Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Er Srbija od 29. juna leti tri puta nedeljno za Njujork
Kapaciteti Er Srbije na letovima do Njujorka su gotovo popunjeni i od 29. juna nacionalna aviokompanija će na toj liniji saobraćati tri puta nedeljno, najavio je srpski avioprevoznik koji danas obeležava četvrtu godišnjicu od uspostavljanja letova za Njujork.
BEOGRAD - Kapaciteti Er Srbije na letovima do NJujorka su gotovo popunjeni i od 29. juna nacionalna aviokompanija će na toj liniji saobraćati tri puta nedeljno, najavio je srpski avioprevoznik koji danas obeležava četvrtu godišnjicu od uspostavljanja letova za Njujork.

Er Srbija je, od 13. juna, broj prekookeanskih letova do "Velike jabuke" povećala na dva puta nedeljno.


Neizvesnost u SAD i dalje koleba INVESTITORE širom sveta
Na azijskim berzama su u utorak cene akcija porasle, kao i na Vol stritu dan pre, no trguje se nesigurno zbog nejasnih poruka iz Bele kuće o trgovinskom sporazumu između SAD-a i Kine.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,6 odsto. Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao 0,9 odsto, dok su cene akcija u Australiji, Šangaju, Singapuru, Južnoj Koreji i Hong Kongu porasle između 0,1 i 0,9 odsto, prenosi Seebiz.
Na samom početku trgovanja ti su indeksi bili u minusu jer su ulagače zabrinuli odgovori Petera Navaroa, savetnika u Beloj kući, u intervjuu Fox Newsu, koji su naveli na zaključak da postoje problemi u vezi sa sprovođenjem trgovinskog sporazuma između SAD-a i Kine. No, kasnije je Navaro kazao da su njegove izjave izvučene iz konteksta, a intervenisao je i predsednik SAD-a Donald Tramp i poručio da je trgovinski dogovor na snazi.

Zahvaljujući tome, tržišta su se oporavila, pa prate jučerašnji rast na Vol Stritu.

Američko tržište optimistično

Američko tržište je optimistično ušlo u novu nedelju, a tehnološki sektor je bio predvodnik rasta. Dau Džouns je porastao 153,50 bodova, ili 0,6 odsto, na kraju nakon 26.024,96. Nasdak Composite skočio je 1,1 odsto na rekordnih 10.056,47 bodova. S&P 500 trgovinu je završio sa 0,7 odsto rasta, na 3.117,86, prenosi Seebiz.

Glavni indeksi su se spustili prema kraju trgovine, nakon što je guverner Teksasa Greg Abot rekao novinarima da se korona virus širi neprihvatljivom brzinom.
Akcije Epla skočile su više od dva odsto i dosegle su rekordne vrednosti nakon što je kompanija imala veliku najavu na svojoj godišnjoj WorldWide Developers Conference. Tehnološki gigant predstavio je najnoviju verziju iOS-a, njegov mobilni operativni sistem. Epl je takođe rekao da njegovi novi Mak računari više neće koristiti Intelove čipove.

Majkrosoft se popeo više od dva odsto i bio zaslužan za rast Dau Džounsa. Amazon je napredovao 1,5 odsto. Netflks je dobio 2,6 odsto. Fejsbuk je bio u blagom plusu.

Trgovačka imena, koja su direktno povezana s ponovnim otvaranjem privreda, takođe su bila među najvećim dobitnicima. Deonice Gepa bile su veće za 8,3 odsto, pojačane nadogradnjom od strane analitičara Wells Farga, koji ih navodi kao "potcenjenu vrednost". Volmart je dobio više od jedna odsto nakon poboljšanih preporuka analitičara UBS-a.

Akcije Amerikan Erlajnsa - koje su takođe povezane s oporavkom - bile su niže za 6,8 odsto nakon što je kompanija rekla da traži novo finansiranje. Junajted je pao za 0,8 odsto. Ponovno otvaranje biznisa poput kazina i hotelskih akcija takođe su bili pod pritiskom.


Air Serbia obnavlja letove iz Beograda i Banjaluke ka Grčkoj i Turskoj
Air Serbia planira da od 5. jula, nakon više od dva meseca pauze zbog pandemije, nastavi sa letnjim čarter letovima iz Banjaluke, piše portal Kliks.

Avio-kompanija će prevoziti putnike do Antalije u Turskoj, a od 10. jula će obnoviti i svoj čarter let do Atine.

Nacionalna avio-kompanija Srbije takođe planira da obnovi letnje letove sa glavnog aerodroma koji se nalazi u Beogradu, navodi portal.

Letovi će tokom jula biti realizovani prema više destinacija u Grčkoj i Turskoj.

Air Serbia je uspostavila letove između Banjaluke i Beograda početkom meseca, tačnije 5. juna, a realizuju se dva puta sedmično.


Azijske berze se oporavile nakon potresa zbog izjave Navara
Azijska tržišta akcija oporavila su se danas nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao da je trgovinski pakt između SAD i Kine "potpuno netaknut", otklonivši time konfuziju koju je prethodno izazvala jedna izjava iz Bele kuće o sudbini tog sporazuma.
SIDNEJ - Azijska tržišta akcija oporavila su se danas nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao da je trgovinski pakt između SAD i Kine "potpuno netaknut", otklonivši time konfuziju koju je prethodno izazvala jedna izjava iz Bele kuće o sudbini tog sporazuma.

Najširi indeks azijsko-pacifičkih akcija, bez japanskih, MSCI, porastao je za 0,72 posto na 517,1 poena, oporavljajući se sa nivoa od 509,9 poena na koji je pao tokom ranijeg volatolnog trgovanja.


Russias Aeroflot renews flights to Belgrade
Russias national carrier Aeroflot has renewed certain international flights and reestablished six of its lines. Russias entry ban for foreigners is still in effect while Aeroflot services are still av available to passengers who have to transfer in Moscow.

Having that in mind, reservations are only possible for one-way flights from Moscow or to connect to other destinations.

Flight between Moscow and Belgrade have been renewed on June 6 and they mostly take place on Saturdays or Sundays and the tickets can be purchased a few days before departure.

The flights are conducted twice a week on Airbus A330-300, A321 andA320 planes.

Before the coronavirus crisis, Aeroflot conducted three flights per day to Serbia.

Aeroflot also has flights to London, Frankfurt, Paris, Prague and New York and most of these flights take place on the same days as the Belgrade flights.


Ruski Aeroflot obnovio letove ka Beogradu
Ruski nacionalni avio-prevoznik Aeroflot obnovio je neke međunarodne letove i ponovo uspostavio šest linija. Ulazak u Rusiju strancima je zabranjen do daljeg, a putnici usluge Aeroflota mogu da koriste samo za transfer preko Moskve.

S obzirom na to, rezervacije letova su moguće samo za letove iz Moskve u jednom pravcu, ili za povezivanje sa drugih destinacija.

Letovi između Moskve i Beograda obnovljeni su 6. juna i uglavnom se obavljaju subotom ili nedeljom, a karte se puštaju u prodaju par dana unapred.

Leti se do dva puta nedeljno Erbasom A330-300, A321, A320.

Pre koronavirusa, Aeroflot je do glavnog grada Srbije imao tri leta dnevno.

Druge destinacije na koje ruski avio-prevoznik leti su London, Frankfurt, Pariz, Prag, Njujork. Do većine ovih destinacija Aeroflot leti istim danima kao i do Beograda.


NIS: Nastavak investicija kao odgovor na krizu
Naftana industrija Srbije (NIS) će uprkos krizi nastaviti sa ulaganjima u ključne projekte, koji će doneti najviše benefita kompaniji u budućnosti, istakao je zamenik generalnog direktora i direktor finansija NIS-a, Anton Čerepanov.
NOVI SAD - Naftana industrija Srbije (NIS) će uprkos krizi nastaviti sa ulaganjima u ključne projekte, koji će doneti najviše benefita kompaniji u budućnosti, istakao je zamenik generalnog direktora i direktor finansija NIS-a, Anton Čerepanov.

On je u autorskom tekstu u magazinu "Biznis" naveo da se situacija sa kojom se trenutno suočavamo sa pravom može nazvati najvećim izazovom za naftne kompanije u POSLEDNJIH NEKOLIKO DECENIJA.


Posrću akcije na Beogradskoj berzi, u fokusu obveznice
Izuzetno slab promet, uz pad vrednosti većine akcija kojima se trgovalo, zabeležen je danas na domaćem tržištu akcija, dok je na povećanje ukupnog prometa na Beogradskoj berzi uticalo trgovanje državnim obveznicama Srbije.
BEOGRAD - Izuzetno slab promet, uz pad vrednosti većine akcija kojima se trgovalo, zabeležen je danas na domaćem tržištu akcija, dok je na povećanje ukupnog prometa na Beogradskoj berzi uticalo trgovanje državnim obveznicama Srbije.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 70,7 miliona dinara (601,5 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta