Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Priprema se prodaja preduzeća Duga fruit iz Kruševca - Traži se procenitelj
Agencija za licenciranje stecajnih upravnika objavila je poziv za usluge procene likvidacione vrednosti celokupne imovine preduzeća Duga fruit iz Kruševca, kao i procene vrednosti stečajnog dužnika kao pravnog lica.

Odabir najboljeg ponuđača će izvršiti odbor poverilaca u rokovima propisanim Nacionalnim standardom o načinu i postupku unovčenja imovine stečajnog dužnika. U slučaju da odbor poverilaca ne donese odluku u propisanom roku, izbor ponuđača će izvršiti stečajni upravnik.

Preduzeće Duga fruit bavi se proizvodnjom sokova od voća i povrća.

Zatvorene ponude treba dostaviti do 28. avgusta 2020. godine, a više o pozivu pogledajte OVDE.


Property of Gosa Solko up for Sale – Forklift, Presses, Sheet Metal and Finished Products
The Bankruptcy Supervision Agency has advertised the sale of the property of Gosa Solko d.o.o. in bankruptcy from Smederevska Palanka.

Up for sale is equipment (ERMAK Power Bend press break with the tools, COMIR hydraulic press, TOYOTA gas forklift), materials (sheet metal, pipes, bolts), tools (drills, mills, hammers), inventory (computers, desks, cabinets) and finished products.

The initial price is RSD 4.5 million.

The public bidding will be held on September 11, 2020.


BALKAN MEĐU POBEDNICIMA U POST-COVID ERI
Uprkos kratkoročnoj volatilnosti uzrokovanoj pandemijom u prvom polugodištu 2020. godine, balkanska regija mogla bi biti jedan od relativnih pobednika na globalnom nivou u eri post-COVID, piše portal Indikator.
Ulagači u akcije trebalo bi da priznaju da je region na putu da primi jedan od najvećih stimulativnih paketa na globalnom nivou (ekvivalent 17 do 35 odsto
Suočavajući se sa najvećim ekonomskim padom u vremenu posle Drugog svetskog rata, evropske vlade složile su se da sprovedu vanredni skup mera, uključujući uspostavljanje Fonda za oporavak EU, veličine 750 milijardi evra, sa ciljem olakšavanja ekonomskog oporavka širom Evropske unije.

Fond će uključiti 390 milijardi evra bespovratnih sredstava (ostatak je u obliku dugoročnih zajmova sa ​​niskom kamatnom stopom) usmerenih na široku infrastrukturu i projekte “zelene energije”.

Kao rezultat toga, Jugoistočna Evropa (Grčka, Zapadni Balkan) biće ključni korisnik Fonda za oporavak EU i budžeta EU 2021-2027, zbog veličine alokacije sredstava, njenog vremenskog rasporeda i snažnih multiplikacijskih efekata na ekonomije.
U pogledu veličine, kombinovani EU fond za oporavak i kohezijski fondovi EU za period 2021–2027. su ogromni. Bugarska i Hrvatska dobiće sredstva u iznosu od 35 odsto svog BDP-a za 2019. godinu, dok će Grčka, Rumunija i Slovenija dobiti potporu u iznosu od 27, 26 i 17 odsto svog BDP-a za 2019. godinu. To znači dodatnih 2,5 do 5 procenta BDP-a godišnje, što će biti od velike pomoći srednjoročnim ekonomskim izgledima.
"Naši razgovori sa donosiocima politika u Sloveniji i Grčkoj sugerišu da vlade neće gubiti vreme u pripremi projekata kako bi mogle privući većinu dostupnih sredstava", navode analitičari East Capitala.

Dodaju kako očekuju značajne multiplikacijske efekte na ekonomski rast jugoistočne Evrope budući da će sredstva biti usmerena na višestruke široke infrastrukturne projekte i biće fokusirana na zelenu transformaciju i poboljšanja strukturne efikasnosti.

U Grčkoj, na primer, srednjoročna potencijalna stopa rasta BDP-a može se povećati za 2-2,5 pps u odnosu na prethodne procene.
"Verujemo da će većina zemalja u regionu uspeti da raste brzinom od 5 odsto, okruženju koje bi trebalo podržati lokalna preduzeća i njihovu zaradu."
Vreme je još jedan vrlo pozitivan faktor, jer je oko 70 odsto EU fonda za oporavak namenjeno do 2023. godine i u potpunosti će biti isplaćeno do 2026. godine, kako bi se olakšao ekonomski oporavak ranije u ciklusu, navode analitičari.

U trenutnom okruženju političke i korporativne ambicije se usklađuju stavljajući veći naglasak na lokalnu proizvodnju, preokrenuvši tako dugogodišnje trendove za podsticanje proizvodnje u inostranstvo.

Mnoge zemlje jugoistočne Europe izrazito su zavisne od turizma, a iako je početni šok bio negativan, očekuje se da će na dugoročni turizam najviše uticati ograničenja putovanja i zdravstveni propisi, dok bi kratkoročni promet trebao imati koristi. Veće šanse Evropljana da putuju u Grčku, Hrvatsku, Tursku i Bugarsku umesto odmora u daleke zemlje, koriste Balkanu u smislu preraspodele turističkih tokova.


Odbor poverilaca odlučuje o ponudama i sudbini Jugoremedije
Za Jugoremediju u stečaju postoje tri ponude, a Odbor poverilaca odluku da li će neku od njih i prihvatiti treba da donese do petka, rekao je danas u izjavi za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.
ZRENJANIN - Za Jugoremediju u stečaju postoje tri ponude, a Odbor poverilaca odluku da li će neku od njih i prihvatiti treba da donese do petka, rekao je danas u izjavi za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.

Jugoremedija je ponuđena neposrednom pogodbom a stigle su ponude firme "Project one" koja je deo kompanije APS, turskog Birgima i jedne beogradske firme, rekao je on.


NBS: Inflacija u julu 2 odsto u skladu s očekivanjima
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, međugodišnja inflacija nastavila je kretanje u skladu sa očekivanjima Narodne banke Srbije i u julu je iznosila 2,0 odsto, objavila je NBS.
BEOGRAD - Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, međugodišnja inflacija nastavila je kretanje u skladu sa očekivanjima Narodne banke Srbije i u julu je iznosila 2,0 odsto, objavila je NBS.

Na mesečnom nivou, potrošačke cene u julu povećane su za 0,2 posto, pri čemu su na mesečni rast cena najviše uticale više cene naftnih derivata, turističkih paket-aranžmana i cigareta, kažu u Centralnoj banci.


Profit Tencenta daleko iznad prognoza, skočio 37%
Kineski gigant u sektoru igrica i društvenih mreža, Tencent Holdings, saopštio je danas da je zabeležio skok neto dobiti u drugom kvartalu od 37 posto, nadmašivši procene tržišnih aktera.
HONG KONG - Kineski gigant u sektoru igrica i društvenih mreža, Tencent Holdings, saopštio je danas da je zabeležio skok neto dobiti u drugom kvartalu od 37 posto, nadmašivši procene tržišnih aktera.

Najveća svetska gejming kompanija po prihodima, ostvarila je u periodu april-jun profit od 33,1 milijarde juana (4,8 milijardi dolara). Ukupan prihod je porastao za 29 procenata, na 114,88 milijardi juana, prenosi Rojters.


Sale of Duga Fruit from Krusevac Being Prepared – Looking for Valuer
The Bankruptcy Supervision Agency has opened an invitation for the services of valuation of liquidity of the entire property of the Krusevac-based company Duga Fruit and valuation of the bankruptcy debtor as a legal entity.

The best valuer will be chosen by the board of creditors within the deadlines proscribed by the National Standard on the Manner and Procedure of Monetization of the Property of the Bankruptcy Debtor. In case the board of creditors does not make the decision within the deadline, the valuer will be chosen among the bidders by the bankruptcy supervisor.

Duga Fruit produces fruit and vegetable juices.

Closed bids should be submitted by August 28, 2020, and more about the invitation can be found HERE.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta