Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
U iščekivanju ishoda u Džordžiji rast akcija i pad obveznica
Akcije na američkim berzama su rasle dok su obveznice padale u iščekivanju ishoda ključnih izbora u Džordžiji koji će odlučiti koja stranka kontroliše Senat u naredne dve godine, javlja Blumberg.
NJUJORK - Akcije na američkim berzama su rasle dok su obveznice padale u iščekivanju ishoda ključnih izbora u Džordžiji koji će odlučiti koja stranka kontroliše Senat u naredne dve godine, javlja Blumberg.


Na sesiji koju je obeležio mali obim trgovine, S&P 500 se oporavio nakon što je pretrpeo najgori početak godine od 2016. godine.


EFIKASNOST VAKCINACIJE POVOLJNA ZA TRŽIŠTE NAFTE Očekuje se rast tražnje u 2021.
Ruska vlada je optimistična i veruje da će efikasnost vakcinacija pozitivno uticati na tržište nafte, izjavio je zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak.

Nepostojanost na tržištu nafte će se tokom 2021. smanjivati i potražnja za naftom će rasti prosečno za tri do pet miliona barela dnevno, rekao je Novak za televiziju Rosija 24.

On je, međutim, dodao da se ne očekuje da potražnja za naftom dostigne nivo pre krize izazvane pandemijom korona virusa, kada je 2020. dnevno potražnja iznosila šest do sedam miliona barela, renosi Tas s.
"I dalje smo optimisti i verujemo u vakcine koje su se pojavile na svetskim tržištima i registrovane su", rekao je Novak.

Kako prenosi Tas s, on je podsetio da su prve dve vakcine reg
Ruskoj Federaciji, a danas se koriste ne samo u Rusiji, već i u drugim zemljama.

Novak je rekao i da se ruske vlasti nadaju da će restriktivne mere zbog korona virusa u bliskoj budućnosti biti olakšane.


Vlastimir Vukovic New Executive Board Chairman at Komercijalna Banka
Vlastimir Vukovic has been appointed new chairman of the Executive Board of Komercijalna Banka Beograd, as announced yesterday following the first session of the new Managing Board of the bank.

Since the end of December 2020, Komercijalna Banka has been owned by the Slovenian NLB Group.

Vukovic used to be a member of the Executive Board of NLB Bank in Belgrade. Until he assumes his new position, following the obtainment of the necessary approvals from the regulatory bodies, he will work as an adviser in the Executive Board of Komercijalna Banka.

The current chairman of the Executive Board of Komercijalna Banka, Vladimir Medan, said that he was sure that the bank’s operations would be boosted through its joining NLB Group.

The chairman of the Managing Board of Komercijalna Banka, Archibald Kremser, said that “the goal is not just for Komercijalna Banka to be the leading bank in Serbia, but also for NLB to be the leading banking group in the region”.


Bitkoin na novom rekordu, vrednost premašila 35.000 dolara
Vrednost bitkoina je skočila danas na nov rekordan nivo svih vremena, nastavljajući pohod do neslućenih visina koji je krajem prošle godine pokrenula pomama investitora za kriptovalutama.
NJUJORK - Vrednost bitkoina je skočila danas na nov rekordan nivo svih vremena, nastavljajući pohod do neslućenih visina koji je krajem prošle godine pokrenula pomama investitora za kriptovalutama.

Cena bitkoina je prekoračila prag od 35.000 američkih dolara na noćašnjem trgovanju u 2:11 časova po istočnoameričkom vremenu, prema podacima kompanije Koin Metriks, izveštava CNBC.


Alibaba planira emisiju obveznica vredu 5,0 mlrd $ u januaru
Kineska kompanija Alibaba holding planira da ovog meseca prikupi najmanje 5,0 milijardi dolara prodajom korporativnih obveznica denominovanih u dolarima, rekla su agenciji Rojters četiri izvora upoznata s planovima
HONG KONG - Kineska kompanija Alibaba holding planira da ovog meseca prikupi najmanje 5,0 milijardi dolara prodajom korporativnih obveznica denominovanih u dolarima, rekla su agenciji Rojters četiri izvora upoznata s planovima.

U zavisnosti od odziva investitora, prihod bi mogao da dostigne i 8,0 milijardi dolara koje će ovaj kineski lider u e-trgovini verovatno koristiti za pokriće opštih korporativnih rashoda, rekao je jedan od izvora.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta