Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Sprema se prodaja Zastava kamiona - Traži se procenitelj za bivšeg giganta iz Kragujevca
Stečajni upravnik DOO Zastava kamioni objavio je poziv za dostavljanje ponuda za usluge procene likvidacione vrednosti imovine, kao i procene vrednosti stečajnog dužnika kao pravnog lica.

Za potrebe utvrđivanja vrednosti u postupku prodaje procenitelj treba da izvrši procenu celishodnosti prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica u odnosu na prodaju imovine pojedinačno, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Ponude za procenitelje mogu se predati najkasnije do 12. marta 2020.

Podsetimo, privredni sud u Kragujevcu otvorio je 2018. godine stečaj preduzeća Zastava kamioni zbog blokade računa od oko 3,3 milijarde dinara.

Stečaj kragujevačke fabrike privrednih vozila predložilo je Ministarstvo privrede zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, a sud je utvrdio da blokada računa traje od 18. septembra 2015. godine.

Zastava kamioni su 100% u vlasništvu preduzeća Zastava vozila, koje je u stečaju od maju 2017. godine.


Počinje isplata devizne štednje bivšim štedišama SFRJ po osnovu presude u Strazburu - Prva rata 28.
Ministarstvo finansija saopštilo je da će isplata prve rate devizne štednje bivšim štedišama SFRJ početi 28. februara, a ovim postupkom Srbija ispunjava svoju međunarodnu obavezu isplate devizne štednje po osnovu presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

U saopštenju se navodi da je Srbija za potrebe realizacije ovog pravnog posla "emitovala obveznice u ukupnom iznosu od 87 mil EUR, koje su danas (sreda, 26. februar 2020.), upisane na račune štediša kojima je utvrđeno pravo na isplatu, dok je za isplatu prve rate opredeljeno ukupno 10,89 mil EUR".

- Isplata devizne štednje obavlja se na osnovu Zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ. Isplata novca će se vršiti u osam jednakih polugodišnjih rata počev od 28. februara, kada dospeva prva rata, zaključno sa 31. avgustom 2023. godine kada dospeva osma i poslednja rata - saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Štediše će u ovoj godini primiti još jednu ratu, i to 31. avgusta.

Iznos od 87,1 mil EUR obuhvata više od 6.400 štediša kojima je utvrđeno pravo na isplatu štednje.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta