Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Danas ISTIČE ROK za plaćanje poreza za PAUŠALCE
Preduzetnicima-paušalcima danas ističe rok za plaćanje mesečnih obaveza po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za januar 2020. godine, objavila je Poreska uprava.

Rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima-paušalcima dostavljena su u poresko sanduče na portalu Poreske uprave.,
Za pristup portalu Poreske uprave neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat, koji izdaje pet sertifikacionih tela u Republici Srbiji - MUP, JP PTT, Privredna komora Srbije, Halcom, E-Smart Systems.

Ukoliko pristup poreskom sandučetu u ime preduzetnika-paušalca vrši drugo lice, poreski obveznik je dužan da to lice ovlasti, podsećaju iz Poreske uprave.U 37 filijala Poreske uprave u Srbiji, preduzetnici-paušalci se mogu neposredno informisati o sistemu paušalnog oporezivanja na jedinstvenom poreskom mestu "Vaš poreznik".


Na prodaju građevinsko zemljište uz Batajnički drum - Početna cena 61 milion dinara
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je oglas radi prodaje građevinskog zemljišta, površine 7.276 m2, koje se nalazi uz Batajnički druma.

Lokacija zemljišta, koje će se prodavati putem javnog nadmetanja, je obuhvaćena Planom detaljne regulacije privredne zone "Gornji Zemun".

Kako se navodi u oglasu, ova zona je namenjena izgradnji objekata industrijske, manufakturne i zanatske proizvodnje, kao i objekata saobraćajne privrede.

Tu mogu da budu uključeni i objekti visokomercijalizovanih sportskih aktivnosti ili masovnih oblika zabave, poput luna parkova.

Mogu se graditi pogoni i baze građevinskih preduzeća, skladišta robe, građevinskog materijala, skladišta tečnih i čvrstih goriva, robni terminali i robno-transportni centri i posebne vrste tržnih i uslužnih centara, kao i hipermarketa.

U sastavu ove zone mogući su i tehnološki parkovi, naučno-istraživački kompleksi, slobodne zone i dr. turistički, ugostiteljski i objekti drugih kompatiblnih namena.

Početni iznos cene po m2 je 8.467 dinara, što za ukupnu površinu iznosi 61.611.785 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 20. marta u 11 časova na adresi Direkcije.


Knauf Insulation 15 godina u Srbiji
Jedan od vodećih proizvođača sistema i rešenja za termoizolaciju, Knauf Insulation, ove godine obeležava 15 godina prisustva u Srbiji. Fabrika kamene mineralne vune u Surdulici, sagrađena davne 1974. godine, od 2005. je u sastavu ove međunarodne kompanije. Od tada su proizvodni kapaciteti višestruko uvećani, pa danas kamena vuna sa juga Srbije stiže, osim na domaće, i na tržišta Rumunije, Bugarske, Grčke, Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore, a povremeno i drugih zemalja izvan okruženja.

Osim proizvodnje i prodaje kamene vune, kompanija se u prethodnih 15 godina profilisala kao autoritet na polju izolacionih rešenja za toplotnu izolaciju, zvučnu zaštitu i zaštitu od požara. Stalnim unapređenjem procesa i proizvoda, doneli su na naše tržište jedinstvenu Ecose tehnologiju – revolucionarnu inovaciju u industriji mineralnih vuna koja doprinosi održivosti proizvoda. Razvili su niz softvera i online alata koji promovišu energetsku efikasnost i zvučnu zaštitu, olakšavajući na taj način izbor materijala projektantima, instalaterima ili krajnjim korisnicima.

Kampanja pod nazivom PRIRODA.INOVACIJA.IZOLACIJA koju su pokrenuli povodom petnaestogodišnjice, ima za cilj da istakne prirodno poreklo Knauf Insulation izolacionih materijala od mineralnih vuna, njihov kvalitet, snagu i univerzanost


Knauf Insulation celebrates 15th anniversary in Serbia
One of the leading producers of thermal insulation systems and solutions, Knauf Insulation, is celebrating its 15th anniversary in Serbia this year. The mineral wool factory in Surdulica, built in 1974, has been part of this international company since 2005. Since then, the production capacities have increased multiple times and mineral wool from the south of Serbia is now exported to the markets of Romania, Bulgaria, Greece, Albania, North Macedonia, Montenegro and occasionally to other countries, in addition to being sold in the local market.

In addition to producing and selling mineral wool, the company has become prominent in the field of heating and sound insulation and fire protection in the past 15 years as well. Through a constant improvement of processes and products theyve introduced the unique Ecose technology to the Serbian market  a revolutionary innovation in the industry of mineral wool products, which contributes to product sustainability. Theyve developed a range of software and online tools promoting energy efficiency and sound protection, facilitating the choosing of materials for designers, installers and end-users.

The campaign called NATURE.INNOVATION.INSULATION, which theyve launched on the occasion of their 15th anniversary in Serbia, aims to highlight the natural origins of the Knauf Insulation mineral wool materials, their quality, strength and universality.


Italijanska kompanija Special Agri traži distibutera za organska đubriva na teritoriji Srbije
Agro Belgrade sajam u Beogradu bio je prilika za kompanije da pronađu nove kontakte za saradnju i da prošire svoje tržište. To je iskoristila firma iz Italije, Special Agri, specijalizovana u organskoj poljoprivredi, koja se bavi nanotehnologijama i mikrotehnologijama.

Njihov osnovni proizvod čine đubriva koja su na biljnoj bazi, a koja mogu da se primene na svim biljkama.

- Imamo potrebu za širenjem tržišta, a na srpskom tržitu tražimo nekoga ko će se baviti distribucijom prizvoda. Važno nam je da prodavac proizvod poznaje sa tehničke strane i da na taj način pruža podršku. Ideja je da kompanija koja se bavi distribucijom ima ogled, gde će moći da pokaže rezultate - rekao je za eKapiju Matteo Arzenton.

Cilj im je da se distribucija razgrana na celoj teritoriji Srbije. U okruženju imaju distributere samo u Rumuniji i Bugarskoj.

Kada je reč o organskoj proizvodnji u Italiji, sagovornik kaže da je ona mnogo veća u odnosu na proizodnju u Srbiji. Ipak, regulative su slične, kao i problemi sa kojima se suočavaju proizvođači.

- U Italiji jedan organski proizvod ima 70% veću cenu u odnosu na Srbiju - ističe Arzenton.Dodaje i da se u njegovoj zemlji menja mišljenje ljudi, posebno kada je reč o teškim metalima, kao što su bakar i sumpor, jer za razliku od klasičnih hemijskih proizvoda, organski proizvodi za tretman biljaka ne ostavljaju ostatke u zemljištu.

- Upotreba prirodnih proizvoda za đubrenje daje veću vrednost samom krajnom proizvodu, jer se garantuje da je proizvod zdraviji od onog gde se koriste klasične hemijske supstance - kaže Matteo Arzenton.

Kaže i da je jedna od najvažnijih firmi na italijanskom tržištu, koja se ne bavi organskom poljoprivredom, koristi njihove proizvode za stimulaciju biljke, da bi dali garanciju kupcu u vidu zdravije ishrane.

Svi zainteresovani distributeri ovoj kompaniji mogu da se jave putem zvaničnog mejla.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta