Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Bankari o potezu NBS: Refinansiranje umanjuje ratu kredita
Odluka Narodne banke predstavlja značajnu podršku korisnicima potrošačkih kredita jer im daje priliku da refinansiranjem znatno smanje svoju mesečnu obavezu, ocenio je danas u izjavi za Tanjug generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić.

- Kao Udruženje banaka uvek upućujemo građane da sa svojom bankom precizno utvrde mogućnosti za korišćenje ove pogodnosti i da dobiju tačnu ponudu - navodi se u izjavi Udruženja banaka Srbije.

Kao primer efekta izmenjene regulative navode keš kredit od pola miliona dinara čiji rok otplate je 83 meseca, a godišnja kamata 9,67%.

- Ako bi bio refinansiran u skladu sa novim propisima na rok duži za 24 meseca za klijenta bi to značilo smanjenje mesečne rate za 1.293 dinara odnosno za 16% - navode iz Udruženja banaka.

Dodaju i da građani treba da znaju da prilikom refinansiranja kredita po osnovu najnovije odluke NBS ne mogu dobiti dodatnu gotovinu, što je ranije prilikom refinansiranja bio čest slučaj.

- Isključiva namena novih kredita je refinansiranje ranije preuzetih obaveza građana, a iz ugla banaka ova mera NBS omogućava bankama da izađu u susret potrebama klijenata a da to ne predstavlja dodatno opterećenje za njihov kapital - navodi se u izjavi Vladimir Vasića.

Time se, dodaje, smanjuje rizik od rasta problematičnih kredita, dok istovremeno podršku dobijaju građani i ublažavaju se negativni efekte krize izazvane pandemijom Covid-19.

Izvršni odbor NBS usvojio je juče propise koji će omogućiti lakšu otplatu određenih kredita koji su građanima odobreni do 18. marta ove godine.


Akcije Hjundaija skočile 8,0 posto zbog "zelenog dila" Seula
Akcije kompanije Hjundai Motor skočile su jutros za gotovo 8,0 posto, dan nakon što je Južna Koreja objavila "novi zeleni dil" s ciljem da podstakne korišćenje ekološki prihvatljivih vozila.
SEUL - Akcije kompanije Hjundai Motor skočile su jutros za gotovo 8,0 posto, dan nakon što je Južna Koreja objavila "novi zeleni dil" s ciljem da podstakne korišćenje ekološki prihvatljivih vozila.

Akcije drugih južnokorejskih proizvođača automobila takođe su ojačale, pri čemu je Hjundaijev pridruženi partner Kia Motors zabeležio rast vrednosti za 4,1 procenat, a dobavljač auto-delova Hjundai Mobis za 3,3 procenta, prenosi Rojters.


City Offers Part of Beogradjanka for EUR 20 Million
The City of Belgrade has put a part of the Belgrade Palace (“Beogradjanka”) up for sale through the method of public bidding. The initial price of the real estate is EUR 20.6 million.

As said, more than 19,000 square meters of office space in this building is up for sale.

The city obliges the future buyer to carry out construction and finishing works on the adaptation and reconstruction of the facility worth no less than EUR 8 million.

Applications may be sent by July 29, and the public bidding is scheduled for July 31.

More about the tender can be found HERE.


Grad ponudio deo Beograđanke za 20 mil EUR
Grad Beograd oglasio je danas prodaju dela Palate Beograd - Beograđanke, putem javnog nadmetanja. Početna cena nepokretnosti iznosi 20,6 mil EUR.

Na prodaju je, kako se navodi, više od 19.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u ovoj zgradi.

Budućeg kupca grad obavezuje da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od 8 mil EUR.

Prijave za javno nadmetanje podnose se do 29. jula, a javno nadmetanje zakazano je za 31. jul.

Više o ovom tenderu možete pogledati OVDE.


Galenika obeležava 75 godina postojanja, uz konstantan rast
Galenika a.d. Beograd, najstarija farmaceutska kompanija u Srbiji, ove godine slavi jubilej od 75 godina postojanja uz konstantan rast i inovacije na polju poslovanja, saopštili su iz kompanije.
BEOGRAD - Galenika a.d. Beograd, najstarija farmaceutska kompanija u Srbiji, ove godine slavi jubilej od 75 godina postojanja uz konstantan rast i inovacije na polju poslovanja, saopštili su iz kompanije.

Ističu da je u prvoj polovini 2020. godine Galenika ostvarila povećanje prodaje za osam odsto u odnosu na isti period 2019. godine, čime je učvrstila poziciju drugog mesta po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije.


BELEX indeksi napreduju, Metalac najtrgovaniji
Trgovanje državnim dužničkim hartijama podiglo je danas ukupan promet na Beogradskoj berzi na 565,6 miliona dinara (4,8 miliona evra).
BEOGRAD- Trgovanje državnim dužničkim hartijama podiglo je danas ukupan promet na Beogradskoj berzi na 565,6 miliona dinara (4,8 miliona evra).

Investiciona aktivnost na tržištu akcija je ostala slaba, a oba berzanska indeksa su nastavila rast.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta