Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Pivara Laško prodala deo proizvodnje - Pogon za sokove kupio lokalni proizvođač pića
Najveća slovenačka pivara Pivovarna Laško Union prodala je proizvodnu jedinicu bezalkoholnih pića Vital Mestinje slovenačkom proizvođaču alkoholnih i bezalkoholnih pića Dana, preneli su lokalni mediji.

Suma za koju je ljubljanska pivara, koja je 100% u vlasništvu holandske pivare Heineken, prodala deo svoje proizvodnje nije objavljena.

Kupoprodajni ugovor je potpisan, ali treba ispuniti nekoliko uslova pre finalizacije, saopštila je Pivovarna Laško Union a prenela slovenačka državna novinska agencija STA.

Firma Dana je osnovana 1955. godine i jedan je od najvećih proizvođača pića u Sloveniji.


DOLAR SVE SLABIJI Američka valuta sve više iznenađuje
Na valutnim tržištima vednost dolara znatno je pala u odnosu na korpu šest najvažnijih svetskuh valuta. Dolarov indeks kreće se oko 96,80 bodova, dok je juče iznosio 97,45 bodova.

Pritom je kurs američke u odnosu na japansku valutu porastao sa jučerašnjih 108,95 na 109,05 jena.
Američka valuta oslabila je u odnosu na evropsku, pa je cena eura dostigla 1,1330 dolara, najviši nivo u gotovo tri meseca, piše Seebiz.

Čelnici Evropske centralne banke (ECB) odlučili su na jučerašnjoj sednici da povećaju iznos programa za kupovinu imovine za 600 milijardi eura, na ukupno 1.350 milijardi evra. Kupovinom državnih obveznica ECB povećava likvidnost u finansijskom sistemu kao bi se podržao oporavak ekonomije.
 


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta