Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Banke u Srbiji preporučuju da se koristi e-bankarstvo, u ekspoziture samo ako je neophodno
Banke u Srbiji prilagodile su svoj rad aktuelnoj situaciji u našoj zemlji i preduzele brojne mere kako bi zaštitile zdravlje klijenata i svojih zaposlenih, saopštilo je danas Udruženje banaka Srbije.

- Ono što je najvažnije za građane jeste preporuka da u ekspoziture dolaze samo ukoliko je neophodno, poštujući pritom propisane obrasce ponašanja, te da intenzivnije koriste digitalne kanale. Na raspolaganju su im opcije mobilnog i elektronskog bankarstva 24/7, kao i call centri i internet stranice banaka za informisanje. U skladu sa navodima Svetske zdravstvene organizacije građanima se savetuje da što više koriste bezgotovinske vidove plaćanja, kako bi izbegli dodir sa gotovim novcem - navodi se u saopštenju.

Sanitarni i higijenski standardi u filijalama podignuti su na najviši nivo, a pojedinačna uputstva razlikuju se u detaljima od banke do banke. Za ove mere banke su pripremljene od ranije i u skladu sa zakonskim obavezama i internim procedurama imaju adekvatne planove za postupanje u ovakvim situacijama.

- U situaciji u kakvoj je danas Srbija, kao i čitav svet, za građane je važno da imaju na raspolaganju pouzdane i bezbedne bankarske usluge. Kao neko ko je u svakodnevnom kontaktu sa svim finansijskim ustanovama, mogu da kažem da je bankarski sektor u Srbiji u potpunosti spreman da tu uslugu pruži - kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

Što se tiče zaštite zaposlenih u bankama, i tu su preduzete opsežne mere. Najčešće je u pitanju ukidanje sastanaka licem u lice i prelazak na digitalnu komunikaciju, ograničenje službenih putovanja, podizanje higijenskih standarda.

- Banke pojedinačno razmatraju opciju rada od kuće, ali tako da to nikako ne utiče na uslugu pruženu klijentima - zaključuje se u saopštenju.


PKB Voćarske plantaže ponudile u zakup voćnjake i zemljište
Beograd -- PKB Voćarske plantaže u stečaju ponudile su u zakup plantaže voća, poljoprivredno zemljište i objekte na više lokacija u Beogradu i Srbiji.

Minimalno prihvatljiva cena početna cena jednogodišnjeg zakupa za 224 hektara plantaže pod jabukama u Ritopeku i Boleču je 4,5 miliona dinara, a ista vrsta zakupnine za 43 hektara jabuka u Sopotu je milion dinara.

Za minimalni godišnji zakup od 275.000 dinara ponuđeno je 23 hektara poljoprivrednog zemljišta u Sopotu, kao i 23 hektara iste vrste zemljišta u Ritopeku. Oko 117,5 hektara poljoprivrednog zemljišta u Ritopeku,Zaklopači i Umčarima ponuđeno je za minimalno prihvatljivu početnu cenu zakupa od 1,41 miliona dinara godišnje. PKB Voćarske plantaže ponudile su u zakup i servisni centar za platoom u Sopotu, objekat u Aranđelovcu, Otvaranje pisanih ponuda zakazano je za 24. mart.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta