Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dok evropske berze REKORDNO PADAJU, Merkel ZATVARA barove, restorane, bioskope
Sudeći prema pisanju Blumberga, Nemačka od sledećeg meseca uvodi niz mera koje nalikuju tek nešto blažoj verziji "lockdowna" iz prvog dela godine, prenosi portal Novac.hr.

U merama koje Angela Merkel još treba da prodiskutuje sa regionalnim vlastima predlaže se:

- Ljudima će biti dopušteno da se druže na otvorenom samo sa članovima svog i još jednog domaćinstva. Kršenje ove mere predviđa sankcije.
- Traži se da se građani uzdrže od privatnih putovanja i poseta, uključujući rođake, a hotelski smeštaj biće ograničen na svrhe koje nisu turističke.

- Svi objekti za zabavu i fitnes (fitnes studiji, teretane, pozorišta, bazene, opere, koncertne dvorane, bioskopi i zabavni parkovi…) se zatvaraju.

- Restorani, barovi i noćni klubovi, kao i slični objekti, biće zatvoreni.

- Škole i centri za dnevni boravak ostaće otvoreni, kao i supermarketi, frizerski saloni, ali će morati da se pridržavaju strogih epidemioloških mera.

Nakon što je postalo jasno da će nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron objaviti nove epidemiološke restrikcije kako bi smanjili brzinu rasta novih COVID-19 slučajeva, evropski akcionarski indeksi pali su na najniži nivo u pet meseci. Deonički indeksi padaju treći dan zaredom. Na samom otvaranju trgovine STOXX 600 pao je 2,3 odsto, a ukupno je od prošle nedelje izgubio 4,9 odsto.
Analitičari Goldman Saksa i Unikredita bez ikakve nedoumice pad tržišta povezuju sa novim pesimizmom nakon velikog rasta broja novih slučajeva i udela pozitivnih testova praktično svuda u Evropi.

Francuski CAC 40 pao je 2,1 odsto, a nemački DAX 1,9 odsto, dok se londonski FTSE sa padom zaustavio na 1,2 odsto. I američke akcije su pod pritiskom na prodaju.


Air Serbia Recommencing Moscow Flights
The JU 0652 Belgrade-Moscow flight on 9 November will mark Air Serbia’s re-establishment of the air connection with Russian Federation. The national airline plans to operate flights from Belgrade to the capital of Russia twice a week, on Mondays at 13:50 and Fridays at 7:30.

The last flight between the Serbian and Russian capitals, prior to the temporary suspension of air traffic due to the coronavirus pandemic, was carried out on 18 March. The Moscow flight tickets are already available for purchase at the national airline’s website.

– We are glad to reintroduce another destination into our network, enabling a direct link between Russia and Belgrade. Given that Russia represents a major and significant market, Moscow is a very important destination for our passengers, for Serbia, and for the whole region – said Jiri Marek, General Manager Commercial and Strategy, Air Serbia.

For Monday flights, Air Serbia passengers will also have access to good connections to Moscow, via Belgrade, from Amsterdam, Copenhagen, Ljubljana, Oslo, Paris, Vienna, Zurich and Zagreb.


Air Serbia obnavlja letove za Moskvu
Air Serbia će 9. novembra, letom JU 0652 na relaciji Beograd – Moskva, ponovo uspostaviti vazdušnu vezu sa Ruskom Federacijom. Planirano je da nacionalna avio-kompanija ka glavnom gradu Rusije iz Beograda saobraća dva puta nedeljno, ponedeljkom u 13:50 i petkom u 7:30 sati.

Poslednji let između srpske i ruske prestonice, pre privremene obustave avio-saobraćaja usled pandemije korona virusa, obavljen je 18. marta. Avio-karte za Moskvu putnicima su već dostupne na sajtu nacionalnog avio-prevoznika.

- Raduje nas što vraćamo još jednu destinaciju u našu mrežu, omogućavajući direktnu povezanost Rusije i Beograda. Imajući u vidu da Rusija predstavlja veliko i značajno tržište, Moskva je veoma važna destinacija za naše putnike, za Srbiju, ali i ceo region - izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Za letove ponedeljkom, putnicima Er Srbije su do Moskve, preko Beograda, obezbeđene dobre konekcije iz Amsterdama, Kopenhagena, Ljubljane, Osla, Pariza, Podgorice, Beča, Ciriha i Zagreba.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta