Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Bitkoin pao na 35.500 USD
Vrednost bitkoina juče je izgubila na vrednosti 11,71% i pala na 35.544 USD, prenosi Tass.

Vrednost bitkoina dostigla je pre tri dana vrednost od 40.000 USD, što je bio nov rekordan nivo svih vremena.

Vrednost Bitkoina je 2. januara prvi put premašila vrednost od 30.000 USD, a samo nekoliko nedelja ranije ta kriptovaluta je prvi put dostila 20.000 USD.

Prošle godine, cena bitkoina se gotovo učestvorostručila, dostižući nivo iznad 29.000 USD.

Investiciona banka JPMorgan objavila je u ponedeljak smelu dugoročnu prognozu o ciljanoj ceni bitkoina, tvrdeći da bi ova kriptovaluta mogla da se popne na čak 146.000 USD takmičeći se sa zlatom kao "alternativnom" valutom.


GSP Beograd to Buy 10 Single Electric Buses – Invitation Open Until January 28
The tender of the Belgrade public transport company GSP Beograd for the procurement of 10 single electric buses, with charging equipment, is in progress.

The procurement pertains to new single low-floor electric buses for public transport, with a pantograph charging system at terminals and a system of storing electrical energy in batteries or supercapacitors, as well as four chargers for charging at terminals.

The side services within the tender entail the training of the GSP Beograd staff, technical support during and outside the guarantee period, regular servicing of the vehicles within the guarantee period, including the required disposable materials, and the mounting of the chargers to the already set stands in the locations determined by the procuring party, as well as the connection and installation to the network of all the chargers and their commissioning.

According to the tendering documentation, the buses and the side equipment must be delivered no later than 10 months from the signing of the sales and purchase agreement.

Bids may be submitted by January 28, and the opening is scheduled for the same date.

The details of the tender can be seen HERE.

At the moment, only one public transport line in Belgrade uses electric buses, the line EKO1, going from the Vuk Monument to the Belvil neighborhood.


Cene nafte u padu zbog rasta slučajeva korone u Kini
Cene nafte su pale danas usled obnovljenje zabrinutosti investitora u pogledu globalne tražnje za gorivom zbog oštrih restriktivnih korona mera u Evropi i novih ograničenja kretanja u Kini, u kojoj raste broj zaraženih.
SINGAPUR - Cene nafte su pale danas usled obnovljenje zabrinutosti investitora u pogledu globalne tražnje za gorivom zbog oštrih restriktivnih korona mera u Evropi i novih ograničenja kretanja u Kini, u kojoj raste broj zaraženih.

Fjučersi nafte Brent pojeftinili su za 65 centi ili 1,2 posto, na 55,34 dolara za barel na jutrošnjem azijskom trgovanju do 4:39 časova po srednjoevropskom vremenu, nakon rast na 56,39 dolara, što je bio njihov najviši nivo od 25. februara 2020. Brent je tokom prethodne četiri trgovinske sesije beležio kontinuirani rast, prenosi Rojters.


Akcije Tvitera listirane na berzi u Nemačkoj pale 8,0 posto
Akcije Tvitera koje kotiraju na Franfurtskoj berzi pale su za 8,0 posto prvog trgovinskog dana u ovoj nedelji nakon što je ova društvena mreža u petak trajno suspendovala nalog američkog predsednika Donalda Trampa.
FRANKFURT - Akcije Tvitera koje kotiraju na Franfurtskoj berzi pale su za 8,0 posto prvog trgovinskog dana u ovoj nedelji nakon što je ova društvena mreža u petak trajno suspendovala nalog američkog predsednika Donalda Trampa.

Kompanija je saopštila da je do suspenzije Trampovog naloga, koji je imao više od 88 miliona pratilaca, došlo zbog rizika od daljeg raspirivanja nasilja, nakon juriša i proboja demonstranata u Kapitol Hil prošle srede, prenosi Rojters.


Uskoro pregovori o novom aranžmanu Srbije sa MMF-om
Vlada Srbije će tokom januara voditi razgovore sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu, kako bi se nastavilo sa sprovođenjem strukturnih reformi u Srbiji, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu finansija.
BEOGRAD - Vlada Srbije će tokom januara voditi razgovore sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu, kako bi se nastavilo sa sprovođenjem strukturnih reformi u Srbiji, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Ekonomista Ljubodrag Savić ističe da bi Srbija trebalo da potpiše novi aranžman sa MMF-om jer njihovo prisustvo u našoj zemlji predstavlja sigurnost za finansijere i strane investitore.


Frontier Pharma i Bayston grupa kupuju "Zdravlje" Leskovac
Frontier Pharma i Bayston grupa postigli su sporazum sa kompanijom Teva da od nje kupe fabriku "Zdravlje" u Leskovcu, objavile su danas te kompanije.
LESKOVAC - Frontier Pharma i Bayston grupa postigli su sporazum sa kompanijom Teva da od nje kupe fabriku "Zdravlje" u Leskovcu, objavile su danas te kompanije.

Baystone Group i Frontier Pharma dogovorili su se da će zadržati zaposlene u fabrici najmanje dve godine, saopštio je Actavis, koji je regionalno predstavništvo Teve za Srbiju i Crnu Goru.


Akcije na BELEX-u podbacile, visok promet državnih HoV
Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je potpuno podbacila na početku postpraznične trgovačke nedelje, uz dalje slabljenje BELEX indeksa, dok su državne dinarske hartije od vrednosti uobičajeno zabeležile visok promet.
BEOGRAD - Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija je potpuno podbacila na početku postpraznične trgovačke nedelje, uz dalje slabljenje BELEX indeksa, dok su državne dinarske hartije od vrednosti uobičajeno zabeležile visok promet.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 191,4 miliona dinara (1,6 miliona evra), pri čemu su više od 99 posto prometa odnele obveznice Republike Srbije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta