Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Cene nafte rastu uoči sastanka grupe OPEK +
Cene nafte su danas nastavile rast dok trgovci iščekuju da vide da li će se glavni proizvođači “crnog zlata” dogovoriti na virtuelnom sastanku krajem nedelje da produže smanjenje proizvodnje kakao bi podržali jačanje cena.
SINGAPUR/MELBURN - Cene nafte su danas nastavile rast dok trgovci iščekuju da vide da li će se glavni proizvođači “crnog zlata” dogovoriti na virtuelnom sastanku krajem nedelje da produže smanjenje proizvodnje kakao bi podržali jačanje cena.

Cena fjučersa severnomosrske nafte “brent” porasla je za 0,94 posto ili 36 centi, na 38,68 dolara za barelm na jutrošnjem trgovanju u 6,30 časova po sred oevropskom vremenu, izveštava Rojters.


Fondovi Bejn i Sajrus finalisti za kupovinu Virdzin Australija
Dva fonda za upravljanje kapitalom i investicije iz SAD, Bejn Kepital i Sajrus Kepital Partners, izabrana su za konačne ponuđače za kupovinu avio-kompanije Virdžin Australija, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Bransona.
SIDNEJ - Dva fonda za upravljanje kapitalom i investicije iz SAD, Bejn Kepital i Sajrus Kepital Partners, izabrana su za konačne ponuđače za kupovinu avio-kompanije Virdžin Australija, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Bransona.

Konsultantska kuća Dilojt, koja vodi postupak prodaje, saopštila je danas da su se ova dva fonda kvalifikovala među pet pristiglih neobavezujućih ponuda i da sad treba da dostave konačne ponude a konačna odluka o kupcu druge najveće australijske avio-kompanije biće doneta do 30. juna, prenosi Rojters.


Na prodaju 17 nekretnina Privredne banke Beograd u stečaju
Agencija za osiguranje depozita ponudila je na prodaju 17 nepokretnosti Privredne banke Beograd u stečaju, a najvrednija je u Krušedolskoj ulici u Beogradu, koja je procenjena na 483.000 EUR.

Ponuđeno je na prodaju 11 nekretnina, najviše - šest - u Beogradu, a po jedna nekretnina ponuđena je u Sremskoj Mitrovici, Požarevcu, Novom Sadu, Valjevu i Gornjem Milanovcu.

Na prodaju je ponuđeno i šest parcela poljoprivrednog i šumskog zemljišta na lokaciji Lipnica, u opštini Loznica.

Slične procenjene vrednosti imaju prizemni poslovni prostor od 89 kvadratnih metara u beogradskom Bulevaru Kralja Aleksandra, tri prostorije u novosadskog ulici Marka Miljanova čija je ukupna površina 78 m2 i dvoiposoban sta u voždovačkoj ulici Pukovnika Pejovića čija površine 88 kvadratnih metara.

Nepokretnosti se prodaju javnim prikupljanjem ponuda - tenderom sa poboljšanjem.

Ponude se dostavljaju do 24. juna a njihovo otvaranje zakazano je za 30. juni kada će ponude biti poboljšavane u komunikaciji imejlom.


HALKBANK a.d. Beograd plasirala 32 mil EUR kredita za podršku privredi sa garancijom Rep Srbije
Klijenti HALKBANK a.d. Beograd su pokazali veliko interesovanje za kredite za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava u skladu sa Uredbom o garantnoj šemi Vlade Republike Srbije. Halkbank a.d. Beograd je plasirala 32 mil EUR kredita za podršku privredi u skladu sa garantnom šemom, sa ciljem ublažavanja posledica pandemije bolesti COVID-19. Jedna od pogodnosti ovog programa finansiranja je i grace period uz svaki kredit. Do sada je realizovano oko 300 kredita, najvećim delom u segmentu malih i srednjih preduzeća, koji predstavljaju našu stratešku orijentaciju. Možda i više nego ikada do sad, svesni smo koliko je važno da se malim i srednjim preduzećima olakša njihov preduzetnički put. HALKBANK a.d. Beograd to vidi ne samo kao svoju dužnost, već kao privilegiju.

Vodeći se i ovoga puta svojim sloganom "Ljudi pre svega", HALKBANK a.d. Beograd je i u ovim izazovnim vremenima predstavila široku paletu novih proizvoda i usluga, sa akcentom na naprednom kartičarskom sistemu i unapređenoj platformi elektronskog bankarstva - sve u cilju olakšavanja bankarskih procesa i bezbednosti u trenucima kada je bitno da smanjimo fizičke kontakte.

Zahvalni smo svojim klijentima na poverenju i ponosni što možemo da kažemo da su već dugo deo našeg puta ka bržoj i savremenijoj budućnosti.


HALKBANK a.d. Beograd Lends EUR 32 Million to Support the Economy With Republic of Serbias Guarantee
The clients of HALKBANK a.d. Beograd have shown great interest in credits for the financing of liquidity and working assets in line with the Decree on the Guarantee Scheme of the Government of the Republic of Serbia. Halkbank a.d. Beograd has lent EUR 32 million to support the economy in line with the guarantee scheme, aiming to mitigate the consequences of the COVID-19 pandemic. One of the advantages of this financing program is the grace period that accompanies each credit. So far, around 300 credits have been realized, mostly in the segment of small and medium enterprises, which we are strategically oriented to. Perhaps more than ever, we are aware of how important it is to facilitate the entrepreneurial endeavor for small and medium enterprises. HALKBANK a.d. Beograd sees this not only as its duty, but as its privilege.

Guided as always by its slogan “People Above All”, HALKBANK a.d. Beograd has offered a wide range of new products and services in these challenging times as well, focusing on an advanced card system and an upgraded electronic banking platform – all to the end of facilitating the banking processes and safety at the time when it is important to reduce physical contact.

We are grateful to our clients for their trust and proud that we can say that they have been a part of our road to a quicker and more modern future for a long time.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta