Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Navip prodaje građevinsko zemljište u Sremskoj Kamenici i Petrovaradinu
Navip ad Beograd prodaje građevinsko zemljište u Novom Sadu podeljeno u dve celine.

Prvu celinu čine parcele u Sremskoj Kamenici i Petrovaradinu, ukupne površine 52 ha 51 a 72 m2, koje se nude po početnoj ceni od 352,4 miliona dinara.

Na prodaju je ponuđeno u zemljište na još jednoj lokaciji u Petrovaradinu, površine 1 a 21 m2, čija je početna cena 85.375 dinara.


Bitka za brodske kontejnere katapultirala cenu prevoza 300%
Kritičan nedostatak brodskih kontejnera katapultirao je cene kargo transporta i izazvao kašnjenja isporuka robe kupljene u Kini.
SINGAPUR - Kritičan nedostatak brodskih kontejnera katapultirao je cene kargo transporta i izazvao kašnjenja isporuka robe kupljene u Kini.

Pandemija i neujednačen globalni ekonomski doveli su do ovog problema prvo u Aziji, ali su pogođeni i drugi delovi sveta.


Cene nafte u porastu, ali ograničeno zbog lokdauna
Cene nafte su ojačale jutros na azijskom trgovanju, jer je slabljenje dolara neutralisalo rast zabrinutosti da će nove blokade, uvedene u brojnim zemljama s ciljem suzbijanja zaraze kovid-19, potkopati tražnju za gorivom.
SINGAPUR - Cene nafte su ojačale jutros na azijskom trgovanju, jer je slabljenje dolara neutralisalo rast zabrinutosti da će nove blokade, uvedene u brojnim zemljama s ciljem suzbijanja zaraze kovid-19, potkopati tražnju za gorivom.

Fjucersi nafte Brent za isporuku u martu porasli su za 32 centa ili 0,6 posto, na 55,73 dolara za barel na trgovanju do 7:29 časova po srednjoevropskom vremenu, dok je američka WTI nafta za martovsku dostavu trgovana za 52,62 dolara po barelu, za 35 centi ili 0,7 procenata skuplje, prenosi Rojters.


Fabrika radijatora Jugoterm ponuđena za 176 miliona dinara
Fabrika za proizvodnju čeličnih radijatora "Jugoterm" u stečaju ponuđena je na prodaju kao pravno lice po početnoj ceni od 176,8 miliona dinara, objavio je stečajni upravnik.
MEROŠINA/MRAMOR - Fabrika za proizvodnju čeličnih radijatora "Jugoterm" u stečaju ponuđena je na prodaju kao pravno lice po početnoj ceni od 176,8 miliona dinara, objavio je stečajni upravnik.

Fabrički kompleks, čiji objekti imaju 7.800 kvadratnih metara, postrojenja, oprema, zemljište, mehanizacija, zalihe i gotova roba najznačajnija su imovina ove firme u stečaju koja se prodaje prvi put.


Ponuđena imovina NAVIP-a u Petrovaradinu i Kamenici
Imovina beogradskog NAVIP-a u stečaju na lokaciji Novog Sada procenjena na ukupno 705 miliona dinara ponuđena je na prodaju javnim nadmetanjem, objavio je stečajni upravnik.
NOVI SAD - Imovina beogradskog NAVIP-a u stečaju na lokaciji Novog Sada procenjena na ukupno 705 miliona dinara ponuđena je na prodaju javnim nadmetanjem, objavio je stečajni upravnik.

Početna cena za ukupno 52 hektara građevinskog zemljišta u katastarskim opštinama Petrovaradin i Sremska Kamenica je 352 miliona dinara, dok se odvojeno prodaje plac od 121 m2 u Petrovaradinu za 85.000 dinara


BK grupa odustala od gradnje Tesla grada na Makišu
Potpredsednik BK grupe Dragomir Karić izjavio je danas da je ta kompanija odustala od gradnje Tesla grada na području Makiškog polja.

Karić je agenciji Beta kazao da je ta odluka doneta nakon više razgovora s predstavnicima raznih udruženja građana i stanovnika na Makišu.

- Naš plan je bio da izgradimo grad u gradu i da stanove prodajemo po ceni od 500-550 EUR po kvadratu. Međutim, nismo naišli na razumevanje. Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na Makiškom polju neće ugroziti vodoizvorište - rekao je Karić.

On je istakao da BK grupa traži novu lokaciju za gradnju Tesla grada.

Podsetimo, gradnja Tesla grada najavljivana je od 2015. godine.


BK Group Abandons Project of Construction of Tesla Grad in Makis
The vice president of BK Group, Dragomir Karic, stated today that the company had abandoned the project of the construction of Tesla Grad in the Makisko Polje area.

Karic told Beta that the decision had been made after several talks with representatives of various citizens’ associations and residents of Makis.

– Our plan was to built a city within a city and to sell apartments at the price of 500 to 550 euros per square meter. However, we were not well received. The construction of a residential-office complex in Makisko Polje would not endanger the water spring – Karic said.

He pointed out that BK Group was looking for a new location for the construction of Tesla Grad.

Let us remind that the construction of Tesla Grad was first announced in 2015.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta