Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Šta će biti sa Jugoremedijom?
Posle tri godine i 12 neuspešnih prodaja zrenjaninske Jugoremedije, stečajni sudija zatražio je od poverilaca da predujme ukupno oko šest miliona dinara kako bi ova firma u stečaju nastavila da funkcioniše i traži novog vlasnika, rekao je danas za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.

- Ostali smo bez sredstava za vođenje stečaja i firme u stečaju, a nije reč samo o oglašavanju prodaja, nego i o računima za električnu energiju i drugim troškovima oko očuvanja imovine - rekao je Savić.

Razlučni poverioci bi trebalo da se o zahtevu suda izjasne do kraja nedelje a ako prihvate da predujme troškove, biće organizovana nova prodaja zrenjaninske farmaceutske fabrike u stečaju.

Savić kaže da će ako razlučni poverioci ne prihvate troškove stečaja, sud moći da donese rešenje o podeli imovine Jugoremedije poveriocima srazmerno njihovim potraživanjima.

- To je model kako se završava stečaj kada imovina ne može da se proda - rekao je Savić.


Inflacija u Srbiji nula odsto u aprilu na mesečnom nivou
Inflacija u Srbiji je u aprilu ove godine iznosila nula odsto u odnosu na mart, dok je međugodišnja iznosila 0,6 procenata, objavio je Republički zaod za statistiku.
BEOGRAD - Inflacija u Srbiji je u aprilu ove godine iznosila nula odsto u odnosu na mart, dok je međugodišnja iznosila 0,6 procenata, objavio je Republički zaod za statistiku.

U odnosu na decembar 2019. godine, rast potrošačkih cena je u aprilu iznosio 1,1 posto.


NIS obnovio proizvodnju u Rafineriji nafte u Pančevu
Posle kratkotrajnog zastoja zbog otklanjanja nepravilnosti u radu pomoćnog postrojenja za proizvodnju sumpora "Klaus", proizvodnja naftnih derivata u Rafineriji nafte Pančevo obnovljena je u punom obimu, saopštila je danas Naftna industrija Srbije (NIS).
BEOGRAD - Posle kratkotrajnog zastoja zbog otklanjanja nepravilnosti u radu pomoćnog postrojenja za proizvodnju sumpora "Klaus", proizvodnja naftnih derivata u Rafineriji nafte Pančevo obnovljena je u punom obimu, saopštila je danas Naftna industrija Srbije (NIS).

U saopštenju se navodi da je NIS pre radova obezbedio dovoljne količine naftnih derivata tako da je tržište sve vreme bilo uredno snabdeveno.


Od danas rade i šalteri Uprave za trezor, a na KiM od 18.maja
Šalteri Uprave za trezor od danas počinju da rade prema uobičajenom radnom vremenu koje je važilo i pre proglašenja vanrednog stanja.
BEOGRAD - Šalteri Uprave za trezor od danas počinju da rade prema uobičajenom radnom vremenu koje je važilo i pre proglašenja vanrednog stanja.

Poslovi u šalter salama filijala i ekspozitura Uprave za trezor obavljaće se nesmetano, prema utvrđenom rasporedu radnog vremena pre proglašenja vanrednog stanja, objavila je Uprava za trezor.


Inflacija u Srbiji NULA odsto u aprilu na mesečnom nivou
Inflacija u Srbiji je u aprilu ove godine iznosila nula odsto u odnosu na mart, dok je međugodišnja iznosila 0,6 procenata, objavio je Republički zaod za statistiku.

U odnosu na decembar 2019. godine, rast potrošačkih cena je u aprilu iznosio 1,1 odsto.

Prema podacima statistike, u aprilu su poskupeli na mesečnom nivou komunikacije za 1,4 odsto, odeća i obuća za 1,3 procenta, hrana i bezalkoholna pića za 1,2, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana za 0,2 i zdravstvo za 0,1 odsto.
Pad cena je zabeležen kod transporta za 3,7 posto, alkoholnih pića, duvana i rekreacije i kulture za po 0,1 procenat.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.


Inflation in Serbia 0% in April Compared to March
Inflation in Serbia was 0% this April compared to March, whereas the inflation y-o-y was 0.6%, the Statistical Office of the Republic of Serbia announced.

Compared to December 2019, the growth of consumer prices in April amounted to 1.1%.

According to the statistics, compared to the previous month, in April, there was a price increase in communications (1.4%), clothes and footwear (1.3%), food and non-alcoholic drinks (1.2%), furniture and household maintenance (0.2%) and healthcare (0.1%).

The prices dropped in transport (3.7%), alcoholic drinks, tobacco and recreation and culture (0.1% each).

The prices of other products and services did not change significantly.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta