Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Dolar sačuvao dobitke uoči obraćanja predsednika FED-a
Dolar je danas uglavnom ostao stabilan prema glavnim rivalskim valutama uoči godišnjeg skupa Federalnih rezervi u DŽekson Holu, od kojeg trgovci iščekuju nove podatke o stanju zdravlja globalne ekonomije i smernice o daljoj američkoj monetarnoj politici.
NJUJORK - Dolar je danas uglavnom ostao stabilan prema glavnim rivalskim valutama uoči godišnjeg skupa Federalnih rezervi u DŽekson Holu, od kojeg trgovci iščekuju nove podatke o stanju zdravlja globalne ekonomije i smernice o daljoj američkoj monetarnoj politici.

Tržišni sentiment prema dolaru se donekle poboljšao zahvaljujući ohrabrujućim podacima o poslovnoj aktivnosti i prodaji kuća u SAD, ali još uvek postoji zabrinutosti da će biti potrebno dodatno monetarno ublažavanje kako bi se nastavio ekonomski rast, izveštava Rojters.


Zatvoreno 58% naftnih pogona u Meksičkom zalivu
Energetske kompanije u SAD obustavile su 57,6 posto proizvodnje nafte ili 1,07 miliona barela dnevno na morskim platformama u Meksičkom zalivu zbog dvostruke pretnje - uragana Marko i tropske oluje Laura, saopštila je američka vlada.
NJUJORK - Energetske kompanije u SAD obustavile su 57,6 posto proizvodnje nafte ili 1,07 miliona barela dnevno na morskim platformama u Meksičkom zalivu zbog dvostruke pretnje - uragana Marko i tropske oluje Laura, saopštila je američka vlada.


Pored toga, zbog najavljenih nepogoda obustavljena je i proizvodnja 44,6 odsto prirodnog gasa ili 1,205 miliona kubnih stopa dnevno, navodi se u saopštenju Federalnog biroa za bezbednost i zaštitu životne sredine (BSEE), prenosi Rojters.


Pekarski lanac Hleb&kifle kupila kompanija iz Hrvatske
Novi vlasnik 50 posto udela u srpskom pekarskom lancu Hleb&kifle je kompanija iz Hrvatske, SEE Bakery International d.o.o za usluge, koju je osnovala istoimena kompanija iz Luksemburga.
BEOGRAD, 24. avgusta (Tanjug) - Novi vlasnik 50 posto udela u srpskom pekarskom lancu Hleb&kifle je kompanija iz Hrvatske, SEE Bakery International d.o.o za usluge, koju je osnovala istoimena kompanija iz Luksemburga.

Na sajtu Agencije za privredne registre, u rešenju koje je doneto 5. avgusta, izbrisano je ime dosadašnjeg suvlasnika, odnosno člana Upravnog odbora Srđana Mladenovića.


Nekretnine šidskog Centroprometa ponuđene za 60,6 mil RSD
Nekretnine Centroprometa u stečaju ponuđene su na prodaju po ukupnoj ceni od 60,6 miliona dinara, objavio je danas stečajni upravnik.
ŠID - Nekretnine Centroprometa u stečaju ponuđene su na prodaju po ukupnoj ceni od 60,6 miliona dinara, objavio je danas stečajni upravnik.

Na javnom nadmetanju biće šest prodavnica u Šidu, a među njima je i kompleks u ulici Cara Dušana čija je površina veća od 740 m2 koji je ponuđen za 35,7 miliona dinara.


Beograđanka za 16,5 mil. evra-ulaganja još 8 miliona evra
Grad Beograd za 16,5 miliona evra ponudio je na prodaju deo Palate Beograd, objavljeno je danas.
BEOGRAD - Grad Beograd za 16,5 miliona evra ponudio je na prodaju deo Palate Beograd, objavljeno je danas.

Na prodaju je ponuđeno više od 19,7 hiljada kvadratnih metara, a depozit za učešće u postupku javnog nadmetanja iznosi 1,65 miliona evra.


Company from Croatia New Owner of 50% of Hleb i kifle Baked Goods Store Chain
The new owner of 50% of the Serbian baking goods store chain Hleb i kifle is a company from Croatia, SEE Bakery International d.o.o, founded by the eponymous company from Luxembourg.

The remaining 46% belong to Hleb i kifle doo Beograd, whereas 4% belongs to Tamara Zujovic.

The Telegraf portal writes that SEE Bakery International d.o.o. has been operating since last year, and that the Croatian company was founded by the eponymous company from Luxembourg.

– Behind the Luxembourg company is actually the MID Europa fund. This British fund, which is very active in these areas, bought the famous Croatian baking giant Mlinar last year – the portal writes.


VOL STRIT NA REKORDNIM NIVOIMA, OSTALE BERZE U PADU
Na Vol Stritu je prošle nedelje S&P 500 indeks dosegao rekordan nivo, što se ponajviše zahvaljuje rastu tehnološkog sektora, dok su na ostalim svetskim berzama ulagači oprezniji zbog sporog oporavka privreda. Dau Džouns ostao je prošle nedelje gotovo nepromenjen, na 27.930 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,7 odsto, na rekordnih 3.397 bodova, a Nasda indeks 2,6 odsto, na rekordnih 11.311 bodova.

Prošle nedelje se S&P 500 indeks probio iznad dosadašnje najvišeg nivoa u istoriji, dosegnutog 19. februara, i tako nadoknadio sve gubitke od izbijanja korona krize, prenosi Seebiz.
Naime, od kraja februara do kraja marta S&P 500 oštro je pao zbog posledica pandemije korona virusa. Ipak, pokazalo se da je to bila najkraća vladavina "medveda" u istoriji jer, od 23. marta do sada S&P 500 skočio je 55 odsto, pa su na tržištu ponovno zavladali "bikovi".

Od udara korona krize prvi se oporavio Nasda indeks koji je rekordan nivo dosegao još u junu. Proše nedelje je to uspelo i S&P 500 indeksu, dok je Dau Džouns i dalje oko šest odsto ispod svog rekordnog nivoa, dosegnutog u februaru.
Brz oporavak indeksa od korona krize zahvaljuje se dosad nezabeleženim podsticajnim fiskalnim i monetarnim merama američkih vlasti, vrednim više hiljada milijardi dolara.

Ti su fiskalni i monetarni podsticaji preplavili američka finansijska tržišta gotovinom, a u potrazi za najvišim prinosima ulagači su novac usmerili u akcije.


Isplata dividendi Komercijalne banke za period od 2014-2019
Skupština Komercijalne banke AD usvojila je odluke o raspodeli dobitka i neraspoređenog dobitka iz prethodnih šest godina, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.
BEOGRAD - Skupština Komercijalne banke AD usvojila je odluke o raspodeli dobitka i neraspoređenog dobitka iz prethodnih šest godina, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.

Izvršni odbor odlučio je da isplati dividende za poslovni period od 2014. do 2019. godine.


Snažan rast akcija Komercijalne, napredovali i indeksi
Početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija doneo je nešto veću investicionu aktivnost, snažan skok akcija Komercijalne banke i novi uspon BELEX indeksa.
BEOGRAD - Početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija doneo je nešto veću investicionu aktivnost, snažan skok akcija Komercijalne banke i novi uspon BELEX indeksa.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je približno 10,8 miliona dinara (oko 91,7 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta