Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Atlantik Grupa prodala brend Bebi
Atlantik Grupa i beogradska Nelt Grupa potpisale su ugovor o kupoprodaji brenda dečje prehrane Bebi, objavili su iz Atlantik Grupe, ne navodeći vrednost transakcije.

S obzirom na to da Nelt Grupa raspolaže kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dečije hrane, postojeća proizvodna lokacija za brend Bebi locirana u slovensačkoj Mirni nije deo kupoprodajnog ugovora, navodi se, prenosi portal Indeks.

Fabrika i zaposleni u Mirni ostaju u sistemu Atlantik Grupe te će se nakon dezinvestiranja osnovnog brenda i prelaznog perioda u kojem će se Bebi asortiman i dalje proizvoditi u ovom pogonu pronaći adekvatan angažman proizvodnih kapaciteta i stručnih kompetencija na ovoj proizvodnoj lokaciji, na primerenom alternativnom asortimanu, navodi se u saopštenju.
Prodaja brenda Bebi nastavak je procesa dezinvestiranja manjih i non-core delatnosti u skladu s korporativnom strategijom Atlantik Grupe, ističu iz kompanije.

Proces je, kako navode, započet pre 2,5 godine izlaskom iz sportske i aktivne prehrane, a nastavljen je prodajom segmenta kozmetike, dodataka prehrani i distribucije vode u galonima.


Cene nafte PORASLE, ali trgovce i dalje BRINE POTRAŽNJA u uslovima pandemije
Cene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima nadomak 46 dolara, poduprte slabijim dolarom i ohrabrujućim podacima iz kineske industrije koji su poboljšali raspoloženje na finansijskim tržištima.

Na londonskom je tržištu cena barela bila viša za 61 cent u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 45,89 dolara. Na američkom je tržištu porasla 53 centa, na 43,14 dolara, prenosi portal Indeks.
Dolarov indeks prema korpi šest ostalih ključnih svetskih valuta pao je na najniži nivo u više od dve godine zbog dodatnog ublažavanja američke monetarne politike. Stoga je roba čije su cene izražene u dolarima,
Dolarov indeks prema korpi šest ostalih ključnih svetskih valuta pao je na najniži nivo u više od dve godine zbog dodatnog ublažavanja američke monetarne politike. Stoga je roba čije su cene izražene u dolarima, uključujući naftu, postala jeftinija za one koji imaju druge valute.

Dodatnu podršku cenama nafte pružili su i snažni podaci iz kineske proizvodnje, rekao je Jeffrey Halley iz OANDA-e.

Indeks menadžera nabavke koji izražava Caixin/Markit (PMI) pokazao je da je aktivnost u kineskim fabrikama u avgustu porasla najsnažnije u gotovo deset godina, podstaknuta prvim povećanjem novih izvoznih narudžbina u ovoj godini.
U takvom su okruženju cene akcija porasle, što se videlo i u skoku svetskih indeksa akcija MSCI nadomak rekordnom nivou.

Iako tržišta nafte često prate trendove na berzama, trgovce i dalje brine potražnja u uslovima pandemije korona virusa.

Ostavite PRVI komentar


Beogradska berza: Slaba investiciona aktivnost, indeksi mešoviti
Prvi trgovački dan u septembru na domaćem tržištu akcija obeležila je slaba investiciona aktivnost i mešovito kretanje BELEX indeksa.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 30,5 miliona dinara (259.200 evra), pri čemu je za gro prometa zaslužna jedna blok transakcija na MTP tržištu.

Indeks BELEX15 je pao za četvrtinu procenta, na 692,07 poena, a BELEXlajn se zadržao na nivou od 1.502,67 poena.

Obična akcija Komericjalne banke je potonula za 1,9 posto, na 2.600 dinara, a ujedno je bila i najtrgovanija sa iznosom od približno 1,8 miliona dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" zadržao se na cenovnom nivou od 926 dinara, uz realizaciju od gotovo 1,4 miliona dinara, a mirovala je i akcija Naftne industrije Srbije na 580 dinara, uz neveliki promet.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je skočilo za 5,1 procenat, na 6.830 dinara, uz zanemarljivo trgovanje.

Firma BB Trade iz Žitišta je istrgovana u blok transakciji na MTP tržištu za nešto manje od 27,2 miliona dinara po ceni od 5.986 dinara po akciji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 7,48 posto, u kupovini 4,56 procenata a u prodaji 10,41 odsto.

Državnim dužničkim papirima nije trgovano na Berzi.


Project one - kupac i najveći poverilac Jugoremedije
Privredni sud u Zrenjaninu odbio je prigovore konkurenata pa će Jugoremedija u stečaju biti prodata beogradskoj firmi Project One, čiji je vlasnik APS holding, rekao je danas za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.
ZRENJANIN - Privredni sud u Zrenjaninu odbio je prigovore konkurenata pa će Jugoremedija u stečaju biti prodata beogradskoj firmi Project One, čiji je vlasnik APS holding, rekao je danas za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.


Project One je za tu fabriku lekova ponudio 362 miliona dinara, a manje ponude imali su Birgim grupa i Led Vision stile, čije je prigovore sud i odbio.


BELEX indeksi 'zeleni', trgovanje klonulo
Indeksi Beogradske berze zaključili su današnje trgovanje na pozitivnoj teritoriji, dok je aktivnost na tržištu akcija ponovo osetno klonula.
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze zaključili su današnje trgovanje na pozitivnoj teritoriji, dok je aktivnost na tržištu akcija ponovo osetno klonula.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 9,4 miliona dinara (80,4 hiljade evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta