Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Air Serbia zbog pandemije na gubitku više od 35 mil EUR
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče, 22. aprila, da je u transportnom sektoru najveća šteta u prevozu putnika i da je verovatno najpogođeniji vazdušni saobraćaj, te da se procenjuje da gubici kompanije Air Serbia iznose više od 35 mil EUR.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Mihajlović je dodala da je ta kompanija prevezla oko 13.000 državljana Srbije od početka vanrednog stanja.

Ona je kazala da je od 13. marta u Srbiju ušlo oko 100.000 kamiona, od kojih je oko polovine bilo za potrebe Srbije, a oko 45.000 za snabdevanje regiona.


Država najvljuje pomoć za Air Serbia - Gubici u sektoru transporta dostižu 140 mil EUR
Ministarka saobraćaja i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je danas da se dosadašnje štete zbog pandemije u sektoru transporta procenjuju na između 120 i 140 mil EUR, a procene su da bi do kraja godine mogla da dostignu i više od 700 mil EUR.

- Najveću štetu je pretrpeo putnički saobraćaj, posebno vazdušni, i tu ne govorimo samo o kompaniji Air Serbia, već i o našim aerodromima. Dosadašnji gubici nacionalnog avioprevoznika iznose oko 35 mil EUR i kao država ćemo naći način kako da toj kompaniji pomognemo jer je ona vitalna karika u našem vazdušnom saobraćaju. Pokazalo se i tokom ove krize koliko je važno da imamo nacionalnog avioprevoznika, budući da je od početka vanrednog stanja Air Serbia prevezla oko 13.000 naših državljana - rekla je Mihajlovićeva gostujući u emisiji "Osvrt" na televiziji B92.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je Srbija učinila sve da omogući brže kretanje tranzitnog saobraćaja, koji je od vitalne važnosti za snabdevanje građana Srbije i regiona.

Ona je dodala da je u drumskom teretnom saobraćaju zabeležen pad od oko 20%, u prevozu robe železnicom oko 10 do 15%, te da će najveći izazov oporavak svih vrsta putničkog saobraćaja.

- Primera radi, samo u putničkom vodnom saobraćaju ove godine je u Srbiji trebalo da pristane oko 1.500 kruzera, što je moralo da bude otkazano. Razgovaraćemo sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom finansija o načinima kako da pomognemo deo transportnog sektora koji se bavi putničkim saobraćajem, kako bi što pre stao na noge - rekla je Mihajlovićeva.


Air Serbia Loses More Than EUR 35 Million Due to Pandemic
Serbian Minister of Construction, Transport and Infrastructure Zorana Mihajlovic stated on April 22 that the biggest losses in the transport sector were in the passenger transport segment and that air transport was likely the most affected, with Air Serbias losses estimated at over EUR 35 million.

As said in the ministrys press release, Mihajlovic added that the company had transported around 13,000 citizens of Serbia since the declaration of the state of emergency.

She said that around 100,000 trucks had entered Serbia since March 13, half of which for Serbias needs and around 45,000 for the supply of the region.


Osulo se trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi
Izuzetno slaba investiciona aktivnost zabeležena je danas na Beogradskoj berzi, što ilustruje podatak da je trgovano samo akcijama dveju kompanija - Naftne industrije Srbije i Komercijalne banke.
BEOGRAD - Izuzetno slaba investiciona aktivnost zabeležena je danas na Beogradskoj berzi, što ilustruje podatak da je trgovano samo akcijama dveju kompanija - Naftne industrije Srbije i Komercijalne banke.

Ukupan promet je potonuo na 6,6 miliona dinara (oko 56,6 hiljada evra), a pala su i oba indeksa, drugi dan uzastopno.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta