Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Prodaje se imovina Nove Agrobanke vredna 1,6 miliona evra
Agencija za osiguranje depozita kao stečajni upravnik ponudila je na prodaju 22 nekretnine Nove Agrobanke u stečaju čija je ukupna procenjena vrednost veća od 1,6 miliona evra, objavljeno je danas.
BEOGRAD - Agencija za osiguranje depozita kao stečajni upravnik ponudila je na prodaju 22 nekretnine Nove Agrobanke u stečaju čija je ukupna procenjena vrednost veća od 1,6 miliona evra, objavljeno je danas.

Javnim prikupljanjem ponuda, tenderom sa poboljšanjem prodaje se najveći i najvredniji deo ponuđene imovine, a sedam nekretnina biće prodato tenderom bez poboljšanja.


Javni dug Srbije skliznuo u julu na 56,7 odsto BDP-a
Javni dug Srbije iznosio je na kraju jula 2020. godine 26,579 milijardi evra, što čini 56,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, objavilo je danas Ministarstvo finansija.
BEOGRAD - Javni dug Srbije iznosio je na kraju jula 2020. godine 26,579 milijardi evra, što čini 56,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

U nominalnom iznosu, javni dug je manji u julu za 248 miliona evra u odnosu na jun, kada je iznosio 26,827 milijardi evra, što je tada činilo 57,3 odsto BDP-a.


Budžetski deficit Srbije za sedam meseci 323,7 milijardi dinara
Budžetski deficit Srbije za period januar-jul 2020.godine iznosi 323,7 milijardi dinara.
Prihodi su ostvareni u iznosu od 710,6 milijardi dinara, a rashodi su izvršeni u iznosu od 1.034,4 milijarde dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Samo u julu deficit je iznosio 19 milijardi dinara.
U julu su naplaćeni prihodi u iznosu od 131,5 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 117,3 milijardi.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV-a, u iznosu od 51,9 milijardi dinara, i akciza u iznosu od 36,6 milijardi. Visoka naplata poreza na dobit rezultat je uplate ovog poreza prema godišnjem obračunu čiji je krajnji rok početak avgusta.
Neporeski prihodi u julu ostvareni su u iznosu od 13,7 milijardi dinara, dok je priliv donacija iznosio 0,5 milijardi.
Rashodi su u navedenom mesecu izvršeni u iznosu od 150,5 milijardi dinara, pri čemu su izdaci za zaposlene iznosili 25,5 milijardi, a transferi fondovima PIO, RFZO, NSZ i fondu SOVO 28,8 milijardi dinara.

Subvencije su iznosile 37,3 milijardi dinara, s obzirom na to da je isplaćena pomoć privrednicima u sklopu seta mera za borbu protiv efekata pandemije korona virusa.

Na nivou opšte države je, prema preliminarnim podacima, u periodu januar - jul ostvaren fiskalni deficit u iznosu od 330,4 milijarde dinara i primarni fiskalni deficit u iznosu od 257,9 milijardi, navodi se u saopštenju.
Javni dug Srbije skliznuo u julu na 56,7 odsto BDP
Javni dug Srbije iznosio je na kraju jula 2020. godine 26,579 milijardi evra, što čini 56,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

U nominalnom iznosu, javni dug je manji u julu za 248 miliona evra u odnosu na jun, kada je iznosio 26,827 milijardi evra, što je tada činilo 57,3 odsto BDP-a.

Na kraju januara 2020, javni dug je iznosio 24,20 milijardi evra, a na kraju decembra prošle 23,94 milijarde evra, što je činilo 52 odsto BDP-a.


Poveriocima Univerzal banke isplata od milijardu dinara
Agencija za osiguranje depozita kao stečajni upravnik pozvala je deo poverilaca Univerzal banke u stečaju da dostave instrukcije za uplatu kako bi im bio isplaćen deo potraživanja, objavljeno je danas.
BEOGRAD - Agencija za osiguranje depozita kao stečajni upravnik pozvala je deo poverilaca Univerzal banke u stečaju da dostave instrukcije za uplatu kako bi im bio isplaćen deo potraživanja, objavljeno je danas.

Prva delimična deoba stečajnim poveriocima prvog isplatnog reda, po rešenju Privrednog suda u Beogradu, biće u visini od 50 procenata priznatih potraživanja.


Rasprodaja tehnoloških akcija nokautirala indekse na Vol St.
Masovna rasprodaja akcija tehnoloških kompanija na Vol Stritu nokautirala je noćas sve indekse američke berze koji su samo dan beležili visoke nivoe.
NJUJORK - Masovna rasprodaja akcija tehnoloških kompanija na Vol Stritu nokautirala je noćas sve indekse američke berze koji su samo dan beležili visoke nivoe.

Cene nafte i zlata su takođe pale, dok analitičari pokušavaju da protumače uzroke rasprodaje.


Telekom Slovenije prodaje podružnicu TS Media
Kompanija Telekom Slovenija je objavila da je pokrenula proceduru za prodaju svoje podružnice TS Media.
LJUBLJANA - Kompanija Telekom Slovenija je objavila da je pokrenula proceduru za prodaju svoje podružnice TS Media.

TS Media poseduje portal Siol, kao i portale Najdi.si i Bizi.si, kao i Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni zasloni, 1188, Dajmedol i AdSolution, prenosi portal Seebiz.


U Paraćinu se izdaje ili prodaje kompleks bivše štofare
U Paraćinu se izdaje ili prodaje imovina bivše fabrike štofa Štofare Ltd, koja je u vlasništvu turske kompanije Fišek International.

Kako je navedeno na sajtu Opštine Paraćin, kompleks je udaljen dva kilometra od naplatne rampe autoputa E-75 (Koridora 10). Nalazi se uz međunarodnu prugu koja povezuje sever i jug Evrope i Bliski istok sa kojom je povezana industrijskim kolosekom.

Fabrika je smeštena u širem centru grada (udaljena 650m od centra grada) dobro povezana sa saobraćajnom mrežom grada i magistralnim putevima.

Površina zemljišta je 6 ha 35 a 12 m2, a 29 objekata 30.012 m2.

Obezbeđene su i uređene saobraćajnice, obezbeđeni su voda, struja, telefon, grejanje, ventilacija i tako dalje.

Kontakt za više informacija je Jasmina Vidović, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i dijasporu: + 381 35 563 489, + 381 63 438-745.


Former Fabrics Factory Complex in Paracin up for Lease or Sale
The property of the former fabrics factory Stofara Ltd, owned by the Turkish company Fisek International, is up for lease or sale in Paracin.

According to the website of the Municipality of Paracin, the complex is two kilometers away from the toll booth on the E-75 highway (Corridor 10). It is located next to the international railway which connects northern and southern Europe and the Middle East, with which it is connected by an industrial route.

The factory is located in the wider center area of the town (650 m away from the town center) and is well connected with the towns traffic network and main roads.

The area of the land is 6 ha 35 a 12 m2, and the facilities take up 30,012 m2.

Developed traffic routes, water, electricity, phone connections, heating, ventilation and other amenities are provided as well.

Jasmina Vidovic, the head of the Department for Local Economic Development and Diaspora, can be contacted for more information at + 381 35 563 489, + 381 63 438-745.


Produktna berza: Pad cena kukuruza - rast cena pšenice
Tokom prošle nedelje nastavljen je pad cena kukuruza, zabeležen porast cena pšenice a zaključeni su i prvi ugovori za suncokret, navodi se u nedeljnom izveštaju Produktne berze.
NOVI SAD - Tokom prošle nedelje nastavljen je pad cena kukuruza, zabeležen porast cena pšenice a zaključeni su i prvi ugovori za suncokret, navodi se u nedeljnom izveštaju Produktne berze.

Ukupan promet ove nedelje bio je 2.555 tona robe u finansijskoj vrednosti od 58,3 miliona dinara.


Public Debt of Serbia in July 56.7% of GDP
The public debt of Serbia amounted to EUR 26.579 billion at the end of July 2020, which is 56.7% of the countrys GDP, the Ministry of Finance announced.

Nominally, the public debt is lower in July by EUR 248 million compared to June, when it was EUR 26.827 billion, or 57.3% of the GDP.

At the end of January 2020, the public debt was EUR 24.20 billion, and at the end of December 2019, it was EUR 23.94 billion, or 52% of the GDP.


Bezos, Mask, Zakerberg i Gejts zajedno "lakši" za 25 mlrd
Najbogatiji direktori američkih Big Tek kompanija izgubili su zajedno 25 milijardi dolara svog neto bogatstva nakon rasprodaje tehnoloških akcija u četvrtak, prema podacima koje je prikupio CNBC.
NJUJORK - Najbogatiji direktori američkih Big Tek kompanija izgubili su zajedno 25 milijardi dolara svog neto bogatstva nakon rasprodaje tehnoloških akcija u četvrtak, prema podacima koje je prikupio CNBC.

Akcije tehnoloških firmi u indeksnoj korpi S&P 500 zaključene su sinoć u minusu od 5,8 odsto, povukavši tržište u "crveno".


BELEX indeksi 'pocrveneli' na kraju trgovačke nedelje
Indeksi Beogradske berze su 'pocrveneli' poslednjeg dana u ovoj trgovačkoj nedelji, dok u odnosu na prošlu sedmicu beleže dobitke.
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze su 'pocrveneli' poslednjeg dana u ovoj trgovačkoj nedelji, dok u odnosu na prošlu sedmicu beleže dobitke.

Trgovanje akcijama je potpuno podbacilo, a relativno dobar ukupan promet na Berzi, u iznosu od 45,1 miliona dinara (383,4 hiljada evra), duguje se trgovanju državnim obveznicama.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta