Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
BITKOIN UZLETEO IZNAD 15.000 DOLARA Najviši nivo od početka 2018.
Najvažnija kriptovaluta bitkoin uzletela je danas iznad nivoa od 15.000 dolara, što je njegov najviši nivo od januara 2018.

Reč je o dnevnom skoku od gotovo devet odsto, na 15.223 dolara, a analitičari su skloni da ovakav rast pripisuju neizvesnostima oko američkih izbora, piše Seebiz.
Bitkoin je na meti optimista tokom cele ove godine, više nego udvostručujući vrednost. Njegov meteorski uspon dolazi zahvaljujući neviđenom podsticaju globalnih vlada i centralnih banaka tokom pandemije korona virusa, za koju neki poznavatelji industrije veruju da je virtuelnu valutu učinila privlačnijom od klasičnih valuta poput dolara.

"Stvaranje bitkoina delimično je bilo zbog strahova da povećani fiskalni podsticaj devalvira valute na globalnom nivou ", rekao je Simon Peters, analitičar za kriptoasset na investicijskoj platformi eToro.

Dodao je da kao rezultat toga, kada centralne banke najave opsežne planove upumpavanja novca u ekonomije, mnogi ulagači u kripto zajednici to shvataju kao glavni signal za kupovinu bitkoina.
Ulagači čekaju najnovije objave monetarne politike Federalnih rezervi, pri čemu se očekuje da će američka centralna banka držati prekonoćne kamatne stope blizu nule i ponoviti potrebu za dodatnim fiskalnim podsticajima.

No dugotrajna neizvesnost oko ishoda američkih predsedničkih izbora 2020. znači da je malo verovatno da će se u bliskoj budućnosti dogovoriti još jedan paket podsticajnih mera za korona virus.

"Kako se američki izbori postupno bliže kraju, detalji fiskalnog podsticaja mogli bi postati jasniji. Bilo koji takav paket mogao bi videti slabljenje američkog dolara i dalje povećanje cene bitkoina u budućnosti", rekao je Peters.


Delta Holding predao ponudu za kupovinu Sava Centra
Delta holding podneo je ponudu za kupovinu kongresnog Sava Centra koji prodaje Grad Beograd, objavila je danas ta kompanija.
BEOGRAD - Delta holding podneo je ponudu za kupovinu kongresnog Sava Centra koji prodaje Grad Beograd, objavila je danas ta kompanija.

"Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu", objavljeno je na internet sajtu te kompanije.


"Zidar" kupio "Graditelj" - najvažnija imovina na Čukarici
Negotinski "Zidar" za 17,8 miliona dinara kupio je kao ivanjički "Graditelj" AD u stečaju kao pravno lice, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.
06 Novembar 2020 09:49
Share to FacebookShare to TwitterPrintSend mail
IVANJICA/BEOGRAD - Negotinski "Zidar" za 17,8 miliona dinara kupio je kao ivanjički "Graditelj" AD u stečaju kao pravno lice, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Graditelj, koji je u stečaju od 2010. godine, prodat je po početnoj ceni.


Londonska berza ponudila ustupke za preuzimanje Refinitiva
Londonska berza (LSE) ponudila je da omogući rivalima ravnopravan pristup kliringu i podacima u pokušaju da pridobije evropske antimonopolske regulatore koji istražuju njeno preuzimanje Refinitiva za 27 milijardi dolara, javlja Rojters pozivajući se na upućene izvore.
BRISEL/LONDON - Londonska berza (LSE) ponudila je da omogući rivalima ravnopravan pristup kliringu i podacima u pokušaju da pridobije evropske antimonopolske regulatore koji istražuju njeno preuzimanje Refinitiva za 27 milijardi dolara, javlja Rojters pozivajući se na upućene izvore.

Londonska berza je ovo ponudila u okviru paketa ustupaka koje je u četvrtak dostavila Evropskoj komisiji, a među kojima je i prodaja poslovanja Italijanske berze, koja je u njenom vlasništvu, panevropskoj berzi Euronekst.


Delta Holding Submits Offer for Purchase of Sava Center
Delta Holding today submitted an offer for the purchase of Sava Centar at the public tender opened by the City of Belgrade, the company announced. The press release adds that, with this offer, Delta confirms its readiness to accept the price of EUR 17.5 million and mandatory investments of EUR 50 million, which are one of the terms of the public contest. According to the estimate of the foreign consultants that Delta hired, the investment in the renovation of Sava Centar will exceed EUR 60 million.

– The price set by the City of Belgrade in the tender is very high and we believe that there have been no bids, except for ours, throughout the whole sales process for that reason precisely – says Zivorad Vasic, Senior Vice President of Delta Holding.

– We believe that very few companies can afford that kind of investment and that Delta is one of them: thanks to the great experience with similar projects, the companys strength and the ability to make this investment profitable through the synergy of hotel and congress capacities.

If it gets an opportunity to do so at the tender, Delta plans to fully renovate the biggest congress center in the country. The investment entails the replacement of the glass facade, new electrical installations, as well as a heating and cooling facility and the implementation of entirely new multimedia installations.

As a potential investor, Delta obliges to maintain the facilitys architectural features and its exterior, as well as to keep its present purpose.

– We are ready to maintain its exterior and it purpose and to create a new Sava Centar on the inside through this reconstruction. It will entail modern digital communications, restaurants and cafes, rent-a-car agencies and tourist guide services, that is, everything that a guest can expect to get in a modern congress center. That is the condition for Belgrade to once again become the most important destination for business and cultural events in the region, with gatherings of over 5,000 guests and all the benefits that such events bring to Belgrade, its economy and its citizens – says Zivorad Vasic.


Novi većinski vlasnik koncerna Kalašnjikov bivši zamenik ministra saobraćaja Rusije
Bivši zamenik ruskog ministra saobraćaja Alan Lušnjikov postao je novi većinski vlasnik jednog od vodećih proizvođača oružja u Ruskoj Federaciji - koncerna Kalašnjikov.

Lušnjikov je, kako piše Komersant, preuzeo kompaniju TKH-Invest koja kontroliše 75% minus jednu deonicu kompanije, dok preostalih 25% plus jednu deonicu poseduje državni holding Rosteh.

Rosteh je medijima potvrdio dogovor s Lušnjikovim, ističući da ne nameravaju da smanje svoj udeo, jer je Kalašnjikov strateška državna imovina.

Lušnjikov je potvrdio da je preuzeo koncern i rekao da Kalašnjikov ne proizvodi samo malokalibarsko naoružanje, već razvija nove tehnologije, uključujući proizvodnju bespilotnog oružja, visoko precizne rakete...

On je istakao da je rusko oružje visokokonkurentno i da se traži na stranim tržištima i najavio da planira da razvije smer civilnih proizvoda, uključujući proizvodnju električnih vozila.

Iako Lušnjikov nije naveo koliko je platio Kalašnjikov, procenjuje se, piše Komersant, da bi vrednost ugovora trebalo da bude oko milion rubalja, ali da bi zbog dugovanja koncerna mogla da bude i niža.

Novi vlasnik Kalašnjikova, prema analitičarima, moraće da deluje u teškoj situaciji, u trenutku kada je opala kupovna moć zemalja uvoznica oružja, koje su izgubile značajan deo prihoda od nafte i gasa, a i marža na glavni proizvod koncerna, malokalibarsko oružje je niska.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta