Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
World Economic Forum 2021 to be Held in Singapore After All
The World Economic Forums annual gathering of political and business leaders will move from Switzerland to Singapore next year as the COVID-19 pandemic would make it challenging to host the event safely in Europe, organisers said on Monday, Reuters reports.

WEF president Borge Brende said in an internal email seen by Reuters that health and safety concerns linked to the current COVID-19 outbreak in Europe made it impossible to organise the meeting in Lucerne-Buergenstock as initially planned, while Singapore had been successful in dealing with the pandemic.

The organisers added that the meeting would be held from May 13-16, 2021.


Centralni trgovački događaj u Srbiji ove godine besplatan za sve učesnike
FMCG Retail Summit ONLINE i u novom formatu ove godine želi da edukuje i inspiriše što veći broj ljudi. Praćenje konferencije je besplatno za sve učesnike na YouTube kanalu i drugim platformama. Organizator, regionalni trgovački magazin InStore, poziva sve zainteresovane učesnike da se registruju za besplatno praćenje konferencije na sledećem linku https://www.fmcg-summit.rs/#prijavafree.

U direktnom prenosu iz studijske sale hotela Hyatt Regency Belgrade, sedmi po redu FMCG Retail Summit Beograd učesnicima će ponuditi pregled stanja i uvid u potencijale domaćeg i regionalnog trgovačkog sektora, analizu trendova u Evropi, kao i pregled novih modela poslovanja na globalnom nivou.

Kompanije u sektoru robe široke potrošnje i pratećim industrijama u narednom periodu očekuju veliki izazovi, ali i prilike za rast, koje dolaze usled ubrzanog razvoja novih modela poslovanja. Promene koje dolaze nisu prirodne i spontane, već zahtevaju nove veštine i znanja. Samo oni koji na vreme prepoznaju prilike i rizike i, u skladu sa tim, preduzmu korake u pravom smeru, mogu da računaju na opstanak na sve zahtevnijem tržištu, kao i na dugoročni održivi rast, koji postaje imperativ.

Kako se trgovački formati razvijaju?

Kako osigurati poziciju na izazovnom tržištu maloprodaje?

Kako se brzo prilagoditi promenljivim trendovima u maloprodaji?

Da li je ubrzana digitalizacija maloprodaje i digitalna transformacija jedan od odgovora kako dalje?

Zaposleni - Dugoročni uspeh trgovine je u uspešnom upravljanju njenim zaposlenima uz razumevanje potreba kupaca.

Novi kanali prodaje - Sa kupcima koji se okreću i novim kanalima prodaje, koji se se neprekidno razvijaju, kompanije u FMCG industriji se suočavaju sa poteškoćama u prodajnom timu. Zato FMCG kompanije moraju da promene organizaciju i prodajnu strategiju kako bi opstale.

Partnerski odnos - Trgovac je ključna podrška razvoju domaćih brendova. Odnos između trgovca i dobavljača treba da bude partnerski. Onaj trgovac koji postane najbolji partner lokalnim dobavljačima biće i najuspešniji. Partnerski odnos je osnova – ulaganje zajedničkih napora kako bi se kupcima ponudilo još bolje iskustvo kupovine i još širi asortiman proizvoda, a samim tim i lepši i kvalitetniji život.

Kome je namenjena konferencija?

Trgovcima svih kanala (viši menadžment, nabavka, prodaja, trade marketing, marketing, logistika)

Proizvođači u sektoru robe široke potrošnje (viši menadžment, prodaja, trade marketing, marketing)

Distributeri proizvoda u sektoru robe široke potrošnje (prodaja, trade marketing, marketing)

Prateća industrija (oprema, IT sektor, konsultanti, agencije za istraživanje tržišta, finansije)

Pregled tema i govornika na zvaničnoj stranici www.fmcg-summit.rs/.


Unija poslodavaca:Pitanje kriptovaluta jasno urediti zakonom
Unija poslodavaca Srbije (UPS) saopštila je danas da podržava osnovni cilj Predloga zakona o digitalnoj imovini koji se odnosi na regulisanje i unapređenje tržišta kapitala, korišćenje digitalne tehnologije i sprečavanje zloupotreba na tržištu.
BEOGRAD - Unija poslodavaca Srbije (UPS) saopštila je danas da podržava osnovni cilj Predloga zakona o digitalnoj imovini koji se odnosi na regulisanje i unapređenje tržišta kapitala, korišćenje digitalne tehnologije i sprečavanje zloupotreba na tržištu, ali da se moraju jasno utvrditi neke odredbe u predlogu, prevashodno one koje se odnose na status kriptovaluta.

Unija ukazuje da će komplikovan jezik kojim je predlog napisan, kao i prepuštanje da se suštinske stvari regulišu naknadno, podzakonskim aktima, dovesti do nejasnoća i pravne nesigurnosti svih koji posluju u ovoj oblasti.


Depresivno trgovanje na BELEX-u, indeksi u malom plusu
Trgovinska aktivnost na domaćem tržištu akcija bila je danas depresivna, dok su berzanski indeksi zabeležili vrlo slabo kretanje mada su zaključeni u minimalnom plusu.
BEOGRAD - Trgovinska aktivnost na domaćem tržištu akcija bila je danas depresivna, dok su berzanski indeksi zabeležili vrlo slabo kretanje mada su zaključeni u minimalnom plusu.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,3 miliona dinara (62,5 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta