Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
PRODAJE SE VELIKA ZGRADA KOD SAJMA MPP Bigz odlučuje o imovini velike vrednosti
BIGZ Publishing održaće 10. decembra vanrednu sednicu skupštine na kojoj će se odlučivati o prodaji imovine velike vrednosti beogradskoj firmi MPP Bigz, navodi se u pozivu objavljenom na Beogradskoj berzi.

Predlaže se prodaja dela koji ovo akcionarsko društvo ima u poslovnoj zgradi u Bulevaru Vojvode Mišića 17 u Beogradu, zgrade Ekspedicije na istoj lokaciji, kao i prava korišćenja na više katastarskih parcela.
MPP Bigz osnovan je početkom aprila ove godine a jedini član ovog društva sa ograničenom odgovornošću je kiparski MPP Bigz CY Limited iz Nikozije.

BIGZ Publishing je u vlasništvu Nove školske knjige koja ima 76,7 odsto akcija, državni Akcionarski fond poseduje 4,3 odsto akcija dok je ostatak u vlasništvu fizičkih lica.

Akcionarima će biti predloženo i utvrđivanje vrednosti akcija ove kompanije, navodi se u pozivu za vanrednu sednicu skupštine.

Nekada državna štamparija
Zgrada BIGZ-a sagrađena je 1937. godine kao objekat Državne štamparije, u obliku ćirilićnog slova "p", nalik na štamparsku mašinu. U zlatno doba socijalizma BIGZ je zapošljavao skoro 3.000 ljudi, dok se u poslednjih nekoliko decenija, na 25.000 kvadrata nalaze štamparije, skladišta, kancelarije, muzički studiji, likovni ateljei, zanatske i umetničke radionice, škola kapuere, radio-stanica, kulturni centar...

Akcionari BIGZ su Nova školska knjiga koja poseduje 76,7% akcija BIGZ pablišinga, 4,3% je vlasništvo Akcionarskog fonda - dok je 18,9% u vlasništvu građana malih akcionara.


Nemačka kompanija Kromberg&Schubert širi poslovanje u Kruševcu - Kablovi i za Porše
Nemačka kompanija Kromberg&Schubert, koja posluje u Kruševcu od 2018. godine, planira da u narednom periodu proširi poslovanje, što će podrazumevati nabavku opreme i zapošljavanje novih radnika, rečeno je na sastanku predstavnika lokalne samouprave sa rukovodstvom kompanije.

Kromberg&Schubert trenutno ima oko 1.300 radnika koji su angažovani na poslovima proizvodnje kablova za autoindustriju, preciznije za automobile marke škoda fabia i superb.

- Ono što je aktuelno u ovom trenutku, a svedoči o razvoju ove kompanije je usvajanje novog programa - proizvodnje kompletnog kablovskog snopa za automobil marke porše karera. Takođe, od naredne godine radiće se i za nov model škoda fabija. Novi projekti uključuju nabavku opreme, ali i povećanje broja radnika, čiji bi ukupan broj trebao da dostigne cifru od 2.000. Time se obezbeđuje posao za period od narednih 9 godina - navodi se na saju grada.


Michael Shannon Appointed General Manager of Hyatt Regency Belgrade
Michael Shannon has been selected as the new General Manager of Hyatt Regency Belgrade.

Michael, a hotelier with over 25 years of experience, joins the hotel from Hyatt’s regional office in Zurich where he held the position of Regional Vice President, Hotel Openings, responsible for the oversight and ensuring the commercial success of Hyatt’s new and re-branded hotels in Europe, Africa, Middle East and Southwest Asia region.

Highlights of his 4 years in the role include the openings of the Grand Hyatt Abu Dhabi, Hyatt Regency Addis Ababa, Andaz Vienna, Andaz Munich, Great Scotland Yard Hotel in London, Park Hyatt Doha, re-branding of the Hotel du Palais in Biarritz and many others.

Michael, a Canadian national, began his hotel career in Germany and has since lived in 12 countries working in various operational roles including Divisional Director and General Manager assignments across EAME and Australia.

Prior to his time at Hyatt, Michael spent almost 22 years at Starwood Hotels & Resorts serving as General Manager with Sheraton, W Hotels and Le Meridien brands before becoming Director of New Builds & Transitions EAME, where he was specifically tasked with managing the Luxury Brands Group openings in Europe, Africa, and the Middle East and, eventually, all nine Starwood brands across the Middle East region, the press release says.

– In his current role, Michael is responsible for the hotel’s strategic direction and all aspects of its operation. The hotel will continue to provide guests with memorable experiences and uphold the traditions that Hyatt Regency Belgrade is so proud of, while striving to further enhance service quality and brand value into the future – it is said.

Hyatt Regency Belgrade says that Michael is delighted to have the opportunity to move to the Hyatt Regency Belgrade after many years on the road in his previous corporate role.

– He looks forward to contributing to the future success of the hotel in addition to discovering Belgrade and Serbia – they add.


Jačanje kod-šer saradnje Er Srbije i Aeroflota
Er Srbija i Aeroflot postigli su sporazum o proširenju postojećeg kod-šer ugovora i srpska aviokompanija će zahvaljujući unapređenju partnerstva od 23. novembra putnicima ponuditi svakodnevnu vezu sa Moskvom, kombinujući direktne letove i letove preko Istanbula.
BEOGRAD - Er Srbija i Aeroflot postigli su sporazum o proširenju postojećeg kod-šer ugovora i srpska aviokompanija će zahvaljujući unapređenju partnerstva od 23. novembra putnicima ponuditi svakodnevnu vezu sa Moskvom, kombinujući direktne letove i letove preko Istanbula.

Prema postignutom sporazumu, ruski nacionalni avioprevoznik će postaviti sopstvenu oznaku za let (marketing kod) na letove Er Srbije između Beograda i Istanbula, dok će srpski avioprevoznik imati svoj marketing kod na letovima Aeroflota između Istanbula i Moskve.


Mihajlović sa kompanijama Gaspromnjeft i NIS o unapređenju saradnje
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas o unapređenju saradnje sa zamenikom generalnog direktora kompanije Gaspromnjeft, predsednikom UO Naftne kompanije Srbije (NIS) Vadimom Jakovljevim i generalnim direktorom NIS Kirilom Tjurdenjevim, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlovićeva je, kako se navodi, zahvalila kompaniji na društvenoj odgovornosti, posebno kada je reč o donaciji derivata i goriva i opremi za bolnice i uputila čestitke zbog uspešno realizovanog projekta "Duboka prerada".

- Ovo je teška godina za sve nas. Hvala ambasadi Ruske Federacije na podršci u svim projektima koje smo uspešno realizovali u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - rekla je Mihajlović.

Dodala je da veruje da "tu saradnju možemo nastaviti i u ovom Ministarstvu, koje je otvoreno, da bude podrška 24 sata da se projekti ubrzaju, da se pokrenu novi".

Ministarstvo energetike i rudarstva će, prema njenim rečima, menjati najvažnije zakone i usklađivati normativno okvir sa međunarodnim direktivama.

Jakovljev je čestitao Zorani Mihajlović imenovanje na novu dužnost i istakao uverenje da će saradnja biti još aktivnija i efikasnija.

- Hvala vam na podršci za projekat Duboka prerada, nastavljamo eksploataciju nafte i realizujemo radove koji su u ovom trenutku efikasni. Kompanija godinu završava bez povećanja zaduženosti, radili smo aktivno na smanjenju troškova - rekao je Jakovljev.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko rekao je da je "podrška Ruske Federacije neupitna i zahvalio na spremnosti Ministarstva za sveobuhvatnu saradnju" .

- Na osnovu iskustva u saradnji sa Vama kao ministarkom saobraćaja i infrastrukture, na projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, uveren sam da ćemo dobar i uspešan rad nastaviti i sada - rekao je Bocan Harčenko.


Akcija Komercijalne banke ponovo iznad 3.000 dinara
Življa investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija uz nastavak rasta berzanskih indeksa, i snažno trgovanje dinarskim državnim obvenzicama obeležili su trgovački dan na BELEX-u.
BEOGRAD - Življa investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija uz nastavak rasta berzanskih indeksa, i snažno trgovanje dinarskim državnim obvenzicama obeležili su trgovački dan na BELEX-u.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 463,7 miliona dinara (3,9 miliona evra).


IGB Automotive otvara fabriku u Lazarevcu - Investicija vredna 2 mil EUR
Nemačka kompanije IGB Automotive, sa sedištem u Inđiji, najavila je danas otvaranje fabrike u Lazarevcu za proizvodnju delova za najpoznatnije automobilske brendove i kupila objekte za tu namenu kod jezera Očaga.

Investicija je vredna najmanje 2 mil EUR, a kompanija planira u Lazarevcu da zaposli u početku 150 radnika sa tendencijom rasta do 500 zaposlenih.

Generalni menadžer kompanije IGB Dalibor Berić je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo da može da objavi da se ta kompanija iz Inđije odlučila za novu investiciju kupovinom proizvodnih objekata na teritoriji opštine Lazarevac, saopšteno je.

- Cilj nam je da bude najmanje u početku 150 zaposlenih sa tencijom rasta do 500 ljudi, a investicija će biti najmanje 2 mil EUR - rekao je Berić novinarima u opštini Lazarevac.

Podseća da ta kompanija proizvodi grejače za automobilska sedišta, grejače za volane, senzore za sedišta, delove za elektroniku i kontrolne uređaje u vozilu.

- Naši kupci su BMW, grupacija Daimler, cela grupacija Volkswagen - Audi, Volkswagen, Škoda, Porsche, cela grupacija koja je vezana za Renault, kao i određeni japanski proizvođači automobila - naglasio je Berić.

Dodaje da se proizvodnja neće razlikovati u Lazarevcu od one u Inđiji, kao i da će se poštovati svi svetski standardi automobilske industrije, koje inače traži i matična kompanija IGB iz Nemačke.

Navodi da ta nemačka kompanije ima i proizvodne pogone i razvojne centre u Češkoj, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Meksiku, Kini i Vijetnamu.

- Ponosni smo što je IGB Automotive iz Srbije jedna od najboljih kompanija u celoj grupaciji - rekao je Berić i istakao da će zaposleni biti zadovoljni uslovima rada i zaradama.

Dodaje da imaju veliku pomoć Vlade Srbije, Privredne komore Srbije, kao i opštine Lazarevac i predsednika te opštine Bojana Stevića, zbog čega su se i odlučili za otvaranje novog pogona u Lazarevcu.

- Naši proizvodni objekti koje smo danas kupili biće svakako prošireni u narednom periodu - dodao je Berić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević poželeo je dobrodošlicu stranom investitoru i istakao da se IGB odlučio da u Lazarevcu otvori dodatne pogone i zaposli nove ljude.

Istakao je da Lazarevac ima strateški veoma dobru poziciju, zbog blizine Beograda i autoputa "Miloš Veliki". Stević navodi da će Lazarevac uskoro dobiti pristupnu saobraćajnicu "Milošu Velikom", kao i da će se graditi i autoput "Vožd Karađorđe" koji će prolaziti kroz teritoriju opštine Lazarevac u dužini od 35 kilometara, a biće veza sa autoputem Beograd - Niš.

- Kompanija danas je kupila zemljište i hale uz Ibarsku magistralu u blizini jezera Odžaga, a u razgovoru koji smo obavili već se najavljuje i proširenje postojećih kapaciteta na ovoj lokacijiv- rekao je Stević.

On ističe da će za opštinu Lazarevac biti značajno što će se zaposliti novi ljudi i što će opština imati zbog toga dodatni priliv sredstava u budžet.

Pozvao je građane Lazarevca da konkurišu za posao kada IGB objavi poziv.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta