Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Akronis razmatra investiranje i u Srbiji, "ofis"do kraja 2020
Međunarodna kompanija Acronis (Akronis) koja se bavi sajber zaštitom u 18 zemalja sveta planira da izvrši akviziciju nekoliko IT kompanija u Srbiji ali, bez obzira da li će pasti dogovor o preuzimanju, izvesno je da do kraja godine otvaraju kancelariju i u našoj zemlji.
 
ŠAFHAUZEN - Međunarodna kompanija Acronis (Akronis) koja se bavi sajber zaštitom u 18 zemalja sveta planira da izvrši akviziciju nekoliko IT kompanija u Srbiji ali, bez obzira da li će pasti dogovor o preuzimanju, izvesno je da do kraja godine otvaraju kancelariju i u našoj zemlji.

Sergej Belousov, (Serguei Beloušov), singapurski biznismen rođen u Rusiji, suosnivač i generalni direktor Akronisa, objašnjava za Tanjug da su pregovori sa nekoliko IT kompanija u Srbiji o preuzimanju u toku, da ne može da govori o više detalja, ali da će predstavništvo ove kompanije gotovo izvesno biti i u Srbiji.


Banke nisu izuzete iz mera pomoći privredi i vode se kao velika preduzeća
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež objavio je nekoliko pojašnjenja u vezi sa merama pomoći privredi koje je predstavila država. Kako navodi, banke nisu izuzete iz ovih mera i vode se kao velika preduzeća, kada je u pitanju subvencionosanje zarade 50% po radniku ili odlaganje poreza i doprinosa.

Čadež je naveo i da se mere ne primenjuju na martovske plate, ali da je moguća promena i da treba sačekati odluku.

- Odlaganje naplate poreza i doprinosa važi za sva privredna društva (uz generalno pravilo izostanka onih koji su otpustili više od 10% radnika) - napisao se Čadež na Linkedin profilu.


Banks Not Exempt from Measures of Aid to the Economy, Considered Large Companies
The president of the Chamber of Commerce of Serbia, Marko Cadez, has provided some clarification regarding the states measures of aiding the economy. As he says, banks are not exempt from these measures and are considered to be large companies, when it comes to subsidizing wages in the amount of 50% per worker or postponing the payment of taxes and contributions.

Cadez also said that the measures did not apply to March salaries, but that this could change by a potential decision to that end.

– Postponement of tax and contribution collection applies to all companies (with the general rule of exempting those who have laid off more than 10% of their employees) – Cadez wrote on his LinkedIn profile.


Američki akcionar prodao udeo u Rols-Rojsu
Američka investiciona kompanija VeljueEkt Kepital Menadžment (ValueAct Capital Management) smanjila je svoj vlasnički udeo u britanskom Rols-Rojsu na 4,5 odsto sa 9,48 procenata, objavljeno je danas na Londonskoj berzi, javlja Rojters.
LONDON - Američka investiciona kompanija VeljueEkt Kepital Menadžment (ValueAct Capital Management) smanjila je svoj vlasnički udeo u britanskom Rols-Rojsu na 4,5 odsto sa 9,48 procenata, objavljeno je danas na Londonskoj berzi, javlja Rojters. 

Cena akcije Rols-Rojsa, koji se bavi proizvodnjom avio-motora, više se nego prepolovila u poslednjih pet nedelja, pošto je kriza pandemije koronavirusa zadala neviđeni udarac klijentima kompanije u vazduhoplovnoj industriji, koji su primorani na prizemljenje svojih flota i otpuštanje zaposlenih.


Pozitivan bilans BELEX indeksa u ovoj trgovačkoj nedelji
Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi, indeksi su završili s pozitivnim rezultatom i osetno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, dok je investiciona aktivnost ostala malodušna.
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi, indeksi su završili s pozitivnim rezultatom i osetno jači u odnosu na prethodnu sedmicu, dok je investiciona aktivnost ostala malodušna.
Ukupan promet na trgovanju iznosio je 11,6 miliona dinara (98,7 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta