Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
POSLE ČETIRI DANA RASTA Blagi pad indeksa na Vol Stritu, ulagači povukli deo zarade
Na Vol Stritu je u četvrtak S&P 500 indeks blago pao, jer su ulagači odlučili da povuku deo zarade sa tržišta nakon snažnog rasta cena akcija u prethodna četiri dana. Dau Džons je ojačao 12 bodova ili 0,05 odsto, na 26.281 bod, dok je S&P 500 skliznuo 0,34 odsto, na 3.112 bodova, a Nasdaq indeks 0,69 odsto, na 9.615 bodova, piše portal SEEbiz.

Zahvaljujući vestima o popuštanju restriktivnih mera i postupnom otvaranju privreda u saveznim državama, ti su indeksi poslednjih nedelja snažno porasli, ali pitanje je koliko je to realno, s obzirom na ekonomsku situaciju.

"Tržište je postalo precenjeno. Snažno je i brzo poraslo, pa su mnogi zaključili da treba povući deo zarade s tržišta", kaže Jim Paulson, strateg u firmi The Leuthold Group.

Zahvaljujući velikim fiskalnim i monetarnim podsticajima, S&P 500 indeks porastao je više od 30 odsto od 23. marta, kada je zbog korona krize zaronio na najniže nivoe u više godina. Sada je od rekordnog nivoa, dostignutog 19. februara, udaljen još samo 8 odsto, Nasdaq indeks 2, a Dow Jones 11 odsto.

Juče objavljeni podaci pokazali su da je i prošle nedelje u SAD porastao broj zahteva za pomoć nezaposlenima, ali je taj rast, po prvi put od polovine marta, bio manji od 2 miliona. Širu sliku ekonomskih šteta koje je pandemija korona virusa nanela najvećoj svetskoj privredi pokazaće u petak izveštaj o zaposlenosti.

Analitičari u anketi Rojtersa procenjuju da je u maju stopa nezaposlenosti skočila sa 14,7 na rekordnih 19,7 odsto.
I na evropskim berzama su cene deonica juče pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,64 odsto, na 6.341 bod, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,45 procenata, na 12.430 bodova, a pariski CAC 0,21 odsto, na 5.011 bodova.

Čelnici Evropske centralne banke (ECB) odlučili su na jučerašnjoj sednici da povećaju iznos programa za kupovinu imovine za 600 milijardi evra, na ukupno 1.350 milijardi evra. Kupovinom državnih obveznica ECB povećava likvidnost u finansijskom sistemu kako bi se podržao oporavak privrede.


U prvom tromsečju NIS kapitalno investirao 7,7 milijardi RSD
NIS je upkos krizi u naftnom sektoru u prvom tromesečju investirao 7,7 milijardi dinara u kapitalne projekte i neće odustati od daljeg razvoja i modernizacije, izjavio je prvi zamenik generalnog direktora NIS-a Andrej Tučnin u intervju za portal "Balkanmagazin".
BEOGRAD - NIS je upkos krizi u naftnom sektoru u prvom tromesečju investirao 7,7 milijardi dinara u kapitalne projekte i neće odustati od daljeg razvoja i modernizacije, izjavio je prvi zamenik generalnog direktora NIS-a Andrej Tučnin u intervju za portal "Balkanmagazin".

Tučnin, koji je direktor Divizije Downstream u NIS-u, dodao je da su među strateškim prioritetima dalji razvoj prerade i prometa, odnosno modernizacija Rafinerije nafte u Pančevu i maloprodajne mreže u Srbiji i zemljama regiona.


Henkel to Expand Facilities in Krusevac
Henkel Srbija is to expand its production capacities in Krusevac.

According to the Urban Plan for the Henkel Srbija factory complex, the plan is to build a new part of the factory of washing machine capsules, to extend the central logistics storage, to build warehouses for packaging and paints, to reconstruct and to build a new part of the factory of dish-washing machine tablets, whose capacity is 400 million capsules a year.

The construction of a guardhouse with a canopy and a substation, as well as other infrastructure, is planned as well.

– In order to enable the functioning of the planned facilities and complexes as a whole, the plan is to build/extend internal traffic routes, a maneuvering area and concrete sidewalks, whereas free areas are to be covered with greenery – the plan says.

The Urban Plan is up for public presentation until June 11, 2020.


Oglasena prodaja tri fabrike iz zapadne Srbije
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je danas prodaju tri fabrike iz zapadne Srbije, razlicitim načinima.
ČAČAK - Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je danas prodaju tri fabrike iz zapadne Srbije, razlicitim načinima.

AD "Fabrika sedišta" iz Priboja – u stecaju nudi se već peti put, sada putem javnog prikupljanja ponuda. Procenjena vrednost je 109,8 miliona dinara, navodi agencija Rina.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta