Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NBS objavila rezultate martovske ankete o inflacionim očekivanjima
Kratkoročna i srednjoročna inflaciona očekivanja finansijskog sektora i privrede, prema rezultatima martovske ankete, nastavila su da se kreću u granicama cilja (3±1,5%), izvestila je Narodna banka Srbije na svom sajtu.

Inflaciona očekivanja predstavnika finansijskog sektora i privrednika za godinu dana unapred ostala su na nivou iz februara i iznose 2,0%.

Kada je reč o srednjoročnim inflacionim očekivanjima, ona su kod finansijskog sektora blago viša u odnosu na februar i u martu iznose 2,5%, dok su očekivanja privrednika ostala nepromenjena i iznose 2,0%.

- Postignuta usidrenost inflacionih očekivanja doprinosi povećanju efikasnosti monetarne politike u održavanju niske, stabilne i predvidive inflacije u srednjem roku, što je jedan od neophodnih preduslova održivog ekonomskog rasta - navdedeno je.

Izveštaj o rezultatima ankete mogu se prinaći a veb-stranici Narodne banke Srbije u odeljku Publikacije, a odgovarajuće vremenske serije u odeljku Statistika.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta