Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Srednji kurs dinara 117,5683
Srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5683 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije.
BEOGRAD - Srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5683 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije.
Dinar je prema evru jači za 0,1 odsto na mesečnom i za 0,4 procenta na godišnjem nivou, a u odnosu na početak godine će imati nepromenjenu vrednost.


Nikolić: Pad od 3% i nije toliko strašan u odnosu na druge
Predviđanje Međunarodnog monetarnog fond da će bruto domaći proizvod Srbije pasti ove godine za tri odsto zbog globalne krize izazvane pandemijom korona virusa je optimističnija projekcija, smatra ekonomista Goran Nikolić i navodi da toliki pad nije strašan u odnosu na druge zemlje regiona.
BEOGRAD - Predviđanje Međunarodnog monetarnog fond da će bruto domaći proizvod Srbije pasti ove godine za tri odsto zbog globalne krize izazvane pandemijom korona virusa je optimističnija projekcija, smatra ekonomista Goran Nikolić i navodi da toliki pad nije strašan u odnosu na druge zemlje regiona.
Nikolić za Tanjug kažze da je projekcija MMF-a da bi svetska privreda trebalo da padne u ovoj godini tri posto, koliko je predviđanje i za Srbiju s tim što će, kako je naveo, razvijene zemlje pasti značajno više i to šest odsto, dok će takozvane zemlje u razvoju imati pad od oko jedan odsto.


Senteno: Zajednička EU obveznica moguće rešenja za korona virus
Emitovanje zajedničkog duga je moguć odgovor evrozone za rešavanje problema ekonomskog uticaja pandemije koronavirusa, izjavio je danas predsednik evrogrupe Mario Senteno u intervjuu za italijanski dnevnik Korijere dela Sera.
 
RIM - Emitovanje zajedničkog duga je moguć odgovor evrozone za rešavanje problema ekonomskog uticaja pandemije koronavirusa, izjavio je danas predsednik evrogrupe Mario Senteno u intervjuu za italijanski dnevnik Korijere dela Sera.
"Ne znači da je to definitivno, ali ne isključujem tu mogućnost. Postoji predlog da se koriste sredstva evropskog budžeta, i drugi da se emituje zajednički dug. Pri tome, jedan ne isključuje drugi", rekao je Senteno na pitanje da li bi mogle budu izdate evroobveznice za finansiranje evropskog oporavka od korona krize.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta