Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Exxon Mobile, Pfizer i Raytheon napuštaju Dau Džons, indeks najlikvidnijih industrijskih akcija
Američka naftna korporacija Exxon Mobile biće uklonjena iz korpe industrijskog indeksa Dau Džons u kojoj se nalazi bezmalo čitavo stoleće, od 1928. godine.

Umesto Eksona, u indeks najlikvidnijih industrijskih akcija na Volstritu biće uvršćena softverska kompanija Salesforce.com, prenosi CBS News.

Dau indeks takođe napuštaju farmaceutska kompanija Pfizer i preduzeće Raytheon Technologies, izvođač radova u avio i odbrambenoj industriji. Njih će u indeksnoj korpi zameniti biotehnološka firma Amgen i proizvodni konglomerat Hanivel.

Kompanija S&P Dow Jones, koja upravlja ovim indeksom, navela je da će najavljene izmene stupiti na snagu u ponedeljak, 31. avgusta, i da su ove promene potrebne kako bi se nadoknadila predstojeća podela Apple-ovih akcija, koja će se dogoditi istog dana.


Prodaja lokala u Novom Sadu iz stečajne mase Budimke
Iz stečajne mase AD Budimke iz Požege ponuđena su na prodaju dva lokala u Novom Sadu za ukupno 5,7 miliona dinara, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.
POŽEGA/NOVI SAD - Iz stečajne mase AD Budimke iz Požege ponuđena su na prodaju dva lokala u Novom Sadu za ukupno 5,7 miliona dinara, objavila je danas Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Lokali ukupne površine 57 kvadratnih metara su u Ulici Danila Kiša, a za učešće u prvoj prodaji neophodan je depozit od 2,2 miliona dinara.


Evropske berze na nizbrdici
Evropske berze su danas u padu pošto su investitori 'okrenuli leđa' nedavnim dobitnicima, među kojima su i tehnološke i kompanija iz zdravstvenog sektora, fokusirajući se na akcije banaka nakon što su Federalne rezerve predstavila novi okvir svoje politike.
LONDON/FRANKFURT - Evropske berze su danas u padu pošto su investitori 'okrenuli leđa' nedavnim dobitnicima, među kojima su i tehnološke i kompanija iz zdravstvenog sektora, fokusirajući se na akcije banaka nakon što su Federalne rezerve predstavila novi okvir svoje politike.

Panevropski indeks STOKS 600 je potonuo za 0,6 posto na trgovanju do 7,23 časova po srednjoevropskom vremenu, javlja Rojters.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta