Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
KATASTROFIČNE PROGNOZE ZA VOL STRIT Goldman Saks: "Istorijski pad na berzama još nije gotov"
Istorijski pad akcija na berzi kao odgovor na novu epidemiju korona virusa još nije gotov, tvrdi Goldman Saks.

Banka kaže da bi se referentni indeks S&P 500, koji je niži za 20 odsto u odnosu na vrhunac 19. februara, u najgorem scenariju mogao srušiti još 26 odsto na 2.000 bodova, pre nego što se do kraja godine oporavi na 3.200 bodova. Pad s vrhunaca iz februara proizveo je najbrže tržište medveda, ili pad od najmanje 20 odsto od nedavnih vrhunaca, u istoriji tržišta akcija, prenosi Seebiz."Akcije su vodeći pokazatelj jer se tržište medveda dogodilo bez objavljivanja relevantnih zarada ili makro podataka", napisao je David Kostin, glavni američki kapitalni strateg u Goldman Saksu.

Kostin predviđa da će prihodi kompanija sastavnica indeksa S&P 500 u 2020. pasti za pet odsto, zbog "poremećaja u lancu snabdevanja, slabe američke i globalne potrošnje, nižih cena nafte i kamatnih stopa. Smatra da će zarade oštro pasti u drugom i trećem tromesečju pre oporavka u četvrtom tromesečju i na nivou cele godine".


Đorđević nakon sastanka SES: "PREDUZIMAMO MERE kada su u pitanju PRIVREDA i FINANSIJE"
Vanredna sednica Socio-ekonomskog saveta održana je danas od 12 časova u Vladi Srbije.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je rekao da je sastanak pokazao ozbiljnost situacije i da je dobra stvar što savet nastavlja sa radom.

"Ministri su dali kratke informacije šta smo preduzeli, šta činimo kao država, i osvrt na zdravstvene prilike u zemlji. Još jednom apelujem na najstarije da budu u izolaciji", kaže Đorđević i dodaje da imamo dva krizna štaba i da kao država sprovodimo mere sa planom, prenosi B92."To govori da smo kao država učinili najveće napore da prevaziđemo krizu, jer ona zahteva mere", kaže i dodaje da problemi postoje i da sve ono što činimo jeste prvenstveno zarad toga da se zaštite građani sada, a i u budućnosti.

"Preduzimamo mere kada su u pitanju privrede i finansije, u cilju toga sa građani budu spokojni", kaže i ističe da su doneli uredbu gde su definisali prava i obaveze poslodavaca.

Istakao je da će svi koji krše zakon odgovarati, kaže ministar i dodaje da zahteva da svi treba da radimo kao jedan i štitimo prava radnika.

"U potpunosti smo snabdeveni i nema potrebe da narod kupuje, pravi lagere robe, jer će biti svega u prodavnicama kada su u pitanju životne namirnice", istakao je.

Rekao je da "svega čega imamo za godinu dana, bez ikakve proizvodnje, setve i žetve" koja će nastupiti u međuvremenu.

On je posle vanredne sednice Socijalno-ekonomskog saveta rekao da su osim članova SES-a, današnjoj sednici prisustvovali i ministri Siniša Mali, Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar, Mladen Sarčević, Branko Ružić, kao i državni sekretari Dragan Stevanović i Bojana Stanić.


SAZNAJEMO Jorgovanka Tabaković danas o svim detaljima ODLAGANJA OTPLATE KREDITA: "Svesni smo poteško
Narodna banka Srbije na čelu sa guvernerom Jorgovankom Tabaković danas će obelodaniti konkretne mere u vezi sa odlaganjem otplate kredita. Kako saznaje "Blic Biznis", centralna banka će saopštiti sve detalje i odgovoriti na pitanja na koga će se mere odnositi i šta će konkretno podrazumevati.

Iz centralne banke za "Blic Biznis" potvrdili su da će o sadržini i obuhvatu eventualnih konkretnih mera javnost biti upoznata u toku dana.

Takođe, kažu da su svesni situacije i da pažljivo razmatraju sve moguće opcije.

“Narodna banka Srbije potpuno je svesna svih aspekata novonastale situacije, uključujući i potencijalne poteškoće sa kojima se dužnici mogu suočiti u izmirenju svojih obaveza prema bankama. Zato, kao institucija nadležna za očuvanje finansijske stabilnosti i u koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, pažljivo razmatra preduzimanje aktivnosti kako bi se predupredili svi potencijalni negativni efekti za građane i privredu”, ističu iz NBS za "Blic Biznis".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta