Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
No Purchasers for Agroziv Property and Watermarks – Fourth Attempt at Sale of Meat Producer Unsucces
The fourth attempt at the sale of the property and the watermarks of the meat producer Agroziv from Zitiste has been pronounced unsuccessful, because no deposit was paid, nor was a banking guarantee provided, the Bankruptcy Supervision Agency (ALSU) announced.

As the bankruptcy supervisor, ALSU advertised the sale last month.

The offer included movable and immovable property, divided into two lots, namely, the watermarks, registered at the Institute for Intellectual Property, and the business spaces in Zitiste.

The initial price for the first lot, the watermarks, was RSD 21.2 million, whereas, for the business spaces, it was RSD 8.5 million.


Nema govora o prodaji EPS-a, već o jačanju te kompanije
Cilj promena u Elektroprivredi Srbije (EPS) je da to bude snažna kompanija i važan regionalni igrač, a ne da bude privatizovana, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
BEOGRAD - Cilj promena u Elektroprivredi Srbije (EPS) je da to bude snažna kompanija i važan regionalni igrač, a ne da bude privatizovana, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

"Nažalost, mi smo došli u situaciji da svaki dan moramo da demantujemo ne čak ni poluistine, već potpune laži, jer deo opozicije lažima podbunjuje narod. Niti će EPS biti privatizovan, niti će neko u EPS-u da ostane bez posla. EPS je baza energetske bezbednosti Srbije, a pre svega njegovi zaposleni", naglasila je ona, gostujući na Hepi televiziji.


Oglašena prodaja pančevačke Azotare - Početna cena 5,8 milijardi dinara
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju pančevačke HIP Azotara putem javnog nadmetanja, po početnoj ceni od oko 5,8 milijardi dinara.

Azotara se prodaje kao pravno lice, a najznačajniju imovinu čine kompleks fabrike veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja u Pančevu sastavljen od proizvodnih, skladišnih, administrativnih, infrastrukturnih i pratećih objekata, postrojenja i opreme.

U prodajnu celinu ulazi i pokretna imovina, odnosno oprema, mehanizacija, potraživanja i zalihe materijala.

Azotara je u stečaju od septembra 2018. godine.


MK Grupa društveno najodgovornija kompanija u 2020.
MK Grupa je laureat prestižne Godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera u kategoriji društveno odgovorna kompanija godine 2020.
BEOGRAD - MK Grupa je laureat prestižne Godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera u kategoriji društveno odgovorna kompanija godine 2020.

Tim povodom, iz kompanije ističu da MK Grupa od svog osnivanja kontinuirano pruža podršku zajednici u kojoj posluje, i da je samo tokom ove godine donirala više od milion evra, prvenstveno za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv pandemije kopvid-19.


Aerodrom najtrgovanija akcija, Komercijalna dobitnik dana
Trgovinska aktivnost na BELEX-u danas je ponovo usporila, ali su indeksi nastavili da se kreću uzlaznom putanjom.
BEOGRAD - Trgovinska aktivnost na BELEX-u danas je ponovo usporila, ali su indeksi nastavili da se kreću uzlaznom putanjom.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,0 miliona dinara (59,9 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta