapred pripremljenog plana reogranizacije (UPPR), potvrdila je u petak direktorka pravnih i opštih poslova Tamara Barišić.Deonicama, kojih je 2,9 miliona, trgovaće se od danas, a njihova indikativna vrednost je 50 dinara, dok će dalja cena zavisiti od ponude i potražnje.

- "Ikarbus" je bio u teškoj finansijskoj situaciji, sa gubitkom većim od kapitala, pa su akcije izgubile vrednost, a novom emisijom deonica smo pokušali da izvršimo reprogram duga, da bar deo naših dugovanja pređe u vrednosne "papire" i da to bude neka zdrava osnova za buduće poslovanje - pojasnila je Barišićeva.

"Ikarbus" je završio sprovođenje UPPR tokom jeseni prošle godine, a akcije su upisane u registar nešto pre toga.


PROČITAJTE JOŠ: Obaveze u opštinama mogu da se plate karticom

- Ovo je nova, prva emisija akcija i ponovo je na tržištu hartija od vrednosti kako bi svi naši akcionari mogli da trguju - rekla je direktorka pravnih i opštih poslova i dodala da su konverzijom duga u kapital ranija dugovanja namirena.

Najveći akcionar "Ikarbusa" je Republika Srbija sa 26,9 procenata vlasništva, slede Fond za razvoj, banke, i neki raniji poverioci čiju su dugovi pretvoreni u kapital.


Kazne do dva miliona dinara: U petak ističe rok za evidentiranje stvarnog vlasnika firmi
Beograd -- U petak 31. januara ističe rok za evidentiranje podataka o stvarnom vlasniku pravnih lica u Centralnoj evidenciji.Obaveza evidentiranja nastala je izmenama i dopuna Zakona o centralnoj evidenciji, a protiv onih koji ne dostave u datom roku podatke o stvarnih vlasnicima, Agencija za privredne registre (APR) će podnositi zahteve za pokretanje prekršajnog postupka.

Već od februara APR, će prekršajne prijave podnositi i protiv novoosnovanih pravnih lica i njihovih zastupnika ako u roku od 15 dana od osnivanja ne evidentiraju stvarne vlasnike.Raspon novčane kazne za ovu vrstu prekršaja je od 500.000 dinara do 2.000.000 dinara za pravna lica, dok je za odgovorno lice predviđena kazna od 50.000 dinara do 150.000 dinara, upozorilo je Ministarstvo privrede.

Podaci o stvarnim vlasnicima podnose se elektronski, a obavezni da prijave podatke su zastupnici privrednih drustava i društava u likvidaciji, zadruga, ogranaka stranih privrednih društava, udruženja i poslovnih udruženja, fondacija, zadužbina, ustanova i stranih predstavništava privrednih društava.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta