Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Borski elektrolizeri spasli bakar vredan više od 2 mil USD
Postrojenja za odbakrivanje otpadnih rastvora i za tretman otpadnih voda u sastavu borske Elektrolize bakra prošle godine su iz otpadnih rastvora i voda spasile i u borsku Topionicu vratile 240 tona bakra, koji po trenutnim berzanskim cenama vredi oko 2,2 mil USD, saopštio je Ziđin Koper Bor (Zijin Copper Bor).

Kako je rekao rukovodilac linije bakra u borskoj Elektrolizi Ljubiša Stamenković, postrojenje za odbakrivanje otpadnih rastvora je lane iz ovih rastvora "izvuklo" 170 tona bakra a postrojenje za preradu otpadnih voda još 70 tona.

Pošto ova količina bakra vredi oko 2,2 mil USD ulaganje u postrojenja se prema njegovim rečima isplatilo sa ekonomskog ali i sa ekološkog aspekta.


Gasprom razmatra gradnju još dve gasne elektrane u Srbiji
Gasprom Energoholding (GEH) razmatra izgradnju još dve gasne termoelektrane u Srbiji kako bi se zadovoljile domaće potrebe za električnom energijom, izjavio je generalni direktor GEH-a, Denis Fedorov, u intervjuu za interni kompanijski časopis.
MOSKVA - Gasprom Energoholding (GEH) razmatra izgradnju još dve gasne termoelektrane u Srbiji kako bi se zadovoljile domaće potrebe za električnom energijom, izjavio je generalni direktor GEH-a, Denis Fedorov, u intervjuu za interni kompanijski časopis.

„Naša kompanija razmatra mogućnost izgradnje još dva pogona za snabdevanje toplotnom i električnom energijom stanovništva i industrijskih potrošača“, rekao je Fedorov, prenosi agencija Tass.


Air Serbia ponovo uvodi letove za Rim od 30. aprila
Air Serbia će od 30. aprila obnoviti direktan avio-saobraćaj na relaciji između Beograda i Rima, saopšteno je iz ove kompanije.

Letovi između srpske i italijanske prestonice obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

U planu je da se, u zavisnosti od epidemiološke situacije i posledičnih ograničenja u putovanjima, od 13. juna uspostavi i treći nedeljni let, koji bi se obavljao nedeljom.

Air Serbia će biti jedina avio-kompanija koja povezuje Srbiju i Italiju i imaće u ponudi do 864 mesta nedeljno u oba smera tokom letnje sezone.

- Radimo na obnavljanju mreže destinacija, kad god nam epidemiološka situacija i ograničenja putovanja to dozvole, a cilj nam je da ponudimo dobru povezanost sa Srbijom i celim regionom. Italija za nas predstavlja izuzetno važno tržište koje, ne samo da je tradicionalno zanimljivo našim putnicima, već je veoma značajno i kada su u pitanju ekonomska saradnja i trgovina - rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

Nacionalna avio-kompanija će ponuditi dobru mrežnu povezanost iz Rima, preko Beograda, do Atine, Bukurešta, Dubrovnika, Istanbula, Njujorka, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Soluna, Splita, Tivta i Tirane.

Putnicima će biti na raspolaganju i dobre konekcije do Rima, preko Beograda, iz Atine, Bukurešta, Dubrovnika, Istanbula, Londona, Podgorice, Sarajeva, Skoplja Sofije, Soluna, Tirane i Splita.

Air Serbia je direktne letove između Beograda i Rima obustavila u martu 2020. godine usled situacije izazvane globalnom pandemijom koronavirusa. Linija je obnovljena u julu 2020. godine, ali i ponovo obustavljena dve nedelje kasnije zbog pogoršane epidemiološke situacije u Evropi.


Air Serbia to Reintroduce Flight to Rome on April 30
Air Serbia will recommence direct flights on the Belgrade-Rome route on April 30, the company announced.

The flights between the Serbian and Italian capitals will be operated two times a week, on Mondays and Fridays.

Depending on the epidemiological situation and the consequential travel restrictions, it is planned that a third weekly flight, on Sundays, will be introduced starting from June 13.

Air Serbia will be the only airline connecting Serbia and Italy, offering up to 864 seats per week in both directions during the summer season.

– We are glad to re-establish the air link to Italy, and add another destination to our current network. We are committed to re-establishing our network whenever the epidemiological situation and consequent travel restriction allow us to do so and we aim to offer wider scale connectivity to Serbia and entire region. Italy represents a very important market for us, not only because it is traditionally interesting to our passengers, but also because of its importance in terms of economic cooperation and trade – said Jiri Marek, General Manager, Commercial and Strategy, Air Serbia.

The national airline will be offering good connectivity from Rome, through Belgrade, to Athens, Bucharest, Dubrovnik, Istanbul, New York, Podgorica, Sarajevo, Skopje, Sofia, Thessaloniki, Split, Tivat and Tirana.

Passengers will also have access to good connections to Rome, through Belgrade, from Athens, Bucharest, Dubrovnik, Istanbul, London, Podgorica, Sarajevo, Skopje, Sofia, Thessaloniki, Tirana and Split.

Air Serbia discontinued direct flights between Belgrade and Rome in March 2020, due to the situation caused by the global coronavirus pandemic. The route was recommenced in July 2020, but was again discontinued two weeks later due to the worsened epidemiological situation in Europe.


Grad Požarevac kupio nekretnine Fabrike šećera
Grad Požarevac kupio je nekretnine Fabrike šećera u stečaju iz tog grada za 69 miliona dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Predmet prodaje bile su parcele građevinskog zemljišta ukupne površine preko 30 ha, čija je procenjena vrednost 135,4 miliona dinara.

Nekretnine su prodate za iznos nešto veći od polovine procenjene vrednosti.


Fond MWM1 preuzeo 9,45 posto udela Slatinske banke
Hrvatska Slatinska banka je objavila danas da je otvoreni alternativni investicioni fond s javnom ponudom MWM1 stekao 80.200 njenih akcija, ili 9,45 posto udela u ukupnom broju akcija s glasačkim pravom.
ZAGREB - Hrvatska Slatinska banka je objavila danas da je otvoreni alternativni investicioni fond s javnom ponudom MWM1 stekao 80.200 njenih akcija, ili 9,45 posto udela u ukupnom broju akcija s glasačkim pravom.

Ovo obaveštenje o prelasku praga od pet posto u glasačkim pravima, Slatinska banka je objavila na temelju saopštenja kompanije Maverik Velt Menadžment (Maverick Wealth Management), koji radi za fond MWM1, prenosi Seebiz.


Oštar pad akcija Aerodroma, BELEX indeksi u "crvenom"
Većina akcija na Beogradskoj berzi zabeležila je danas gubitke, pri čemu je najviše pao Aerodrom "Nikola Tesla", pa su oba berzanska indeksa zaključena u "crvenom".
BEOGRAD - Većina akcija na Beogradskoj berzi zabeležila je danas gubitke, pri čemu je najviše pao Aerodrom "Nikola Tesla", pa su oba berzanska indeksa zaključena u "crvenom".

Ukupan promet na trgovanju bio je skroman i iznosio 14,5 miliona dinara (123,5 hiljada evra).


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta