Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Minel transformatori ponuđeni za 192 miliona dinara
Minel transformatori u stečaju ponuđeni su na prodaju kao pravno lice za 192,9 miliona dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.
BEOGRAD - Minel transformatori u stečaju ponuđeni su na prodaju kao pravno lice za 192,9 miliona dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Kao najvažnija imovina kompanije navodi se 10 objekata na lokaciji Ripanj i 11 parcela gradskog građevinskog zemljišta na istoj lokaciji.


Stari muzej i dve ambulante Goša ponudila za 14,3 mil dinara
Zgrade starog muzeja, stare i nove ambulante koje su imovina GOŠA holding korporacije u stečaju, ponuđene su na prodaju, objavljeno je danas.

Stari muzej čija je površina 840 m2 ponuđen je za 6,3 miliona dinara, nova ambulanta za šest miliona, a stara ambulanta na površini od 386 kvadratnih metara ima početnu cenu od 2,4 miliona dinara.

Imovina Goša holdinga prodaje se metodom javnog nadmetanja koje je zakazano za 12. novembar.


SVETSKE BERZE NA VRHU Rezultat obara rekorde, ali je jedna slika u Kini, a sasvim druga u Evropi
Svetske berze beleže danas najviši nivo u pet nedelja, predvoene rastom kineskih tržišta kapitala usled optimizma investitora u pogledu stabilnog oporavka druge ekonomije sveta, dok je zabrinutost zbog rasta korona infekcija ograničila dobitke u Evropi i SAD-u.

Evropske zemlje razmatraju uvoenje novih restrikcija na putovanja zbog porasta slučajeva korona virusa, za razliku od azijsko-pacifičkih država, uključujući Singapur, Australiju i Japan, u kojima je u toku postepeno ublažavanje međunarodnih ograničenja putovanja, piše

Američke i evropske berze, ipak, registruju mali uspon jer investitori polažu nade u donošenje korona programa ekonomske pomoći u SAD, pošto je Trampova administracija u nedelju pozvala Kongres da usvoji svedeni zakon o olakšicama za preduzeća i domaćinstva, prenosi Rojters.

Evropske akcije i cene fjučersa na američkim berzama porasli su za 0,2 odsto.

S druge strane, indeks Londonske berze FTSE 100 i funta posrću uoči samita o Bregzitu kasnije tokom nedelje.
Najširi indeks azijsko-pacifičkih akcija MSCI, bez japanskih, porastao je za 1,0 procenat na dvoipogodišnji maksimum, podstaknut rastom indeksa najlkvidnijih kineskih akcija od 3,0 odsto i jačanjem hongkonškog Hang Seng indeksa za 2,2 posto.

Akcije najlikvidnijih kineskih firmi ove godine su skočile za 17 procenata u odnosu na rast američke indeksne korpe S&P 500 od gotovo 8,0 posto.

Na deviznim tržištima evro je oslabio za 0,1 odsto na 1,1819 dolara, dok je jen ojačao na 105,54 jena za dolar.


Zaustavljen pad BELEX indeksa, obveznice digle promet
Pad vrednosti BELEX indeksa zaustavljen je, a trgovanje državnim hartijama od vrednosti rezultiralo je solidnim ukupnim prometom zabeleženim danas na domaćem tržištu kapitala.
BEOGRAD - Pad vrednosti BELEX indeksa zaustavljen je, a trgovanje državnim hartijama od vrednosti rezultiralo je solidnim ukupnim prometom zabeleženim danas na domaćem tržištu kapitala.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 66,5 miliona dinara (565,8 hiljada evra).


Aeroflot obnovio redovne letove između Moskve i Beograda
Ruski nacionalni avio-prevoznik Aeroflot obnovio je redovne letove između Moskve i Beograda, javlja agencija Tass, a na Aerodromu Nikola Tesla kažu za Tanjug da Er Srbija za sada nije dostavila obaveštenje o obnavljanju saobraćaja na toj liniji.

Prema informaciji Tass-a, Aeroflot od ovog meseca obavlja direktne letove između prestonica Rusije i Srbije dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom.

Portparol Er Srbije kaže da zbog trenutne situacije sa korona virusom, srpska vazduhoplovna kompanija ne planira letove Beograd-Moskva do kraja godine, da se nadaju ohrabrujućim infromacijama u pogledu smirivanja epidemije, ali da za sada nemaju konkretan podatak kada bi ta linija mogla da bude obnovljena.


Otvoren novi objekat u preduzeću Prva iskra u Bariču
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin otvorio je danas novi "objekat T-4" u preduzeću Prva iskra namenska a.d. u Bariču, kod Obrenovca, u kojem će se prerađivati "delaborisan eksploziv". Vulin je podsetio da je tokom NATO agresije Prva iskra bila uništena.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, dodao je da je to preduzeće sada konkurentno bilo kojem takvom preduzeću u svetu.

- Ovo naravno mnogo znači i Odbrambenoj industriji Srbije, zato što je ovo važna komponenta za Krušik i Slobodu, ali i za Vojsku Srbije - kazao je.

Govoreći o značaju novog pogona, direktor preduzeća Prva iskra namenska a.d. Stanoje Biočanin, rekao je da će se u "objektu T-4" radi od danas, "obrađivati delaborisan eksploziv na bazi kompozicije heksogena i oktogena sa TNT".

- Cilj je da rasteretimo druge pogone koji su radili sa više rastvarača, da time povećamo bezbednost i kapacitet, kao i da povećamo proizvodni asortiman, a time i izvozne mogućnosti ove kompanije - rekao je on.

Naveo je da će se tu prerađivati 1.500 kilograma "delaborisanog eksploziva", te će se dnevno dobiti 500 kilograma "eksploziva na bazi heksogena" i 500 kilograma "na bazi TNT", navodi se na sajtu ministarstva.


Upućen zahtev za isplatu treće tranše EU podrške u iznosu od 8 mil EUR
Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović uputila je zahtev za isplatu treće tranše EU podrške u iznosu od 8 mil EUR, koja će se koristiti za unapređenje sistema integrisanog upravljanja granicom Srbije, čiji je korisnik Ministarstvo unutrašnjih poslova, a uplata se očekuje početkom naredne godine, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Joksimović, koja je i Nacionalni IPA koordinator, kaže da je cilj te podrške da pomogne Vladi Srbije u uspostavljanju granica koje su otvorene za slobodan protok ljudi i robe, ali da su pritom dobro kontrolisane i zaštićene od nezakonitih aktivnosti bilo koje vrste, u skladu sa smernicama i načelima Evropske unije za integrisano upravljanje granicom.

- Ova podrška je važna jer će doprineti efikasnijem prelasku granice, otkrivanju prekograničnog kriminala, povećanju institucionalnih i operativnih kapaciteta graničnih agencija za obavljanje graničnih kontrola i nadzora granice i efektivnijem otkrivanju iregularnih migracija - naglasila je Joksimović.

Kako je navela, u skladu sa tim, 2016. godine je doneta odluka da program direktne budžetske podrške EU, u iznosu od 28 mil EUR podrži reformske ciljeve u toj oblasti, s obzirom da imaju veoma pozitivan širok efekat, ne samo na proces integracija Srbije, već i na unapređenje ekonomske razmene i bezbednosti građana. Treća tranša podrške za koju je danas upućen zahtev, poslednja je predviđena tranša na osnovu Sporazuma koji uređuje njenu implementaciju, međutim, na zajedničku inicijativu Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva unutrašnjih poslova, dogovorena je još jedna, dodatna tranša podrške kroz koju bi se u toku naredne godine povukla i sva preostala sredstva iz tog programa.

- S obzirom na pozitivan ishod te inicijative, možemo da konstatujemo da smo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova obezbedili apsolutnu iskorišćenost podrške u iznosu od 28 mil EUR u formi direktne budžetske podrške od 2016. godine do danas - istakla je Joksimovićeva.


Request for Payment of Third Tranche of EU Support of EUR 8 Million Sent
Serbian Minister of European Integration Jadranka Joksimovic has sent a request for the payment of the third tranche of EU support of EUR 8 million, which will be used for an upgrade of the system of integrated management of Serbian borders, with the Ministry of Internal Affairs as a beneficiary, and the payment is expected in early 2021, the ministers cabinet announced.

Joksimovic, who is also the National IPA Coordinator, says that the aim of the support is to help the Government of Serbia to establish borders which are open for a free flow of goods and people, while still being well controlled and protected from unlawful activities of any kind, in line with the guidelines and principles of the European Union concerning integrated border management.

– This support is important, because it will contribute to more efficient border crossing, detecting cross-border crime, increasing institutional and operational capacities of border agencies in carrying out border control and supervision and more efficient detection of irregular migrations – Joksimovic emphasized.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta